SCENA 7: Care este mesajul pe care îl aduci TU în lume?


_DSC0040

O zi de filmare. O mică schimbare de plan. Câteva telefoane. Prieteni care vin să dea o mână de ajutor, deşi sunt luaţi din aşternuturi. Centrul vechi. Un soare de îţi sfârâiau picioarele şi oameni faini cărora poate le-am adus un zâmbet în plus în ziua respectivă. Mesajele pe care vrem noi acum să le aducem în lume şi iată rezultatul ieşirii noastre. 

Simplu, am trecut perioada trecută prin experienţe fantastice. Tot ce pot spune acum este că sunt de mii de ori mai puternică şi mai încrezătoare în drumul pe care am păşit. Elena Capruciu, un om minunat din viaţa mea, îmi spunea acum un an ca Dumnezeu îţi pune în cale provocări şi te mai întreabă când şi când “ Eşti tu sigură de drumul ăsta”, “Stai aşa, să îţi mai dau un test să văd cât de autentic îmi vorbeşti”.

Şi uite aşa, în viaţa noastră mai vin provocările. Uneori sunt dureroase, alteori parcă nici nu le băgăm în seamă. Cu cât mai mult încerci să te ignore, cu atât provocarea o să fie mai mare şi mai puternică. Şi atunci o să te dai cu capul de pereţi şi ai să crezi că “Dumnezeu are ceva cu mine”, “ Lumea asta este foarte rea”. Nu, eu sunt singura responsabilă pentru tot ce se întâmplă în viaţa mea. Când o să învăţăm cu adevărat că noi suntem responsabili pentru viaţa noastră şi că tot ce se întâmplă în viaţa noastră este dovada vie a modului în care suntem şi acţionăm, vom putea gestiona traiectoria noastră cu uşurinţă.

Uite că eşti în faţa ta şi a venit momentul să fii sincer cu tine. Gata, de data asta nu ai unde să mai fugi. Ai nevoie de timpul tău de calitate petrecut cu tine. Ai în faţa ta o oglindă mare în care imaginea ta se reflectă aşa cum este ea cu adevărat, cu bune şi cu rele. Ai curaj să te uiţi la tine cu sinceritate? Cine eşti tu şi ce mesaj vrei să aduci în lume? Fii conştient de bunătatea ta, dar şi de întunericul din tine. Fă pace cu tine şi înainte să te apuci să schimbi lumea, schimbă lumea din interiorul tău.

Când te întreb de mesajul pe care vrei să-l aduci în lume, te provoc înainte de toate să-l aduci în lumea ta, să crezi în el cu toată fiinţa ta şi apoi să începi să-l faci vizibil către lumea întreagă. Nu te ascunde după un mesaj frumos, doar pentru că tu crezi că aşa o să-i atragi pe oameni lângă tine. Mesajul tău poate să fie unul simplu. Este al tău şi punct. Atât cât este autentic, tu vei trăi prin el şi alături de el. Altfel, o să fie o altă frază deşteaptă spusă de un om intelegint din antichitate şi preluată fără noimă în viaţa ta. Lasă mesajul ăsta să-ţi ghideze deciziile, să te motiveze şi să acţionezi şi să fii în conformitate cu el.

Ia puţin din timpul tău şi caută în interiorul tău. Care este mesajul de care viaţa ta are nevoie la acest moment? Poate să fie “ Sunt sănătos”, “ Aduc echilibru în viaţa mea de cuplu”, “ Am curaj să am timpul meu cu mine”, “ Sunt recunoscător pentru tot ce sunt şi am în prezent”, “ Merit să scap de frică”. Tu alegi ce este cel mai bine pentru tine. Alege-l şi păstrează-l pentru o lună alături de tine. Ai grijă să te însoţească oriunde şi oricum. Spre exemplu, dacă mesajul tău este “ Sunt un om sănătos” şi tu găteşti zilnic mâncare şi pui slănină cât cuprinde, stai calm puţin şi vezi unde lucrurile chiar nu se pupă.

Eu cred că după ce ai răspuns la întrebarea “ Care este mesajul pe care vreau sa il aduc în lumea mea?” urmează “ Ce sunt eu dispus/dispusă să fiu, să fac, să devin ca să fiu autentic şi în congruenţă cu mesajul meu?”. În plus, gândeşte-te cum mesajul tău îi va “afecta” pe cei din jurul tău şi ce impact va aduce în viaţa lor. Mai zăboveşte puţin şi descoperă şi fă pace cu fricile tale legate de acest mesaj. Apoi fă un prim pas şi fii gata să fii flexibil ca să modifici lucrurile pe parcurs în funcţie de ce îţi spune corpul şi mintea ta.

Speri să accepţi această provocare. Ne auzim curând, pentru că vom utiliza acest mesaj al tău într-o nouă provocare. Spor în tot ce vrei să fii şi să faci.

Un răspuns la „SCENA 7: Care este mesajul pe care îl aduci TU în lume?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s