Povestea peştelui


_DSC0172 copyVă mărturisesc că atunci când am început facultatea ştiam exact care va fi cursul dezvoltării mele. Mă limitam atât de mult crezând că ştiu acum ce o să fie peste 5 ani. Ştiam că o să lucrez în audit. Iubeam mobilitatea şi flexibilitatea. Ei bine, ţeapăăăă…După aceşti ani sunt într-un loc diferit. Am ales să fiu aici. Am luat decizii, m-am provocat şi iată că acum îmi trăiesc viaţa în conformitate cu pasiunea mea. Caut, găsesc şi iar caut, mereu fericită de această călătorie.

Acum vin către tine cu nişte întrebări. Ştiu că îţi pare imposibil uneori să răspunzi. Oferă-ţi şansă să descoperi răspunsul acestor întrebări, ia decizii şi acţionează, iar rezultatele nu vor înceta să apară.

Cum arată viaţa ta? Cât de mulţumit eşti de jobul pe care îl ai? Crezi că acolo faci ce îţi place ţie? Mergi la job pentru că TREBUIE să plăteşti întreţinerea? Priveşte-te la 80 de ani, cu toate cheltuielile aproape la zi, dar trist pentru că toată viaţa ai muncit pentru bani şi nu ai mai avut timp şi de altceva, nu ai călătorit pentru că jobul nu îţi permitea, nu ai fost alături de familie şi copiii vin acum la tine la 2 luni. Acceptă că acolo te îndrepţi şi schimbă drumul.

Îmi plac poveştile mai altfel şi mă las inspirată de ele. Prin urmare, zilele astea mi-am adus aminte de “ Filosofia Fish”. Ei bine…Cum credeţi că o pescărie a ajuns celebră în toată lumea? Cum credeţi că arată job-ul celor care “ se distrează aici? Videoclipul acesta vorbeşte de la sine. Oamenii aceştia au realizat un business având în minte câteva principii clare: Be There, Play, Make Their Day, Choose Your Attitude.

Cred că ei au ales cum să le fie viaţa. Tu ce alegi?

Alegi să te gândeşti cât de mult îţi doreai să respiri în alt loc decât la job sau alegi să faci ceea ce ţie îţi place şi atunci când eşti la job eşti acolo cu toată fiinţa ta?  Alegi să “ munceşti din greu”, cu renunţări şi cu frustrări sau alegi să te distrezi la jobul tău, provocându-te şi fiind mereu bucuros că aici trăieşti în conformitate cu pasiunile tale? Alegi să “păcăleşti “ un client doar pentru că procentul la salariu creşte sau alegi să le răspunzi nevoilor lor şi să le faci ziua mai frumoasă? Alegi că dimineaţa înainte să pleci la job să-ţi spui “ Iar o zi grea la muncă, un şef nervos şi nişte colegi bârfitori” sau îţi spui “ Şi astăzi va fi o zi superbă. Sunt sigur că eu merit asta”?

Eu cred că în viaţă este vorba de alegeri. Noi alegem să avem feţele alea triste în metrou în drum spre job. Noi alegem să stăm lângă un bărbat care nu ne merită sau pe care nu îl merităm. Noi alegem o facultate pentru că aşa TREBUIE. Noi stăm şi aşteptam să ne pice un hobby în cap, dar nu-l căutăm. Tot noi putem alege să trăim frumos şi sănătos.
Ce alegi tu? Ce decizii vrei să iei?

COACHING-UL te asistă în tot acest proces de Be There, Play, Make Their Day, Choose Your Attitude.
Ai curaj să suni un coach şi să îi propui o întâlnire? Un coach bun o să te primească cu zâmbetul pe buze şi bucuros că ai început să iei decizii pentru tine. 

2 răspunsuri la „Povestea peştelui

  1. Interesant materialul. Pentru a putea dezvolta, pe marginea acestui subiect care suna Ok – videoclipul … nu se poate viziona.
    Dar, momentan sunt putin grabit, promit ca voi acorda mai multa atentie … pe viitor materialelor primite.
    Eu personal, legat de ceea ce am adaugat pe contul meu, am cautat sa acopar o gama mai mare si cat mai diversa din mai multe domenii; nu neaparat numai in folosul meu; placut, interesant, de ce nu si educativ, dar si in sensul benefic si util inclusiv … ”vizitatorilor”.
    Sincer, ofertele au inceput deja sa apara.
    Multumesc. Cu mare stima.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s