Cu ce se mănâncă coaching-ul?


_DSC0191 copy

Hm! Te aştepţi să îţi scriu acum o definiţie sofisticată şi “telefantastică”? Ei bine, iată că nu sunt aici să fac pe deşteapta şi pe atotputernica.  Scopul acestui proiect este să aducă o lumină favorabilă asupra coaching-ului din România.

“Cu ce se mănâncă coaching-ul?” Am plecat la drum cu această întrebare simplă. Era un frig de îţi îngheţau creierii, dar ştiam că pentru acea zi aveam o misiune de îndeplinit. Singura “alinare” era magazinul Unirii, unde mai intrăm să ne încălzim şi de fiecare dată ne întâmpină amabil un paznic care ne informa că nu avem voie să filmăm în magazin.

Respect fiecare persoană care a apărut în filmul acesta şi le mulţumesc. Cu ajutorul lor, poate dăm un search pe net, căutam câteva informaţii despre această nouă “mâncare” şi ne dăm seama că ne-ar prinde bine o cură de coaching.

Mai jos aveţi aceeaşi întrebare, dar răspunsurile de data aceasta vin din partea unor coachi din România cărora le mulţumesc pe această cale: Cristina Eremia, Alina Buzatu, Elena Căpruciu şi Dana Burghel.

Cristina Eremia

Coaching-ul se mănâncă cu dorinţa de autocunoaştere şi transformare, cu foamea de a-ţi realiza visele, cu încrederea că va fi o masă bună în compania potrivită, de la care pleci energizat, conştient pe unde mergi şi incontro te îndrepţi, cu harta şi busola în mână.

Alina Buzatu

Iată şi răspunsul meu, oglindit din experienţa mea ca şi coach şi client de coaching:

Ai un vis? O pasiune? O idee? Un obiectiv? O viziune? Un proiect? Simţi că poţi face mai mult, mai bine, mai repede, mai eficient, mai porformant ceea ce ţi-ai propus?

Atunci, poţi alege să ai lângă tine, umăr la umăr, pe cineva care te însoţeşte în acest parcus, te respectă, este sincer să-ţi oglindească limitările prezente şi te provoacă să găseşti resurse nebănuite pentru a realiza ceea ce ţi-ai propus şi chiar  mai mult de atât. O persoană care îţi oferă, încă de la început, un vot magic de încredere – acela că indiferent de problemă, soluţia este la tine.

Toate cele de mai sus, pot fi transpuse într-un singur cuvânt. Coaching. Succes pentru a-ţi găsi coach-ul potrivit şi „dream big”!. Vei fi uimit de rezulte!

Elena Căpruciu

Există două domenii de coaching care sunt mai mult decât binevenite: Coachingul de tip Business şi Life-Coaching-ul. Principiul din spatele celor două este acelaşi şi în cazul în care acesta diferă, cauza  probabilă este aplicarea acestuia.

Coachingul de tip Business, Corporate, Executive se referă în special, la strategiile concepute pentru a îmbunătăţi nivelurile de productivitate, performanţă şi motivaţie la locul de muncă.

Life Coaching-ul este un domeniu mai larg şi cuprinde identificarea obiectivelor personale, care contribuie la sporirea calităţii relaţiilor personale, atât a celor intrapersonale cât şi a celor interpersonale. Este un proces evolutiv, uneori revoluţionar, în care de obicei ai de escaladat proprii munţi din viaţa ta, propriile temeri, care sunt inevitabile pentru a face pasul spre o nouă treaptă a vieţii, fie ea privată sau profesională.

Realizările clienţilor sunt ale clienţilor, noi în calitate de coach-i suntem acolo pentru a-i însoţi, pentru a le lumina calea atunci când au nevoie, pentru a-i susţine în a-şi transforma în mod conştient, visele cele mai îndrăzneţe în realitate.

Dana Burghel

Coaching-ul se mănâncă cu pasiune! Multă pasiune! Acesta este ingredientul de bază! La care se adăugă, după gust, perseverenţă, dorinţă nestăpânită de a-ţi vedea visul cu ochii, implicarea şi dorinţă de schimbare.

Dacă unul dintre ingrediente lipseşte, s-ar putea să ne înecăm! De ce? Pentru că dacă aceste ingrediente lipsesc la coachee, un coach le transferă mai greu sau chiar deloc, iar acest deloc se întâmplă atunci când rezistanţa la schimbare este maximă, atunci când momentul este… nepotrivit!

Şi, important, coaching-ul se mănâncă mai mult în mers decât stând cuminţi la masă, pentru că este nevoie de ACŢIUNE!

Ne vedem când ne întâlnim!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s