Iubirea de argint


_DSC0144_2Astăzi simt iubirea de argint. Hm! Te întrebi ce este iubirea de argint? Este iubirea care se transformă şi ia viaţă într-o altă formă. Ea îşi pierde strălucirea de aur, dar o câştigă pe cea de argint. Ea nu este cunoscută de cei care râvnesc la iubirea de aur, ea este  pură şi simplă. Iubirea de argint nu are nevoie de demonstraţii, de vile şi piscine, de cadouri şi “te iubesc, iubi pufi pui pui”.

Sunt acasă şi surioara mea îmi spune  “ Dada, te iubesc”. Eu o privesc cu drag şi o întreb ce înseamnă “ Te iubesc”. Ea se apropie de mine şi mă strânge cu putere în braţe. Atât, nimic mai mult.  Copilul din faţa mea lasă definiţiile deoparte şi transmite ce simte prin ceea ce este, prin ceea ce face. Mulţumesc Stefi pentru că astăzi m-ai învăţat ce este iubirea.

Iubirea de argint naşte iubire de argint.  Iubirea de aur devine o iluzie a fericirii, un sentiment născut pentru ego-ul meu, un sentiment care mă închidea în lumea iubirii “adevărate”.  Acum sunt liberă şi iubesc după cum vreau eu.

Ne complicăm singuri viaţa. Avem gânduri negre şi ne mirăm de ce iubirea ne ocoleşte. Ne victimizăm. Noi ne dorim noi experienţe prin care să avem şansa să ne victimizăm. Vrem iubiri nebune ca în filme şi ratăm iubiri complete ca în viaţă Vrem aur căci argintul este prea mic pentru ego-ul nostru. Alergăm ca nişte nebuni toată viaţa după perfecţiune, după a fi eu cel mai tare din parcare, după a avea eu cei mai mulţi bani, a avea eu traiul cel mai cel, maşina cea mai cea şi tot aşa.

Stai şi odihneşte-te. Dacă viaţa te tot surprinde alergând după lucruri, ea îţi va da lucruri. Tu ai nevoie de mai mult decât lucruri. Ai nevoie de tine în toată povestea asta. Toţi aleargă după aur.  Ai tu nevoie de “aurul ăsta”? După aurul ăsta te ascunzi şi pretinzi că eşti ceea ce nu eşti. Crează o definiţie proprie a vieţii tale şi păstrează-ţi drumul. Da, ştiu…”E GREU!”, “lumea este rea şi nu mă iubeşte”, “guvernul fură”, “oamenii bogaţi sunt răi şi eu sunt bun”.  Ia o gură de aer şi începe să trăieşti cu adevărat.

Cum ar fi dacă argintul ar fi mai preţios decât aurul? Oare este nevoie să treci prin foc pentru a realiza ce este cel mai important pentru tine? Ai grijă de tine şi opreşte-te să „faci o fotografie lângă foc”. 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s