Care este cuvântul tău?


_DSC0539 copyLa un moment dat prietena mea, Mirela Bitoi, m-a întrebat care cred eu că este cuvântul care o caracterizează pe ea. După ce i-am oferit răspunsul m-am întrebat care este cuvântul care mă caracterizează pe mine şi mi-am dat seama că nu mă gândisem vreodată la aşa ceva. Logic, este atât de uşor să îi observi pe ceilalţi, dar când vine vorba despre tine , UPS, intri într-o pauză publicitară prelungită.

Toate cuvintele pe care le-am găsit atunci păreau foarte comune şi nu mă reprezentau. Am rămas cu această provocare în minte şi iată că răspunsurile au venit în timp. Acum simt că acel cuvânt care mă caracterizează este ALTERNATIV. Mai sunt ele câteva, dar cred că acesta caracterizează cel mai bine perioada în care sunt acum.

Care este cuvântul care te caracterizează acum? Are el o conotaţie pozitivă sau negativă? Te motivează el să îţi mişti fundul şi să faci ceva cu viaţa ta? Cuvântul ăsta îi caracterizează şi pe cei din jurul tău sau pur şi simplu tu ” ai un cuvânt mare” şi cei din jurul tău au cuvinte mici care te trag şi pe tine la fund? Ce cuvânt îi caracterizează pe părinţii tăi şi ce eşti tu dispus să faci ca să îţi depăşeşti condiţia? Ce cuvinte vrei să-i caracterizeze pe oamenii din jurul tău şi care este realitatea? Ce cuvânt îl caracterizează pe mentorul tău şi ce eşti tu dispus să faci astăzi pentru a împrumuta câteva dintre cuvintele lui? Cine crezi că este responsabil de cuvintele care te caracterizează? Care sunt cuvintele care le folosesc ai tăi prieteni pentru a te caracteriza şi ce eşti dispus să faci ca să creşti în faţa ta şi apoi în faţa lor? Crezi că o să vină cineva să îţi scrie pe frunte un cuvânt şi gata sau eşti dispus să pui tu singur osul la muncă?

Ai răspuns la întrebările de mai sus şi ţi-ai dat seama că partenerul/partenera ta nu este deloc pe aceeaşi lungime de undă cu tine? Ai aflat că familia ta şi-a pus pe frunte cuvântul „sărăcie” şi tu nu vrei deloc să îl împrumuţi? Ai aflat că jobul la care mergi de la 9:00 la 18:00 este despre cu totul altceva faţă de cuvântul care te reprezintă pe tine?  Ai aflat că nu ştii care este cuvântul acela care te reprezintă cel mai mult şi eşti dispusă să accepţi provocarea şi să-l cauţi?

Atunci treci la treabă şi fă ceva cu ceea ce ai conştientizat? Ştii tu, că dacă tu conştientizezi că roata de la bicicletă s-a desumflat şi stai şi te uiţi la ea, clar este că mâine nu ai cum să mergi cu ea la plimbare în parc. Aşa că apucă-te de treabă! Pune osul la treabă şi fă ceva cu viaţa ta! Nu zice nimeni să te închizi în casă şi să începi să te transformi în ascet. Nu zic acum că trebuie să îi elimini pe toţi oamenii din viaţa ta pentru că nu sunt pe aceeaşi lungime de undă cu tine, dar este constructiv pentru tine să ştii cine eşti tu şi care sunt caracteristicile mediului în care trăieşti.

ANGAJAMENTUL ESTE AL TĂU! Vorbind despre angajament, închei articolul prin a vă spune şi vouă ce am aflat de la mentorul meu despre ce influenţează succesul unui program de coaching şi în ce procent.

  • 30% angajamentul clientului
  • 30% relaţia coach-client
  • 10% atitudinea şi personalitatea coach-ului
  • 1-3% tehnica de bază

Dacă vrei să influenţezi ceva anume lucrează la angajamentul tău şi apoi pune osul la muncă. Din cer încă nu am văzut căzând oportunităţi.  

2 răspunsuri la „Care este cuvântul tău?

  1. Asa ne sun guvernati,tot asa ne spun si din parlamentul european oare nu sunt persoane care sufera intens din cauza acestui ,,AZI NU,NICI MAINE NU FACEM CUM ZICI TU?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s