Implementare personală


_DSC0051Cum îmi plac întrebările la un moment dat în viaţa mea m-am întrebat ce o să facă diferenţa în viaţa mea şi  nu ştiu cum s-a întâmplat, dar zilele acelea lucrurile mergeau ca unse. Am primit o întrebare care m-a ajutat să fiu mai conştientă de realitatea mea: Ce faci tu acum diferit mai Alexandra? Răspunsul a venit repede şi clar: Atunci când spun, fac şi atât…

Acum ştiu clar că perioadele în care eu m-am format cu adevărat au fost cele în care atunci când mi-am spus ceva, am făcut acel ceva în clipa imediat următoare nu după lupte seculare.

La o simplă căutare pe google găseşti sute de materiale de dezvoltare personală. Există mii de sfaturi de la cum să mănânci sănătos, cum să ai o viaţă de cuplu fericită, cum să ai grijă de gândurile tale până la cum să ai grijă de pisica ta supărată şi cum să îi modifici strarea prin tehnicile de dezvoltare personală. Există sute de instrumente de dezvoltare personală. Există mulţi oameni “pasionaţi” de dezvoltare personală, dar la ultima numărătoare au ieşit cam puţini practicanţi pe bune. Există clasificări ale site-urilor de dezvoltare personală, cărţi, articole, avioane şi elicoptere. Există resurse de dezvoltare gratuite şi mii de instrumente pe care dacă le aplici sunt unii care îţi promit că vei atinge  fericirea deplină. Unde mai pui că îţi cer şi bani ca să le împărtăşească şi culmea dacă ai răbdare să descoperi sunt mulţi care nu au aplicat nici jumătate din cele pe care le bagă pe gât altora. La ce bun tot acest spectacol? La ce bun să ne agităm atât dacă până la urmă la capitolul implementare am cam rămas în urmă.  La ce bun să ne ascundem neputinţa după masca dezvoltării personale?

Astăzi mi-a venit în minte pentru prima oară, termenul de IMPLEMENTARE PERSONALĂ.  Am observat în jurul meu  oameni care îşi doresc din ce în ce mai mult să treacă de la capitolul dezvoltare la implementare. Este un proces normal. De cele mai multe ori amânăm momentul implementării din “setea” de-a mai “dezvoltă puţin”.

Părerea mea sinceră este:

Setea de dezvoltare personala– există la momentul ăsta o sete de dezvoltare personală. Dacă pe vremea lui Ceauşescu erai aproape obligat de sistem să stai la coadă pentru un kg de carne acum sistemul s-a deşteptat şi îţi dă dezvoltare personală pe pâine. Suntem însetaţi de dezvoltare personală, dar de cele mai multe ori rămâne cu “gâtul uscat”, întrucât orice dezvoltare personală ar trebui  finalizată prin implementare personală.

Schimbăm macazul- implementare personală– ce ar însemna această mişcare. Luăm toate lucrurile pe care le-am înmagazinat prin toate instrumentele de dezvoltare personală, căutăm în interiorul nostru, facem linişte, petrecem timp cu noi şi căutăm să implementăm în modul şi în ritmul nostru toate cele despre noi. Căutăm să vedem care dintre toate informaţiile despre ceilalţi ne sunt şi nouă de folos, găsim o tehnică personală şi ne apucăm de treabă.

Uite moda bate-o vina– este parcă la modă să participi la evenimente de dezvoltare personală, este la modă să ai conversaţii despre dezvoltare personală,  este la modă să citeşti cărţi din categoria dezvoltării personale. Un lucru este cert- lucrurile la modă nu îţi schimbă viaţa ci doar îţi controlează alegerile. Dacă Georgica de la trei a fost la cursuri de dezvoltare personală nu trebuie să mergi şi tu doar aşa că să te afli în treabă. Întreabă-te: Am eu nevoie de acest curs? Care este scopul cu care merg eu la acest eveniment? Trece totul prin filtrul tău personal şi renunţă la lucrurile la modă în favoarea celor de care tu ai cu adevărat nevoie.

Implementarea personală este ca un grapefruit rosu– Da, te cred…nu este cel mai dulce fruct din lume şi nici nu creşte pe toate drumurile. Nu am zis că procesul acesta de implementare personală este uşor. Ai nevoie de multă voită, determinare şi asumare ca să duci la capăt ce ţi-ai propus. Implementarea personală este ca şi grapefruit-ul roşu. “Acesta  conţine licopen, un antioxidant puternic pentru organism, care are efecte antitumorale. Specialiştii spun că grapefruit-ul roşu este unul dintre cele mai sănătoase alimente şi că substanţele antioxidante pe care le conţine împiedica îmbătrânirea precoce a organismului. “(http://www.ziare.com). Făcând o analogie eu cred că implementarea personală va duce la împiedicarea îmbătrânirii precoce a organismului. Dezvoltarea personală îţi oferă nişte linii mari de acţiune, îţi oferă un cadru, îţi oferă nişte piese dintr-un puzzle, dar ţie îţi revine responsabilitatea să pui lucrurile în practică. Altfel, dezvoltarea personală rămâne la stadiul de vorbe şi cu vorbele nu îţi creşti viaţa. Viaţa ta creşte cu acţiuni concrete.

Pentru că eu cred în sistemul de provocări…te provoc ca astăzi să îţi oferi 15 minute din viaţa ta şi să te gândeşti cum ai putea să aplici “Implementarea personală”.  Ia la întâmplare o tehnică învăţată la ultimul curs/articol citit şi caută-i implementarea. Fă totul astăzi. Mâine  o să fie prea târziu pentru implementarea de astăzi.

Pregătesc surprize în domeniul IMPLEMENTĂRII PERSONALE şi aştept cu drag să-mi povesteşti fie aici pe blog, fie în comunitatea noastră, COACHING LA CUTIE, ÎNTR-O NOUĂ FARFURIE, ce ai implementat tu astăzi, cum te simţi şi orice alt gând generat de implementarea personală.

Ţine minte câteva cuvinte…..orice lucru dezvoltat are nevoie să fie şi implementat ca să îţi creşti viaţa. Viaţa ta vrea să crească cu fapte concrete, s-a săturat de vorbe faine pe facebook.

Şi ca să dau eu tonul la provocare( ar fi foarte urât din partea mea să îţi cer ţie să faci ceva ce eu nu fac) încep de astăzi să aplic în felul meu câte o tehnică citită în cărţile din ultima perioadă.  Promit să te ţin şi pe tine la curent cu “succesurile” mele zilnice.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s