Diferinţa dintre 10 şi 100 – Și tu poţi face diferenţa!


2 copy
Eram în autobuz, mă întorceam de la un eveniment organizat de ASCIG în care facilitasem un workshop despre voluntariat. În maşină mi-am dat seama de diferenţa dintre 10 şi 100. Îmi place să fac tot felul de conexiuni între elementele din realitate. Nu mă plictisesc vreodată. Îmi place să îmi provoc mintea să gândească, nu să o las să putrezească încă din timpul vieţii.

M-am gândit că diferenţa de scriere între 10 şi 100 este un amărât de 0. Dar ce se află în spatele acestei diferenţe? Care este diferenţa reală? Păi ştim cu toţii că diferenţa reală este de 90. Mulţi ar spune “Vai ce deşteaptă eşti? Şi un copil de grădiniţă ştie asta. Ce te dai rodundă că ştii care este diferenţa dintre 10 şi 100?”.

Ei bine, hai să mergem mai departe… Cum de un singur 0 ajunge să ascundă în spatele lui o diferenţă atât de mare…… de 90? Uneori scriem pe foaie 10, ratăm să scriem un 0, credem că nu-i mare lucru, dar impactul pe care îl aducem este de 90. 0 este elementul pe care chiar tu îl poţi adăuga. Tu poţi face diferenţa de 90. 0 nu este un element ce inventează roata ci unul care adăugat la acestă realitate poate să facă “roata să zboare”. Eu cred că 0 este impactul unei idei, unei dorinţe de schimbare, unei acţiuni, un element care se adăugă unui concept deja existent şi face diferenţa de 90.

Ştim cu toţii că multe dintre descoperirile cele mai mari au fost realizate din “greşeală”. Oamenii precum Alexander Fleming( cel care a descoperit penicilina) sau Wilson Greatbatch( stetoscopul) au fost cei care iniţial au ratat un 0, au învăţat din asta şi au făcut diferenţa de 90. Întrebarea mea este: Câţi de 0 ratăm zilnic, şi nici nu ne pasă, nu zăbovim asupra acestei întâmplări? Cât de des nu adăugăm acest 0 pentru că aşa ne-am obişnuit( ne este mai confortabil aşa)? Cât de conştienţi suntem ca noi putem să realizăm lucruri mari?

Eu cred că oamenii talentaţi, oamenii care au un scop , oamenii care au o pasiune şi o urmează zilnic, oamenii care nu respiră aerul inutil, care nu se trezesc în fiecare zi “limitaţi de propriile fiinţe” şi care îşi deschid mintea VOR FACE DIFERENŢA DE 90.

Tu ce aduci nou în societate? Care este impactul pe care îl produci?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s