VISUL TĂU FĂRĂ ACŢIUNE-FRECŢIE LA PICIORUL DE LEMN


_DSC0038_2

Da, visul tău  fără acţiuni concrete este că frecţia la piciorul de lemn. În plus, este o “frecţie” care în timp începe să aibă efecte negative şi începe să afecteze grav sistemul tău de încredere . Lasă scuzele şi treci la treabă, altfel “vei avea nevoie de tratament” ca să îţi readuci încrederea înapoi.

Probabil că ştiţi că învăţ zilnic de la Tony Robbins( îmi ofer timp zilnic să citesc un articol scris de el, să ascult o înregistrare, să învăţ despre strategia lui şi să încep modelarea mea), iar acum două săptămâni am dat peste un video în care spunea că el nu este un “positive thinker coach” ci “omul care te aduce mai aproape de acţiune”.

Astfel, nu este suficient să ai un vis şi să gândeşti pozitiv ci acţiunea o să fie cea care face diferenţa. Acum poate înţelegi de ce fotografia cu maşina ta roşie pe care o ai de jumătate de an pe oglinda din baie şi gândurile pozitive că deja o ai, nu au putut să  ţi-o aducă în faţa blocului. Am văzut mulţi “The secret”, dar prea puţini am luat toată tehnica ci doar partea cea mai uşoară. Veste de ultimă oră, pe lângă cea că s-a schimbat ora, singurul caşcaval gratuit este cel din cursă de soareci- aşa că începe acţiunea concretă.

Drumul către rezultatul concret este pavat cu multe provocări, aşa că iată că îţi las o tehnică des folosită în coaching, TGROW. Mai jos aveţi şi etapele metodei( dacă vrei mai multe detalii discută cu un coach sau navighează pe “nenea google” şi sigur ai să găseşti clarificări).

 • Topic – stabileşte care este topicul ( despre ce este vorba în visul tău);
 • Goal – setarea şi definirea clară a ţelului tău cel mare;
 • Reality – înţelegerea realităţii – unde eşti tu acum în raport cu visul tău?;
 • Options – explorează opţiunile pe care le ai pentru aţi atinge visul;
 • Wrap Up/ Will/Way Forward – fă un angajament către propria personă că vei realiza paşii specifici menţionaţi în planul tău ( plan care include acţiunile concrete pentru a atinge obiectivele alese).

Ştiu că tu ştii deja lucrurile astea, dar oare ce te împiedică totuşi să ajungi acolo unde îţi doreşti? Crezi că poate să fie ceva legat de convingerile limitative pe care le ai? Când porneşti la drum îţi spui mereu “ Nu o să pot”, “ Nu am timp suficient”, “Nu am bani”, “ Oamenii câştigă atunci când au pile şi eu nu am”, “ Sunt sărac”, “ Nu am suficiente resurse”, “ Întotdeauna am eşuat atunci când mi-am propus un ţel mare”? Gândeşte-te că cel mai bun prieten ţi-ar spune toate lucrurile astea atunci când tu eşti entuziasmat de un nou vis. Cât timp ai sta în preajma acestui prieten? Păi în cazul ăsta crezi că  îţi eşti un “prieten bun”?

Eu lucrez la asta şi uite câteva convingeri pe care le-am găsit a fi foarte puternice pentru mine.( le regăseşti definite în “Putere nemărginită”- Anthony Robbins. Iată câteva convingeri puternice care alături de acţiuni concrete te vor propulsa către visul tău:

 • Totul se întâmplă cu un motiv şi cu un scop, şi ne este de folos.
 • Nu există eşec, există rezultate.
 • Orice s-ar întâmpla, asumă-ţi răspundere.
 • Nu este nevoie să înţelegeţi totul pentru a putea folosi totul.
 • Oamenii constituie marea voastră resursă.
 • A munci înseamnă să te recreezi. 
 • Nu poţi avea reuşite de durată, fără un angajament puternic.

Astfel, eu zic să ne punem pe treabă şi să acţionăm întrucât ăştia de la meteo nu au anunţat ploaie cu visuri împlinite. În plus, “Dacă vă spune cineva că deţine o formulă magică care să garanteze un succes perpetuu, cel mai bine ar fi să vă păziţi portofelul şi s-o luaţi în celălalt sens”( Anthony Robbins).

În final, vreau să mai spun că un coach bun nu “ freacă piciorul de lemn” împreună cu tine ci te asista să îţi găseşti resursele interioare, te provoca şi este lângă tine atunci când tu “amputezi piciorul de lemn” şi treci la o viaţă normală.
Ne vedem când ne întâlnim,

6 răspunsuri la „VISUL TĂU FĂRĂ ACŢIUNE-FRECŢIE LA PICIORUL DE LEMN

 1. Pingback: Care este visul tau? | Andrei Mihai Cristian·

  • Multumesc Stefana. Sper sa fie de folos. Chiar mi-ar placea sa stiu ca din acest moment vei alege un vis si ii vei asocia niste actiuni concret. Este o provocare. Scrie undeva care este visul tau cel mare si care este primul pas pe care iti asumi ca il vei realiza.

 2. Ma bucur sa vad ca mai sunt si oameni care incearca sa-i motiveze pe altii. Daca stau sa ma gandesc, sunt inconjurat de foarte multi oameni care doar freaca piciorul de lemn si ma indeamna si pe mine prin negativismul lor. Trebuie sa fac o schimbare! Mersi Alexandra. Partea cu „frectia la picior de lemn” m-a pus pe ganduri.
  P.S.: Data viitoare incearca sa dai muzica mai incet. Nici sunetul nu este foarte clar, iar muzica doar ne impiedica sa intelegm ce zic oamenii. Si cred ca mai important e ceea ce au ei de zis.
  Bravo!

  • Ms Adrian pentru feedback-ul tau. Invatam in fiecare zi si fiecare gand de la voi ne ajuta sa fim din ce in ce mai buni. In plus, ma bucur sa vad ca a fost de impact pentru tine faza cu „frectie la piciorul de lemn”…renunta la el(daca exista) si influenteaza tu mediul in care traiesti. Multumesc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s