Tu cu tine


_DSC0106-2 copy2 copyAcum ceva timp o frază dintr-o carte mi-a atras atenţia. “ Înainte să spui TE IUBESC e nevoie să înveţi să spui EU”. Dacă nu am face astfel, ar fi ca şi când am vrea să-i dăruim celui de lângă noi o excursie în străinătate, dar noi nu am avut curajul să ieşim vreodată din casă. Acum te întreb “ Tu cum alegi să spui te iubesc?”. Iubirea direcţionată către propria persoană este cel mai sigur “mijloc de transport” către fericirea ta şi a celor din jurul tău.

Atunci când ne propunem să ne îmbunătăţim relaţiile, ne gândim la relaţia cu părinţii, iubitul/iubita, prietenii, vecina de la patru, colegul de cameră şi lista este nesfârşită. Uităm însă că pe lista aceasta ar fi frumos să apară şi relaţia ta cu tine. Vreau să răspunzi sincer la următoarea întrebare “ Dacă aveai de întocmit o listă cu relaţiile pe care doreşti să le îmbunătăţeşti, crezi că te-ai fi trecut şi pe tine pe acea listă?”. Atât un răspuns pozitiv cât şi unul negative este perfect potrivit pentru momentul în care eşti acum, dar ”important nu este ce se întâmplă acum ci ce alegi să faci cu ce se întâmplă acum”.

Crezi că a avea o relaţie bună cu tine include egoism? Ai trăit o viaţă întreagă în ideea de dăruire şi altruism şi crezi că este bine să te gândeşti la celălalt înainte să te gândeşti la tine? Oare unde este adevărul? Poţi tu să dăruieşti pe termen lung iubire dacă tu cu tine nu ai o relaţie armonioasă? Gândeşte-te că iubirea pentru tine este ca proteina pentru corpul tău. Dacă tu nu îi dai corpului tău proteine, el este atât de inteligent încât îşi face rost. El îşi ia proteina din muşchi. Tu de unde poţi să cumperi iubire dacă nu o produci tu în interiorul tău?

Pentru că mie îmi plac articolele practice, iată că îţi lansez o provocare. În fiecare dimineaţă scrie pe o foaie timp de zece minute orice gând legat de relaţia ta cu tine. Cum ţi-ar plăcea să fie această relaţie? Dacă astăzi îţi permiţi să ieşi în oraş două ore pentru că o prietenă are nevoie de tine, sper să îţi oferi şi ţie măcar 10 minute în fiecare dimineaţă.

Aşteptam cu drag părerile voastre și ca să fiu in ton cu fotografia din acest post, spun ca eu renunț să mă ascunde sub palarie de mine, întrucât știu sigur că nu mai merge așa. Zile faine şi ne vedem când ne întalnim.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s