A fi cel mai bun în viaţa mea


563104_377806952239484_193875377299310_1229583_1526792812_nEu cred în conceptul “a fi cel mai bun în viaţa mea”.  Viaţa nu e o luptă, războiul şi adversarul au fost create de om. Nu suntem aici ca să căutăm adversari pe care să-i învingem.  Dacă o să învăţăm că singura cursă pe care trebuie să o câştigăm este “cursa cu propria persoană”  atunci o să devenim “ cei mai buni în viaţa noastră”. Pun pariu că cel puţin o dată ţi-ai propus un lucru mare şi nu ai reuşit să-l atingi. Cu cine trebuia să lupţi atunci mai mult?

Cred că este important să conştientizăm cine suntem, ce ne dorim de la viaţa asta, care este pasiunea noastră şi cum facem să aducem toate visele noastre în realitate. Dacă ai conştientizat într-o dimineaţă că roata de la maşină este desumflată…să nu te aştepţi ca ea să se umfle singură şi maşina te va duce către muntele pe care vrei să-l urci.

Să nu te laşi definit de ceilalţi. Pentru cine eşti cel mai bun? Ce sacrificii trebuie să faci să ajungi cel mai bun din punctual lor de vedere? Ce viaţă alegi tu să trăieşti? A lor sau a ta? Cred că este necesar să faci tot ce îţi stă în putinţă să fii cel mai bun pentru tine. Dacă se nimereşte să fii cel mai bun şi din punctul lor de vedere…perfect…dacă nu…tot atât de perfect.

Este important să ne “ luăm lecţia în fiecare zi”. Nu mai cred de ceva vreme în succes ci cred în rezultate mai bune sau mai puţin bune. Cel mai bun om în viaţa lui este cel care învaţă din fiecare rezultat. Ştie ce să păstreze şi ce să înlăture pentru totdeauna.

A fi cel mai bun în viaţa ta înseamnă şi “ fii nebun, rupe limitele impuse de ceilati, provoacări constante, riscă fără reţineri, perseverează”. Ai să găseşti pe drum mulţi oameni care îţi vor spune că eşti naiv. Şi ce?  Ce ştiu ei despre mine?  Asta este calea mea şi o să o urmez.  Dacă simţi că oamenii din jurul tău “ vor să mănânce la prânz din visul tău” fugi de ei cât de mult poţi …lasă-i în urmă şi caută oameni asemeni ţie.  Cred că mediul în care trăim şi oamenii cu care ne înconjurăm ne fac să fim cei mai buni.

A fi cel mai bun în viaţa ta nu este ceva sezonier. Eşti cel mai bun dacă îţi ştii drumul, cauţi, descoperi, te bucuri de călătorie şi mergi mereu înainte, indiferent de cât de incompetent şi nebun te cred ceilalţi.

A fi cel mai bun în viaţa ta înseamnă a evita influenţa memelor( ex: a fi bogat e păcat, bogaţii sunt trişti şi păcătoşi). Aici e o discuţie lungă, dar nu vreau să intru acum în detalii. Cred că “singurul caşcaval gratuit este în cursa de şobolani”. Dacă vrei să ajungi cel mai bun din viaţa ta atunci e necesar să munceşti şi să-ţi urmezi pasiunea zi de zi.

Ca să ajungi cel mai bun în viaţa ta trebuie să stai bine la capitolul “ stimă de sine”. Cine să aibă încredere în tine mai multă decât chiar tu ai? Cine îţi este mereu alături? Cine crede mai mult decât tine că ai să reuşeşti? Cine te iubeşte mai mult decât poţi chiar tu să o faci? De ce să aşteptăm confirmări şi să ne aşteptăm ca ceilalţi să ne iubească dacă noi putem să facem asta cel mai bine?

A fi cel mai bun în viaţa ta înseamnă creativitate şi inovaţie. Dacă trăieşti în monotonie ai să te plictiseşti de moarte şi ai să spun “ vai ce soarta am …viaţa mea e un chin”. Cine este cel care a scris acest scenariu monoton? Tu? Aaaaa… Păi dacă tu l-ai scris tot tu îl poţi rescrie. În plus, ai nevoie de viziune. Un om fără viziune este un om care pluteşte pe mare condus de valuri, adică trece prin viaţă influenţat de viziunea celorlalţi. Nu e nimic rău să te laşi condus de viziunea celorlalţi, dar doar dacă o împărtăşeşti.

Pentru a fi cel mai bun este nevoie să practici “legea vidului”(Raudy Gage). Autorul spune că deseori se agaţa de rolul de victimă şi nu mai lăsa loc de rolul de învingător. Fă curat în viaţa ta, aruncă ce nu îţi mai trebuie şi realizează vidul care să poată să acumuleze experienţe noi.

Pentru a fi cel mai bun e nevoie să ştii cum să faci un puzzle. Am un prieten antreprenor, Dan Ivanov, căruia îi place să facă “puzzle”. Ştii cum arată imaginea de final, iei o piesă de aici,una de acolo, le uneşti, le cunoşti formele, le pui la un loc… şi minune… imaginea e completă şi aşa cum ţi-ai imaginat.

Pentru a fi cel mai bun uită că “ nu ai timp să le faci pe toate”. Timpul nu există dacă tu ştii ce vrei să faci şi cum vrei să le faci. Puţină organizare şi ajungi acolo unde îţi doreşti. Învaţă să refuzi. Nu considera că “nu mai eşti cel mai bun dacă nu îţi ajuţi aproapele”. Gândeşte-te dacă aproapele tău chiar are nevoie de ajutorul tău şi dacă nu cumva l-ai ajuta mai mult dacă l-ai lăsa să facă acele lucruri singur.

Aşa cum pentru a “spune te iubesc trebuie să înveţi să spui înainte eu” cred că pentru a spune “ sunt cel mai bun în viaţa mea trebuie să cunosc cine sunt eu” .  Concentrează-te şi construieşte. Dacă vrei să câştigi cursa e nevoie să ştii cine eşti, ce vrei, ce resurse ai şi cum “uneşti punctele”.   Perseverează… ai idee de câte încercări a fost nevoie ca” 7UP să se numească 7UP?”

Hai să fim cei mai buni în viaţa noastră şi atât. Ce faci tu pentru asta acum? Ia un  pix şi o foaie şi caută să vezi cine eşti, ce îţi place să faci, în ce domeniu din viaţa ta vrei să te joci şi apoi treci la CUM.

2 răspunsuri la „A fi cel mai bun în viaţa mea

  1. Am citit la fix acest articol! faptul ca am constientizat ceea ce ai scris tu in acest articol si apoi l-am citi, mi-a aratat ca sunt pe drumul cel bun! Multumesc Alexandra! :*

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s