COACHING IN SPORT-DANA BURGHEL


_DSC0188_89_90_91_92_tonemapped copyDacă ar fi să ‘atasez’ un singur cuvânt coaching-ului în sport, acela ar fi PASIUNE! Am peste 8 ani de experienţă în coaching-ul cu sportivii şi pot spune, fără să greşesc că, oricât de „tare” ar fi coach-ul, dacă sportivul îşi consideră sportul ca pe un job, atunci rezultatele vin mult mai greu sau chiar deloc.

Prima mea experienţă în sport a fost şi prima experienţă serioasă de coaching a carierei mele şi se întâmpla în tir sportiv. Unul dintre sportivii cu care am lucrat a doborât, după doar 2 luni şi jumătate de coaching, un record naţional nedoborât din anii ’80. Ce viaţă avea sportivul respectiv? Trăia, respira, mânca şi visa tir sportiv, iar când a tras numai de 10 mi-a mărturisit că, deşi nu a văzut unde trage (este imposibil să vezi cu adevărat să tragi în 5 ţinte în doar 6 sau 4 secunde) a simţit cum ‘trage în 10’!

Am avut extraordinara plăcere şi onoare să lucrez, ca şi coach de echipă, cu naţională de handbal fete a României. La ele am văzut ce înseamnă cu adevărat spirit de echipă, pasiune, implicare 100% până la durere şi patriotism. Fetele erau, şi mai sunt şi astăzi, un bun exemplu de ceea ce înseamnă să îţi faci „job”-ul cu pasiune şi, mai ales, să îl faci pentru ţara ta! Trăiau pentru handbal şi pentru bucuria victoriilor, dar mai ales pentru bucuria milioanelor de romani care le urmăreau şi le susţineau. Spuneau întotdeauna că pentru România orice căzătură, lovitură sau durere este de suportat cu zâmbetul pe buze.

Şi exemplele pot continua în acest fel pentru că sunt cu zecile! Ce pot să vă spun este că am făcut tot ceea ce mi-a stat în putinţă să reaprind pasiunea aceasta şi în coachee-ii cu care am făcut coaching de business sau de viaţă, iar rezultatele au fost cu atât mai spectaculoase cu cât pasiunea reînvia mai tare şi îl cuprindea pe celălalt ca o flacără, ajungând să trăiască la business, la job, sau în propria viaţă în bucurie continuă!

La fel doresc şi cititorilor Alexandrei: o viaţă trăită cu pasiune, în bucurie, în fiecare clipă!

Ne vedem când ne întalnim!

Dana Burghel
executive & team coach
life coach
Oblio learning – authentically different
www.obliolearning.rowww.danaburghel.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s