OGLINDĂ OGLINJOARĂ


_DSC0094_2Eu cred că fiecare om are multe lucruri bune şi multe lucruri mai puţin bune. Wow…am să primesc sigur un premiul pentru fraza asta. Este mult mai inteligentă decât “Cerul este albastru”. Încep articolul ăsta cu o întrebare, “CÂND TE-AI PRIVIT ÎN OGLINDĂ ULTIMA OARĂ? ( nu pentru a te masca cu fond de ten sau a da barba jos).

În ultima perioadă am simţit o oboseală cruntă. Ei şi ce ne spui nouă asta? Vă spun pentru că întrebarea de mai sus mi-a aprins mie un beculeţ. M-am pus pe treabă şi rezultatul a fost fantastic. M-am văzut în oglindă aşa cum sunt eu. Mi-am dat voie să mă văd aşa cum sunt eu şi să construiesc pe ceea ce sunt. Mi-am dat seama că este nevoie să spun STOP să şi o iau mai încet. Am realizat că am nevoie de mine ca să pot construi toate proiectele frumoase pe care le am în plan. Am observat locul din care venea oboseala şi mi-am dat voie să accept şi să îndrept lucrurile. Mi-am dat seama că atunci când lucrurile nu merg este pentru că noi nu ne dăm voie ca lucrurile să se întâmple. Sunt absolut convinsă că atunci când ceva nu merge bine în viaţa noastră este pentru că noi nu facem ce este potrivit pentru momentul acela. Noi avem responsabilitatea pentru toate lucrurile bune şi rele care se întâmplă în viaţa noastră. Da ştiu, am vrea să fim responsabil pentru lucrurile bune şi pe cele rele să le punem în cârca altuia, dar uite că nu se poate aşa…

Am avut un weekend în care mi-am spus STOP şi am stat să mă uit în oglindă. Astfel, îmi dau voie să fiu sănătoasă, să am grijă de mintea şi sufletul meu, să am timp de calitate alături de mine, să am o viaţă de cuplu prosperă şi să fiu feminină. Îmi mai dau voie să fiu femeie în orice clipă şi să las garda jos. Îmi dau voie să merg săptămânal în parc să respir şi să mă bucur de frumuseţea naturii. Îmi dau voie să mă comport cu mine cu blandeţe- da greşesc, dar nicidecum nu-i ăsta un capăt de lume. Îmi dau voie să zâmbesc şi să mă bucur de lucruri mărunte. Îmi dau voie să dorm ca un om sănătos, nu să lucrez ca o nebună mereu şi mereu crezând că al meu corp îşi va lua energia “din aerul de vară”. Îmi dau voie să fac ce îmi place mai mult. Îmi dau voie să petrec timp de calitate alături de cei dragi. Îmi dau voie să accept că nu sunt un super erou şi că am nevoie să mai spun şi NU atunci când simt că aşa este potrivit. Îmi dau voie să fiu gingaşă şi calmă. Îmi dau voie să respir. Îmi dau voie să spun, “Gata, acesta este timpul meu şi îl investesc după cum vreau eu”. Îmi dau voie să iubesc. Îmi dau voie să iert. Îmi dau voie să ascult. Îmi dau voie să cânt. Îmi dau voie să fiu recunoascatoare pentru lucrurile minunate din viaţa mea. Îmi dau voie să pun piciorul în prag şi să aduc valoare în comunitatea din care fac parte. Îmi dau voie să „ating oamenii” cu fiecare conversaţie pe care o avem. Îmi dau voie să fiu perseverentă şi ambiţioasă. Îmi dau voie să spun da, atunci când tu îmi spui mie „eşti prea tânără şi nu vei putea”. Îmi dau voie să aplic ce spun şi să mă recompensez pentru reuşitele mele.

Momentul ăsta în care m-am uitat în oglindă a fost fantastic pentru mine. A fost un moment de autocunoaştere de care aveam nevoie. A fost un moment în care pur şi simplu am început să îmi dau voie să fiu şi atât. Mi-am dat voie să fiu şi nu să tot fac lucruri fără oprire. Acum vin cu o provocare pentru tine….stai şi uită-te puţin la tine şi timp de 10 minute opreşte-te astăzi din ceea ce faci şi scrie pe o foaie de hârtie lucrurile pe care îţi doreşti să îţi dai voie să fii, să ai, să faci sau să devii.

După acest weekend simt ca un moment de pauză poate să valoreze mult mai mult decât multe momente de „alergare”. Simt că momentul ăsta de pauză m-a ajutat să îmi clarific cum vreau să fiu, unde vreau să îmi investesc energia, ce merit să am şi care sunt paşii concreţi ai traseului meu. Simt că acum am o ţintă mult mai clară şi că renunţarea la anumite lucruri pur şi simplu face loc altora poate şi mai potrivite.

Cred mult ca şi tu meriţi. Tu ce zici? Ai curaj să stai să te „priveşti în oglindă” cu sinceritate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s