Creşte-ţi visurile, ca să-ţi poată colora viaţa!- Alina Buzatu


_DSC0061_1În viaţa fugim de multe ori de noi fără să o ştim. Poate că ne adresăm întrebările bune, însă nu avem timp să găsim răspunsurile potrivite. Poate, sunt zile în care, printre atâtea gânduri, este greu să ştii că tocmai ai trecut pe lângă o întrebare la care merită să te opreşti. Poate, ne dăm răspunsul bun, însă nu suntem pregătiţi să-l recunoaştem. Viaţa este de multe ori o cursă interioară în care alergăm cu o viteză mult mai mare, faţă de cursă de afară.

Miza este că toate aceste gânduri, întrebări şi răspunsuri, ascund visuri, adică scenarii care se joacă cu “ce ar fi dacă?”.

Un vis este ca o fiinţă vie căreia îi poţi da o şansă la viaţa sau nu. Şi chiar şi aşa, cu o şansă la viaţă, un vis poate muri oricând. Moare atunci când uiţi în mod repetat să te întorci la el. Atenţia ta este energia lui. Grija ta îl ajută să crească. Curiozitatea ta îl face să fie mare şi tare. Puterea de a acţiona îl face rege.

Sunt tot felul de visuri. Unele sunt captive de ani de zile la creşa de visuri. Au rămas mici şi au uitat să mai crească aşteptând ziua “de mâine”.

Altele, au trecut de creşă şi au ajuns la grădiniţa de visuri. Aici se joacă în fiecare zi împreună cu alte visuri şi visează (da şi visurile pot visa!) la ziua când vor creşte mari şi stăpânul lor va decide să le transforme în realitate, bineînţeles, atunci când o să crească şi el mare.

Sunt însă visuri care au ajuns deja la şcoală. Aici au învăţat să scrie şi aşa au lăsat urme pe pereţii vieţii tale. Visurile acestea au colori, forme şi câteodată şi un miros aparte. Te mândreşti cu ele şi atunci când cineva nou intră în viaţa ta, nu uiţi să-i arăţi pereţii tăi de visuri.

Pro” (înainte) şi “crastinus” (de mâine) sunt două visuri gemene rămase încă la creşa de visuri. Sunt visurile de azi, puse pe seama zilei de mâine. Sunt visurile care nu cresc niciodată. Rămân mici şi pitici, minţite mereu că “mâine” le va veni şi lor rândul la joacă. Şi pentru că visurile nu se joacă, nici nu învaţă. Şi pentru că nu învaţă, nu cresc. Şi pentru că nu cresc, rămân prea mici. Şi atunci când sunt mici, tu nici măcar nu le mai vezi.

Ştii deja, nu? Atunci când îţi minţi visurile, te minţi de fapt pe tine. Da, ştiu că ştii. Doar că, exersând aşa de mult să visezi la ziua de mâine, ai ajuns să o vezi, să o simţi atât de aproape şi atât de reală, încât, uiţi să-ţi mai aminteşti că te minţi.

La final de drum, când tu te faci mic din nou, viaţa rămâne o proiecţie de visuri pe pereţi. Ai grijă atunci ca pereţii tăi să nu fie goi şi creşte-ţi visele!

Iar dacă nu mai răbdare, timp sau energie să-ţi colorezi singur pereţii vieţii, ia-ţi un coach! Coaching-ul, s-ar putea să fie cea mai bună pensula de care ai nevoie ca să-ţi desenezi viaţa aşa cum vrei.

Despre Alina Buzatu

Îmi plac oamenii. Indiferent dacă sunt simpatici sau nu, dacă te plac sau nu, mereu te învaţă lecţii şi îţi mai spun încă ceva despre tine. În relaţiile de coaching, întâlnirile cu oamenii din viaţa ta, sunt întâlniri cu tine. Ajungi să te întâlneşti cu anumiţi oamenii, în funcţie de întâlnirile pe care, mai înainte, le-ai avut tu cu tine. Viaţa este despre a creşte. Orice nu creşte, moare. Coaching este despre a vedea unde vrei să creşti, cum şi până când şi mai ales de ce.

2 răspunsuri la „Creşte-ţi visurile, ca să-ţi poată colora viaţa!- Alina Buzatu

  1. Ce frumos! Parca urmaream un film cu niste personaje in timp ce citeam articolul. E buna ideea si de ecranizat. Poate o animatie ceva..

    • Provocare: Care crezi ca ar fi primul pas ca acesta idee sa se concretizeze si care crezi ca ti-ar placea sa fie rolul tau in toata aceasta poveste?
      Asteptam cu drag de la tine vesti cat se poate de curand. Multumesc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s