Şobolanul are longboard


_DSC0096 copy

Şobolanul- Mamifer rozător omnivor din familia muridelor, mai mare decât șoarecele, cu coada lungă acoperită cu solzi în formă de inele, care trăiește în jurul locuințelor, hambarelor, depozitelor, provocând mari stricăciuni. Aşa zice nenea DEX-ul.

Marii cercetători britanici- îţi dai seama că alţii nu puteau- au descoperit că omul este un mamifer ce în permanenţă roade gogoşile celor din jur, are o coadă mare şi se lasă călcat adesea pe ea şi are mulţi peri albi de la stres. Acesta îşi învârte viaţa în jurul locuinţei (pe care dacă nu o primeşte mosternire o obţine printr-un credit la bancă), a angajatorilor cărora le face pe plac şi a celor apropiaţi cărora le cântă mereu în strună.  Şobolanul asta aleargă toată viaţa după pasive( casă, maşina şi alte elemente care îi scot bani din buzunar provocându-i plăcere temporare).

Hai nu te speria, continuă să citeşti articolul. Promit că merită să mă stai încă cinci minute pe blogul ăsta…promit să nu se răcească poza prietenului tău, Gigel, de pe facebook până când ajungi tu să îi dai like.  Ieri  am avut o întâlnire foarte importantă. Vroiam să îl fac pe omul acela să înţeleagă cine sunt eu într-un timp scurt, aşa că am făcut o schemă a evoluţiei mele şi pentru că am ajuns cu 15 minute înainte de întâlnire( aşa-i frumos şi sănătos) am avut timp să mai fac câteva retuşuri. Mi-am dat seama că a existat în viaţa mea un moment în care aveam două şanse: deveneam şobolan cu diplomă şi şcoli înalte sau experimentam un traseu necunoscut, dar care se arata foarte provocator.  Ce crezi că am făcut?

M-am băgat până în gât pe acest traseu necunoscut, dar plin de provocări. Acum îmi este bine şi îmi dau seama că un sport ca longboarding-ul te scoate din cursă şobolanului. Am tot respectul pentru aceşti oameni care în permanenţă ies din  zona de confort şi fac ceea ce lor le place. Mai mult decât atât,  fac asta din ce în ce mai bine. Ei nu se plâng. “Vai am şapte şuruburi în urma unui accident. Vai ce amărâtă sunt eu”…Nici pe departe. Vin acolo să muncească din ce în ce mai mult ca să recupereze teren şi pun “şobolanului” un loagboard în picioare şi uite aşa el este gata să facă un trick şi să iasă din cursă şobolanului.

Cursa asta pentru mulţi dintre noi înseamnă realitatea. De mic eşti învăţat că trebuie să ai note mari, mergi la liceul cel mai bun, apoi la facultate şi apoi trebuie să îţi găseşti un job pentru “deşteptul” din tine. Te îndrăgosteşti şi tu( că tot omul) şi laşi prezervativul deoparte, iese un bebe după 9 luni şi ups ai nevoie de o casă, faci împrumut la bancă şi apoi s-a dus cu tine. Îţi mai iei un job, pe soţie o vezi la fata serios în weekend, eşti un om stresat şi în cursa către un salariu mai bun. Munceşti din greu, dar nu poţi să spui că o duci bine. Te-a mâncat pe spinare(ca să nu zic altundeva) şi ţi-ai luat şi maşină şi ăsta mănâncă la bani de te ustură. Sună cunoscut nu? Asta este cursa şobolanului descrisă şi în cartea lui ROBERT T. KIYOSAKI( Tata bogat, tata sărac) pe care o recomand cu mare drag.

Ei bine, gândeşte-te serios dacă eşti în cursa asta a şobolanului…Cumpăra un loadboard de la ProRIDER şi  cred  că mai ai o şansă să ieşi din cursă. Variante mai sunt multe. De tine depinde ce alegi să faci. Respect pentru fiecare practicant de longboarding. Multumesc.

2 răspunsuri la „Şobolanul are longboard

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s