STOP PENTRU CĂ MERIT


_DSC0017_1În târg se tot vorbeşte de un personaj controversat. A fost dat în urmărire generală de către organele de poliţie şi toată lumea este în alertă. Toţi oamenii sunt în căutarea acestui “tip” deosebit de “periculos”, toţi îl caută, dar prea puţini au avut răbdarea şi înţelepciunea să se uite cum arată acest “tip”. Hai că vă spun şi vouă cum se numeşte, poate îl întâlniţi la colţ de viaţă şi vreţi să-i deveniţi prieten. ..

Numele lui este “SCHIMBAREA”. “Când o fiinţă omenească vrea să schimbe ceva de obicei vrea să schimbe unul sau două lucruri: cum se simte şi cum se comportă”- Anthony Robbins- Puterea nemărginită. Acest personaj vine la pachet cu un prieten drag, numit “STOP”.

Eu am făcut cunoştiinţă cu acest personaj în urmă cu doi ani. Împreună cu Tania Ţiţa şi cu alţi câţiva prieteni am fost la lansarea de carte a lui Timothy Gallewey- Jocul interior şi munca, apoi am şi citit cartea şi am descoperit metoda STOP( astăzi vreau să o dau mai departe, poate o găseşte cineva utilă).

Metoda STOP are la bază un principiu simplu. Ca să îţi poţi schimba viaţa este nevoie să spui STOP, să mergi în vârful muntelui tău, să ai o viziune de ansamblu asupra văii în care ai stat toată viaţa, să îţi iei în serios rolul de strateg al vieţii tale, să planifici totul de acolo de la înălţime( pentru că de acolo vezi mult mai clar situaţia în care eşti), să alegi acţiunile potrivite, să acţionezi şi să te bucuri.

Iată câteva exemple concrete:

STOP în comunicare– Discuţi mai aprins cu un prieten şi primul gând care îţi vine este să-i răspunzi cu aceeaşi monedă. Cum ar fi, dacă ai spune STOP primelor tale gânduri şi ai verifica dacă are rost să le rosteşti, sau pur şi simplu ar fi mai potrivit să iei o gură de aer şi să îţi alegi o altă frază?

STOP la locul de muncă– Ajungi la job şi şeful îţi aduce cadou un maldăr de documente. Ce faci tu atunci? Începi să le prioritizezi după importanţă şi urgenţă sau pur şi simplu te apuci de ele la întâmplare, iar la final de zi dai vina pe şef pentru că îţi da mereu mult de lucru?

STOP în relaţiile personale– Eşti de cinci ani într-o relaţie şi simţi că te pierzi pe tine stând lângă partenerul tău, eşti dependent de el, crezi că îl iubeşti şi că nu o să poţi să trăieşti fără el, dar cu toate astea certurile voastre sunt mai dese decât firele de păr. Ce alegi să faci acum? Spui STOP şi eşti sincer/sinceră cu tine, iei o decizie potrivită pentru amândoi şi vă continuaţi viaţa sau pur şi simplu te complaci şi rămâi acolo nefericită pentru tot restul vieţii tale?

STOP pentru a lua o gură de aer-Crezi că meriţi zilnic câte 15 min doar pentru tine? În aceste 15 minute crezi că poţi spune STOP, crezi că poţi să îţi dăruieşti ceva, crezi că poţi să respiri şi să te odihneşti?

STOP atunci când asculţi- Oare ai tu răbdarea necesară să asculţi activ, sau porneşti în conversaţie cu un singur scop- să ai dreptate şi să acaparezi discuţia?

STOP pentru schimbare- Îţi oferi timp ţie pentru schimbare, spui STOP şi reiei procesul? Îţi oferi timp să înţelegi ce este coaching-ul şi cu ar putea să te ajute pe tine?

STOP plângeri şi văicăreli. Cât de des îi întrebi pe cei de lângă tine” ce înveţi bun din această experienţă a ta? ” atunci când aceştia se plâng de multele nenorociri care i-au lovit pe ei?

Acest articol este frecţie la piciorul de lemn dacă nu treceţi la acţiune. Rezultatele nu sunt generate doar dacă vă antrenaţi să gândiţi pozitiv, rezultatele se obţin prin acţiuni constante. Tot aşa stă treaba şi cu încrederea în sine. Încrederea este generată de accesarea potenţialului, potenţialul generează acţiuni concrete, acţiunile concrete generează rezultate puternice, rezultatele puternice formează convingeri şi atitudini sănătoase, iar acestea rând pe rând contribuie la activarea potenţialului. Procesul acesta se reia iar şi iar şi încrederea în noi creşte treptat şi sănătos.

„STOP-uri costă foarte puţin, dar platesc dividende mari”- Timothy Gallewey

Un răspuns la „STOP PENTRU CĂ MERIT

  1. Pingback: CE FACI ȘI DE CE FACI CEEA CE FACI? | alexandra dragomir·

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s