Frunza lui Adam


_DSC0029_2 (1)Aşa cum probabil ştii şi tu orice pasiune trebuie întreţinută până când se face şi ea mare şi poate să “meargă singură prin viaţă”. Am un job din care învăţ foarte multe şi care îmi asigură mie liniştea financiară că pot pune în practică proiecte măreţe. De două zile avem un training pe vânzări şi deşi plictisită de training-uri în care “învăţ cum să vând “ mi-am spus “Fii atentă ce corelaţii poţi să faci” şi uite aşa mi-am ancorat atenţia şi am putut să învăţ mai multe decât îmi închipuiam iniţial. Ieri la un moment dat şeful meu spune că foaia pe care o luăm cu noi atunci când avem de realizat o prezentare în faţa unui public este că “frunza lui ADAM”, foaia aia ne acoperă goliciunea. De aici mintea mea a început să facă tot felul de analogii.

Frunza lui ADAM îmi este atât de cunoscută. Cred că am avut o plantaţie întreagă de pomi producători de “Frunze ale lui ADAM”, că udam pomii zilnic ca frunzele să crească mari şi că eram bucuroasă atunci când ieşind pe stradă vedeam atâta varietate de “Frunze ale lui ADAM”. Unde pui că aveam şi discuţii pe baza acestor frunze. Ne puneam şi întrebări inteligente : “Care are frunza mai mare?”, “ De la cine o fi moştenit frunza asta mare?”, “Câte pile are tatăl ăstuia de frunza lui este atât de mare?” . Cei care nu purtau frunze ale lui Adam erau catalogaţi ca şi excentrici şi fără ruşine. Cum să ieşi domnule afară cu podoabele la vedere? Cum să te laşi văzut de ceilalţi fix aşa cum eşti tu? Mare neruşinare nenică. Generaţia din ziua de astăzi nu mai ştie ce este ruşinea şi cât de importantă este frunza lui Adam.

Îţi mărturisesc că mai am o mică plantaţie de frunze ale lui ADAM, frunze pe care în mod conştient sau nu le folosesc atunci când vreau să mă acopăr. Părerea mea este că dacă cineva ar vrea să facă afaceri cu „frunze ale lui ADAM” ar fi un om de business de mare succes.

Când folosim frunza asta a lui ADAM? Păi dimineaţa, la prânz şi seară şi dacă se poate şi puţin între mese. O folosim atunci când femeie fiind credem că trebuie să ne comportăm ca un bărbat ca să reuşim în business şi uităm de feminitatea noastră( o acoperim cu frunza). O folosim atunci când vrem să formăm în faţa altora o altă imagine de sine diferită faţă de cea reală. O chemăm atunci când bărbat fiind vrem să impresionăm o femeie. O folosim când vrem să vindem oamenilor gogoşi şi practicăm „negocieri criminale”( cumpără că dacă nu îţi pun pistolul la tâmplă) din spatele unei fâţişoare nevinovate. O folosim  atunci când nu vrem să luăm o decizie deşi ştim foarte bine care este cea mai bună soluţie. Luăm frunza lui Adam şi ne mai acoperim puţin în ideea că problemele or să dispară de la sine. Folosim frunză când vrem să ne acoperim fricile. Mai apelăm la frunza lui Adam şi ca să amânăm lucrurile- stăm aşa sub frunza şi ne închipuim în termeni pozitivo-fantastico-meditativi că Universul o să ne trimită tot ceea ce dorim chiar dacă noi stăm acolo acoperiţi de frunză şi tăiem alte frunze la câini. O folosim atunci când vrem să ne minţim şi să dăm alte mii de şanse celor din jurul nostru deşi intuiţia ne spune să punem STOP. O folosim  atunci când ne victimizăm şi când credem că totul este împotriva noastră.

Îţi trebuie mult curaj poate să umblii cu „podoabele la vedere” şi să începi să renunţi la frunzele lui ADAM, dar atunci când ai făcut-o observi că lucrurile încep să meargă în direcţia potrivită. Începi să te simţi tu bine în pielea ta şi de aici începe adevăratul spectacol. Începi să te accepţi şi fără frunza lui ADAM şi treci şi tu la viaţa adevărată. Începi să te bucuri de ce eşti tu, te accepţi, te pui în valoare, eşti natural şi începi să trăiesti pe bune nu cu „frunză în cap”.

Creşte pomii pentru fructe nu pentru frunze! Dacă vine „poliţia” nici-o frunză din lume nu poate să te acopere. Lasă frunza şi stai calm. Încă nu s-a inventat nici-o „frunză a lui ADAM” care să te acopere DE TINE ÎN FAŢA TA. Oricâte încercări ai, la un moment dat te vei satura de eşec şi vei începe să laşi frunza jos. Frunza jos, şi hai la treabă că vine poliţia şi ne ia toată „marfa” 🙂 .

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s