Hai s-o facem reloaded


_DSC0265_6_7_8_9_1tonemapped copy

O întrebare cât se poate de simplă, oameni faini care o pot interpreta după bunul lor plac şi o nouă zi în care fac ce îmi place pentru că îmi place, merit, pot şi vreau mai mult. În luna mai am scris un articol care a prins foarte bine şi am zis …ok, cum ar fi să merg pe stradă şi să întreb oamenii “ Când ai spus ultima oară –hai s-o facem?”. Zis şi făcut. Am zis eu la rândul meu “Hai s-o facem” şi iată rezultatul.

Ghici ce… Tânjim după foarte multe lucruri. Vrem case, maşini, bani, femei, bărbaţi, afaceri prospere şi tot ce mai înseamnă pentru noi succesul. Vrem să fim oameni de succes, dar aşteptăm de prea multe ori că totul să cadă din cer. Acum gândeşte-te, cum ar fi să-ţi cadă o femeie în cap, sau o maşină, sau o casă? Nu ar fi mai sigur pentru tine să munceşti, să spui „hai s-o facem” şi da să îţi construieşti singur lumea în care vrei să trăieşti?

Bunica mea, om de la ţară, simplu şi frumos, cu patru clase, dar care făcea înmulţiri şi împărţiri mai repede decât mulţi studenţi de la ASE, îmi spunea mereu “ Munceşte, munceşte şi ai să ajungi un mare om”. Asta fac acum şi să ştii că nu mă doare. Garantez că după o cură de “lucrat la ce îţi place” ai o energie fantastică, simţi cum trăieşti şi nu doar că supravieţuieşti de astăzi pe mâine.

Da, Alexandra, tu zici acolo toate astea pentru că ai descoperit ce îţi place şi este simplu acum, dar eu habar nu am care mi-e pasiunea, ce mi-ar plăcea să fac. Te înţeleg, dar mai ştiu şi că dacă nu începi să cauţi, lucrurile astea faine nu se vor prezentă într-o zi la tine la uşă, toate ţinând în mână un număr de ordine şi dormice fiind să le primeşti în viaţa ta. Să nu mai zic că în drum spre tine au bătut toate fricile şi acestea sunt ţinute la distanţă mare de tine. Sunt acum la abatorul de frici şi sunt gata să fie deportate. Unde ar mai fi distracţia?

Şi pentru că prin coaching am învăţat să acţionez concret şi mai apoi să mă bucur de rezultate, îţi las mai jos o tehnică învăţată de la Tony Robbins. La mine a funcţionat şi m-a ajutat să zis “Hai s-o facem” mult mai conştientă de ce urmează.
1. Realizează o listă cu visurile tale– lucruri pe care doreşti să le ai, să le faci sau să fii. Stai 10 min şi scrie neîntrerupt, dacă intervine o pauză scrie o vocală pe foaie şi mergi mai departe. Joacă-te şi lasă cuvintele să vină de la sine. Relaxează-te şi respiră. Proiectează pe foaie visurile cele mai înalte pe care le ai.

2. Acum priveşte listă şi vezi când crezi că poţi atinge ceea ce ţi-ai propus. Observă puţin lucrurile şi vezi dacă planurile tale sunt prea pe termen scurt, sau prea pe termen lung şi fă un echilibru.

3. Alege patru dintre toate acele visuri de pe listă cele pe care le consideri cele mai importante. Fii realist şi responsabil cu viaţă ta. Prea multe visuri duc la aglomerare. Fă bine ceea ce faci şi vei avea apoi energie şi potenţial şi pentru următoarele. Acum notează-ţi motivele pentru care vrei să atingi acele visuri. Când ai suficiente motive să realizezi un lucru, va fi mult mai uşor să zici “hai s-o fac” şi chiar să treci la fapte.

4. Realizază acum o listă cu resursele importante pe care deja le ai la dispoziţie.  Vezi de ce mai ai nevoie în plus şi de unde poţi să faci rost de acestea.

5. Acum că ai lista asta cu resurse aminteşte-ţi când le-ai folosit mai eficient pe fiecare dintre ele. Ştiu că poţi să găseşti minim o întâmplare pentru fiecare resursă implicată. Descrie acum ce ai făcut atunci ca să reuşeşti, cum ai fost , ce calităţi ţi-ai folosit atunci.

6. Descrie acum ce fel de persoană ar trebui să fii pentru a putea atinge cele patru mari visuri/scopuri. Descrie în câteva rânduri ce te împiedică acum să ai tot ce ţi-ai propus prin aceste patru visuri. Vezi care sunt blocajele şi cum îţi iei angajamentul să schimbi lucrurile pas cu pas.

7. Ia acum fiecare vis în parte şi construieşte un plan pas cu pas despre cum să realizezi ce ţi-ai propus. Ai răbdare şi fii conştient că lucrurile mari nu se construiesc dacă baţi din palme. Ai grijă ca planul ăsta să conţină un pas pe care să-l faci chiar astăzi.

8. Găseşte-ţi modele. Caută oameni care au reuşit să facă ceea ce tu acum îţi propui să realizezi. Învaţă de la ei. Fă un cerc al minţilor superioare şi începe să te sfătuieşti cu aceşti oameni. Uite aici un material ce te poate ajuta în acest sens.

9. Fă primul pas, menţine linia, iar zilele şi mediul tău vor începe să se schimbe considerabil.

Am testat instrumentul acesta şi funcţionează de minune. Te provoc să nu mă crezi că funcţionează ci să ai rolul lui Toma Necredinciosul şi să experimentezi ca să te convingi. Coaching-ul este instrumentul prin care şi tu poţi începe să spui “Hai s-o facem” mult mai conştient şi mult mai responsabil de ce se întâmplă în viaţa ta. Hai să renunţăm la viaţa flu flu-istă şi hai să ne apucăm de treabă.

Eu mi-am luat bormaşină nouă şi dacă vrei să îţi dau o mână de ajutor în implementarea acestei tehnici….ne auzim cu drag.

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s