Chiar vrei să faci parte din “Generaţia de Teflon”?


_DSC0103 copy_2
Iată că revin pe blog cu un articol care sper să te “mişte puţin din locul în care eşti acum”.

Păi ce să înseamne Generaţia de Teflon? Să fie oare vorba despre o generaţie care este rezistentă la focul din “cratiţă societăţii”, sau care rezistă, persistă şi trece prin foc ca să ajungă acolo unde îşi doreşte, sau este vorba de o corelaţie între putere şi calitate superioară. Făceam tot felul de astfel de analogii, până când o prietenă a spus STOP CADRU…şi mi-a explicat că “Generaţia de teflon este cea de care nu se lipeşte mai nimic”.

Da, o generaţie de telfon perenă, o generaţie care nu dispare şi nu îmbătrâneşte, o generaţie care strânge din ce în ce mai mulţi adepţi pasionaţi şi o generaţie care îşi transmite obiceiurile cum nu se poate mai profesionist. Are cultură organizaţională şi lideri veritabili. Nu se dezminte şi merge mereu înainte cu paşi mari către obiectivele scontate. Şi toate astea la ce folosesc oare?

Păi da, generaţia de teflon este imună la valoare. Nu-i pasă că afară se află adevărata fericire şi alege să stea într-un întuneric peren. Păi de ce să ies afară la un basket? Mai bine stau şi mă uit la televizor . De ce să practic un sport care mă poate menţine în formă şi cu sănătatea la zi când pot să mă uit la alţii cum practică? De ce să mă provoc zilnic să fac lucruri noi când oricum nu câştig bani din asta? De ce să renunţ la jobul ăsta mizer care îmi provoacă silă în fiecare dimineaţă? De ce să am curaj să mă despart de prietenul meu când noi avem o fericire “ de minut”? De ce să cunosc oameni când oricum aceştia mă pot face să sufăr? De ce să citesc o carte şi să experimentez ? De ce să iubesc când iubirea înseamnă suferinţă?

E da…nu cumva toate acestea ţi-au fost transmise de către “generaţia de teflon”? Generaţia aceasta care aşteaptă să se inventeze soluţia magică pentru că “ lucrurile să se mai lipească şi de ea”. Păi nu…nu o să se întâmple nicicând minunea asta. Tu trebuie să hotărăşti că vrei o schimbare în viaţa ta, să iei o decizie şi să acţionezi. Dacă aştepţi să pice ceva din cer este posibil să ai o singură mică surpriză .

Şi acum te întreb? Tu din ce generaţie vrei să faci parte? Îţi permiţi oare să te aliezi cu “generaţia de teflon” şi să respingi tot ce înseamnă cu adevărat valoare? Poate cu toţii am fost acolo la un moment dat, dar am hotărât să ne debarasăm…am trecut la o altă etapă. Tu ce îţi doreşti?

Vrei ceva mai bun…Construieşte. Depăşeşte limita “teflonului”! Eu săptămâna asta aleg să depăşesc limita teflonului printr-o serie de provocări. În weekend m-am întâlnit cu un om tare drag sufletului meu. Mi-a dăruit o agendă faină şi uite că acum la început de săptămână mi-am notat 10 provocări numai bune de depăşit limita teflonului.

Deschide bine ochii, pune lupa pe lucrurile care te dor, vezi ce poţi face pentru început şi hai la treabă.

6 răspunsuri la „Chiar vrei să faci parte din “Generaţia de Teflon”?

  1. Eu o numesc generaţia „Trăieşte clipa”, pentru că îi preocupă foarte puţin viitorul, pe motiv că viaţa „şi aşa e foarte scurtă” :)) Sunt curioasă de provocări 🙂

      • Săptămâna asta vreau să mă apuc de sport (chiar dacă nu îi sunt fană) sau cel puţin să mă plimb seara, să continui să mă bucur de provocarea de săptămâna trecută (m-am lăsat de fumat), să nu exagerez cu mâncarea, să reţin cât mai multe la evenimentul de mâine şi joi la care m-am înscris şi să îmi fac timp printre restul activităţilor să citesc cartea fostului meu profesor de română. Cam atât deocamdată 🙂

      • Suna foarte bine si ma bucur ca ale tale provocari sunt realizabile. Spor in toate si ne auzim la final de saptamana cu vesti bune si cu energie faina sa ne mai provocam si in saptamana care urmeaza.

  2. provocarea e cum sa poti munci eficient, sa fii profi si sa fii si iubit/sau macar simpatizat/respectat intr-o societate in care toata lumea arde mult gaz si toti consuma mai mult sau mai putin ca sa castige unii mai ,,destepti”. abia astept sa vad ce scrii maine, ce scrii peste 10 ani…pe vremea mea, pe vremea ta…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s