Stai pe propriile picioare!


_DSC0079Îmi plac lucrurile făcute bine şi iată că pentru mine a citi o carte este o responsabilitate în sine. Citesc pentru că merit.  Uite aşa pentru că merit, am terminat de curând cartea lui Richard Brandson-Screw it, Let’s Do it.  Mesajul acesta mi-a atras atenţia, “ Stai pe picioarele tale”.

Să nu îţi mai zic că îmi place la nebunie fraza asta “Dacă vrei lapte, nu sta pe un scăunel, în mijlocul câmpului, în speranţa că vaca va veni ea la tine.” ci “ Du-te şi prinde vaca”.  Este clar că “vaca” aceasta există în viaţa fiecăruia.  Nu ne naştem unii cu o vacă norocoasă şi alţii lipsiţi de vacă. Ea este prezentă în viaţa fiecăruia. Se întâmplă uneori să stăm noi aşa, pe un scăunel, în aşteptarea abundenţei. Cineva, cândva ne-a spus că vaca o să vină la noi dacă îi cerem asta Universului. O să stăm pe scăunel până când stomăcelul nostru o să înceapă să cânte de foame dacă nu ne mişcăm fundul să ajungem noi la vacă. Fă un pas, mai fă încă unul, descoperă ce îţi place şi fă ca drumul tău către vacă să fie mai uşor. Ştiu că imediat ce ajungi la vaca trebuie să te împrieteneşti cu ea. Să o convingi să te lase să o mulgi. Da, asta depinde de tine. Eşti tu cu vaca. Tăticul şi mămica sunt şi ei cu vacile lor. Au şi ei multe de făcut în viaţa asta, nu îţi pot asigura laptele pentru toată viaţa. Ai grijă de vaca ta. Ea îţi da ce îi dai şi tu.  Ai grijă de tine şi de lucrurile cu adevărat importante din viaţa ta. Lucrurile astea îţi vor da laptele si te vor ajuta să stai pe picioarele tale.

Viaţa ta are nevoie de tine. Viaţa ta are nevoie de cele două picioare bine “prinse de pământ”.  Viaţa ta are nevoie să iei decizii repede şi să le schimbi greu.  Dacă o duci pe vacă la munte să mănânce şi după ce ai ajuns aproape sus tu te răzgândeşti şi vrei să te întorci spre casă… vaca o să se supere şi în seara aia nu o să-ţi mai dea lapte.  Aşa că dacă ţi-ai propus să mergi până în vârful muntelui, acceptă drumul ales şi mergi constant către vârful muntelui. În vârf sigur ai să dai de o cabană cu o ciorbiţă bună. Întotdeauna îţi vei lua premiul după un drum pe care l-ai parcurs după cum ţi-ai planificat.

Eu cred că:

Ai nevoie de minte ca să stai în picioare– vrem să stăm în picioare, să fim sănătoşi, dar puţin ne pasă de ce se întâmplă cu mintea noastră. Mintea este ca un laborator pentru corp. De aici pleacă către corp lucrurile folositoare şi lucrurile mai puţin folositoare. Este primordial să hotărâm ce tip de laborator vrem să deschidem. Să ne ţinem de treabă şi să ne bucurăm de ceea ce produce mintea noastră.

Ai nevoie de două picioare pentru echilibru. Viaţa asta nu-i cu jumătate de măsură. Tu meriţi să ai echilibru. Vestea faină este că tu ai menirea să îţi găseşti punctul de echilibru, poate şi acel punct G al vieţii. Dacă vrei să faci ceva, să trăieşti cumva, să ai ceva… ai nevoie de două picioare….Echilibrul mie îmi vorbeşte despre responsabilitate. Echilibrul este un efect al responsabilităţii. Ia rolul tău de om cu două picioare în serios şi caută-ţi echilibrul.

Poţi să mergi cu picioarele tale nu cu ale celor din jurul tău. Imaginează-ţi cum ar fi să mergi astăzi cu picioarele mamei, mâine cu ale tatălui, sâmbătă închiriezi unele de fată sexy şi duminică abia ajungi la ale tale. Imaginează-te purtând durerile altora– picioarele unora au bătături, varice, probleme la genunchi. Meriţi tu să le porţi? Meriţi tu să mergi pe picioarele tale? Meriţi tu să îţi alegi propriile încălţări? Meriţi tu să mergi frumos prin viaţă? Meriţi tu să trăieşti viaţa ta? Tu hotărăşti.

Ai nevoie de încălţămintea potrivită. Ai văzut tu că se poartă pantofii cu toc de 10 cm. Tu ai probleme cu genunchiul drept. Ai făcut o operaţie şi el are nevoie de timp să se refacă. Te apuci tu, om viteaz, să îţi iei tocuri de 11 cm( aşa că să fii mai cu moţ) şi ce face viaţa….ce să facă? Te lasă să cazi în nas, să te doară şi abia apoi, după o nouă căzătură să îţi dai seama că rolul tău nu este să fii la modă ci este acela de aţi asculta corpul şi de a face lucrurile la vremea lor. Ai răbdare şi mergi zilnic. Genunchiul tău se va reface în ritmul tău de vindecare. Ai răbdare pentru că lucrurile se petrec la timpul lor nu când vrei tu cu înverşunare.

Pentru o frumuseţe deplină ai nevoie de călcâie curate. Inutil îţi pui tu cele mai frumoase haine, cei mai frumoşi pantaloni şi cele mai frumoase sandale dacă călcâiele tale sunt murdare.  Este ca şi când ai spune despre tine că vrei să faci coaching şi tu eşti gol pe interior.  Fii sincer cu tine şi murdăria o să dispară. Vine apa, săpunul şi o perie de călcâie şi curaţă totul. Cât timp o să te îngrijeşti de alţii, călcâiele tale tot murdare or să rămână. Ai grijă de călcâiele tale. Când ele or să fie curate vei putea cu adevărat să îi asişti şi pe ceilalţi să îşi cureţe călcâiele. Lasă locul de sub preş curat!

Epilează-te. Acum pe bune…gândeşte-te că eşti femeie şi că nu te îngrijeşti suficient.  Taie din lucrurile care nu îţi mai sunt de folos, care te împiedică să te simţi bine. Renunţă la “părul de pe picioare”- renunţă la lucrurile care îţi fac rău, la relaţiile nesănătoase, la obiceiurile de autosabotare, la credinţele limitative. Epilează-te, dă cu o cremă răcoritoare şi ai să vezi că dacă renunţi la lucrurile nefolositoare din viaţa ta o să te simţi mai uşoară, mai liberă.

Antrenează-te- acum poate ai viaţa pe care o doreşti. Ai picioare frumoase. Varicele nu şi-au făcut apariţia. Eşti aşa cum ţi-ai dorit. Antrenează-te acum şi pentru mai târziu. Ia lucrurile din viaţa ta din timp. Să laşi lucrurile pe ultima sută înseamnă lipsă de responsabilitate.

Ai grijă de tine, de corpul, de mintea ta. Stai pe picioarele tale. Eu zic că meriţi. Păstrează oamenii dragi lângă tine, urcă alături de ei, contribuie în viaţa ta şi a lor şi fă din loc în loc o pauză pentru a vă bucura de peisaj.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s