Alegem lumea prescurtată?


2

Probabil că nu sunt nici prima nici ultima persoană care observă că am început să facem economie de cuvinte şi să trăim într-o lume prescurtată. Cât de “prescurtaţi” ajungem? Către ce ne îndreptăm? Care este “cuvântul” de la care am pornit şi către ce prescurtare ne îndreptăm?

Noi acum mergem la “club” nu mai mergem la “discotecă”. Când suntem fericiţi la o petrecere spunem că “ e fun” nu că “e disctractiv”. Când ne luăm rămas bun spunem” te pup, pa pa” nu “la revedere”, avem “gmail “nu” yahoo” , nu mergem la “băcănie” ci defilăm în “mall”, ne spunem “nb” nu “noapte bună”, folosim “laptop” nu “calculator”. E “cool” nu? “Frumos “ sigur nu are cum să fie…

Deşi poate vă pare exagerată expunerea mea, e a mea şi o accept aşa cum este, fără să am pretenţia ca toată lumea să fie de acord. Eu una mi-am dat seama că ale noastre cuvinte sunt din ce în ce mai scurte. Suntem într-o continuă prescurtare. Ştiţi ce este cel mai alarmant? Am observant că extrapolăm această prescurtare şi în viaţa reală. Ne limităm, renunţăm la lucrurile care pe noi ne fac fericiţi şi trăim în era lui “cool”. Ne prescurtăm fericirea, ne oferim bucurie cu raţia, trăim o viaţă de weekend şi ne autosabotăm.

Îmi place să privesc în perspectivă. Poate dacă nu aş fi făcut asta, nu m-aş distra atât de mult. Astfel, în contextul acestei prescurtări vom ajunge să citim articole în ziar după cum urmează:” Tot din cauza lipsei motivaţiei vd tot mai mlt pers. obeze şi cu probl. de sănătate, pers. născute cu 1 anumit talent dar kre se pierd pe parcurs pt k e mai comod să nu faci nik pt dezv. acelui talent, pers. care trăiesc în sărăcie şi mizerie, pers. cu anumite depend., persoane ce se complac în rel. nesănăt. şi lst poate continua”. E cool nu? Frumos sigur nu are cum să fie…

Până unde ne mai prescurtăm viaţa? Câtă limitare mai aducem în viaţa noastră şi a celor din jurul nostru? Viaţa noastră e un roman, nu o carte de buzunar. Serios vorbesc, eu mi-am dat seama cât de prescurtat trăiam şi acum încep să mă dau pe brazdă. Ohoooo, mai am poate destul până la eliminarea tuturor autosabotorilor, dar mă bucur că am început să le dau anticoncepţionale şi nu se mai înmulţesc precum gândacii de bucătărie. Am început să educ autosabotorii să se protejeze când fac sex şi le-am dat şi vacanţa departe de mine.

Ca o dovadă a faptului că există oameni care nu cunoasc „prescurtările „ te invit să vizionezi următorul fillm http://www.youtube.com/watch?v=wOlTdkYXuzE. Viaţa lui e un roman. Omul ăsta nu ştie cum să cadă deşi este lipsit de picioare şi de mâini.

Aşa că vă salut şi vă mulţumesc. Ţin ochii mari( nu că nu ar fi mari de la mama natură), îmi aşez papionul după cum îmi convine mie, zâmbesc, mă joc şi mă distrez făcând ceea ce îmi place. Mai am ” multă mămăligă” de mâncat( aşa zicea bunica mea), dar cred că am 3 ron să iau o smântână şi să o fac pe gustul meu. Coaching-ul pe mine m-a ajutat să îmi înţeleg autosabotorii– prescurtările mele şi să aduc puţină smântână la mămăliga pe care o mai am de mâncat.

2 răspunsuri la „Alegem lumea prescurtată?

  1. Hi hi….. saptamana trecuta cand eram in Lituania am primit un compliment genial, „Vorbeste, te rog, putin, in romana……. suna atat de bine!”

  2. Si cum te-ai simtit sa vorbesti in limba ta stiind ca pentru omul acela era o adevarata incantare? Tot asa cand am filmat pentru videoclipul „Care este visul tau?”, tipul din strainatate imi povestea cat de frumoasa ii pare Romania si cat de mult se bucura de petrecerea timpului lui aici. Asa ca inteleg foarte bine ce sentiment ai avut in Lituania.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s