Bunica Elena


_DSC0045 copy_2Sâmbătă a fost evenimentul “Care este mesajul pe care îl aduci în lume?” şi la un moment dat ,vorbind cu oamenii, mi-am dat seama care a fost cel mai puternic mesaj pe care l-am primit în viaţa mea.  Mesajul acesta a venit de la un om tare drag sufletului meu, a venit în momentul în care porneam serios în viaţă şi atunci m-am simţit pentru prima oară cu adevărat responsabilă pentru viaţa mea. Mesajul a venit de la o femeie minunată, o femeie care nu de puţine ori aduna copiii de pe stradă ca să îi aşeze la masă, o femeie care trebăluia cât era ziua de lungă fără să se plângă vreaodată, o femeie care iubea- de la un pui de raţă până la florile din curte, o femeie care deşi avea 4 clase ştia să facă socoteli cum nu ţi-ai imagina, o femeie simplă, o femeie care ştia să iubească nu doar să vorbească despre iubire, o femeie ce te învăluia în poveştile ei, o femeie cu o răbdare de fier, o femeie curată, o femeie minunată şi da un om angelic prin tot ce era şi tot ce făcea.  Femeia aceasta este bunica  Elena şi da este omul care mi-a transmis cel mai puternic mesaj din viaţa mea.

Bunica Elena mi-a spus atunci când mă pregăteam pentru clasa a 9-a “Draga mea, tu ai să ajungi cineva, dar este nevoie să munceşti pentru ceea ce îţi doreşti.”  Ea a fost omul care a avut încredere în mine şi mi-a spus asta în cuvinte puţine, dar cu mult tâlc. Îmi aduc şi acum aminte strălucirea din ochii ei.  Am să păstrez momentele acelea în sufletul meu pentru totdeauna.

Când reuşesc să fiu sau să fac ceea ce îmi este drag, mă gândesc de multe ori la bunica Elena şi am sentimentul că de acolo din cer ea se bucură pentru mine.  Mesajul ei mi-a vorbit despre a urma ceea ce îmi doresc cu încredere, pasiune şi determinare.  Mi-a mai vorbit şi despre a dărui. Mereu îmi spunea că nu trebuie să facem umbră pământului şi că este de datoria noastră să lăsăm ceva pe acest pământ.

Când bunica a părăsit acest pământ mi-am promis să păstrez şi să mă ghidez după mesajele ei.  Cuvintele ei mi-au devenit ca un crez….da, ştiu că destinul meu este unul măreţ, construiesc zi de zi şi ştiu că am datoria să contribui cu ceva în viaţa mea şi a celor din jurul meu.  Ştiu că pot să fac mai mult decât umbră pământului şi aleg să-mi urmezi visul.  Este provocator să fiu ceea ce merit, dar se merită.

Poate că pe tine cititorule, nu te interesează cum mă simt eu când îmi aduc aminte de spusele bunicii. Te provoc însă să te gândeşti la mesajele pe care tu le-ai primit în viaţa ta şi ţi-au rămas imprimate în suflet şi în minte. Mesajele astea pot fi cu efect negativ şi pozitiv. Gândeşte-te la oamenii care ţi-au trecut prin viaţă şi vezi ce ţi-au lăsat. Păstrează mesajele care te mişca, care te fac să te simţi mai puternic şi mai determinat. Ai curaj să le spui oamenilor respectivi un mulţumesc – cât mai sunt în viaţă.

Te provoc să priveşti oamenii din viaţa ta ca pe nişte mesageri. Chiar şi băiatul care tocmai te-a părăsit ţi-a lăsat un mesaj despre tine. Fata care te-a rănit când a ales să fie cu o altă persoană ţi-a lăsat şi ea un mesaj. Fiecare om este un mesager. Oamenii îţi vorbesc despre tine prin acţiunile lor. Vezi ce mesaje alegi să le păstrezi aproape de tine şi pe care vrei să le păstrezi la distanţă. Bucură-te atunci când un om îţi dăruieşte un mesaj. Lasă ceva în urma ta- mai mult decât umbră pământului.

Bunica Elena mi-a dăruit cel mai puternic mesaj din viaţa mea. Ţie ce om ţi-a dăruit cel mai puternic mesaj din viaţa ta? Bunica prin mesajul ei este alături de mine pe scara vieţi. Câteodată mă împiedic de treapta următoare. Uneori treptele îmi par atât de înalte încât piciorul meu nu o să poată să le urce. Mă încumet să mă provoc şi reuşesc. Uneori mai găsesc pe drum oameni care îmi vorbesc despre cât de greu le este pe scara asta. Alţii parcă aleargă pe scară şi se bucură de fiecare moment. Sunt unii în urmă care urlă de durere- au dat cu piciorul într-o treaptă şi durerea este insuportabilă. Mă uit în jurul meu şi pe fiecare treaptă învăţ lucruri despre mine. Uneori îmi schimb pantofii- cei vechi nu mai fac faţă.

Mă simt bine pe scara mea. 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s