Albul îşi dă demisia


_DSC0196Este aproape “târziu” şi eu simt că este potrivit să scriu. Mă simt bine. Am avut o zi frumoasă. Prieteni vechi, prieteni noi s-au “aşternut” în ziua mea şi mi-au adus toţi acelaşi mesaj.  Mulţumesc tuturor. Şi cum pot să vă mulţumesc decât continuând să fiu şi să fac ce mi-am promis.

Aşa cum ştii, în ultima perioadă învăţ prin observare. De ceva vreme am observat un fenomen. Uite că mi-am luat inima în dinţii, tastatura între degete, muzică pe youtube şi nişte fructe lângă mine şi mă apuc să scriu.” Scriu pentru că nu beau” şi pentru că simt că acolo departe sau acolo aproape ceea ce aştern eu pe “word-ul de pe desktop” poate să atingă vieţile unor oameni.

Despre ce fenomen să fie vorba? Unul care se împrăştie mai ceva ca acea culoare neagră pe rufele albe. Ce face culoarea neagră? Face ca albul să se piară, să se tranforme şi să se creadă negru, să se obişnuiască cu  această “menire” şi să-şi dea demisia din rolul de alb.  Ce zice albul? Gata m-am săturat de viaţa mea de  alb şi vreau să îmi dau demisia. Pânza asta din care sunt confecţionat mă plictiseşte, observ că eu nu am succes, că eu nu sunt bogat. Şi ce fac? Îmi dau demisia şi caut un material mai bun. Caut să-mi urmez visul. Ce se întâmplă dacă visul meu mă prinde nepregătit? Albul ăla frumos şi pur începe să preia culori din “maşina de spălat”.  Albul a auzit în vecini că este la modă să-ţi urmez visul şi se hotărăşte el într-o zi să-şi facă de cap, nu mai vrea şef, nu mai are nevoie de înalbitor şi vrea să devină liber pe contrasens. Albul nostru înţelege libertatea lui aşa cum îi este descrisă de rufele cele tărcate( cu multe culori), rufele alea “de firmă” care se cred super-eroine, rufele acelea care se pricep să dea sfaturi. Albul nostru este bulversat. Ar sta pe loc, ar fi el şi şi-ar păstra autenticitatea. Ce să facă însă? Îi pare tentant să fie ca ceilalţi şi să-şi dea demisia. A auzit el multe poveşti de succes….rufe care au ajuns a fi purtate de “vedete” şi şi-au dat demisia din rolul lor autentic. Albul nostru are facebook, este abonat la multe newslettere şi primeşte multe informaţii despre fericirea altora. El este mic şi crede că tot ce zboară se mănâncă. Într-o zi rupe cârligele, se desprinde de pe sârmă şi pleacă în lumea largă. Îşi dă demisia. Acum viaţa lui se schimbă şi nu întotdeauna în bine. Albul nostru este fericit la început. Este şi el în rândul lumii. A reuşit să-şi dea demisia şi să-şi urmeze visul. Albul nostru începe însă să resimtă multe efecte ale deciziei lui. În timp simte că nici după ce bea apă nu prea mai are şi că drumul lui pare să nu fie asta. Este adevărat că albul nostru poate acum să facă ce vrea cu timpul lui, dar la început îl pierde. Albul nostru îşi transformă viaţa prin demisia asta şi se tot întreabă de la o vreme…eu am luat decizia asta sau ceilalţi au luat-o şi pentru mine? Ce ţi-e şi cu demisia asta?

Hai că sigur ai ghicit. Povestea mea despre alb este legată de ideea de demisie. Acesta este modul meu de-a aşterne în cuvinte observaţia mea că lucrurile în online o iau într-o  direcţie nu tocmai potrivită pentru omul de rând. Observ tot mai mulţi oameni care îţi spun” hai să ne dăm demisia şi să ne urmăm visul”.  Mergi şi plăteşti bani grei ca un tip să îţi spună povestea lui de succes şi replica lui de la final “renunţa la jobul tău şi urmează-ţi visul”.

Am câteva întrebări

  1. Crezi că dacă îţi dai demisia şi urmezi sfaturile maiestrului X problema ta o să se rezolve?

Inspiraţia mea îmi spune că demisia nu rezolvă problemele autentice. Tu ai nişte lucruri de rezolvat cu tine şi problemele nu vor înceta să existe în viaţa ta dacă îţi dai demisia. Tu eşti acelaşi om. Lucrează la tine şi poate jobul tău se va transforma în ceea ce ţie îţi face plăcere.

  1. Ce vei face cu timpul tău liber?

Inspiraţia mea îmi spune că de foarte multe ori când ne trezim cu mult timp liber ne este mai greu să îl gestionăm şi cădem în facebook şi alte “pierderi de timp”. Stăm şi începem să ne placă starea asta. Ne odihnim că tare obosiţi suntem. Şi vine un timp când visul tău nu s-a împlinit şi încep să bată oamenii la uşa ta pentru a-ţi cere să le plăteşti datoriile.

  1. Ai un plan concret, ai o strategie sigură, te-ai gândit la riscuri?

Inspiraţia mea este că de cele mai multe ori nu avem aşa ceva. Mergem la un eveniment sau cititm pe undeva că aşa este bine să facem şi mergem şi ne depunem demisia fără să avem un plan bine pus la punct. Şeful se uită la tine şi îţi zice….bine băiete, cum vrei tu, dar la mine să nu te mai întorci.

Ai tu oare resurse financiare să te susţii pentru minim 3 luni? Orice idee minunată de transformare a vieţii tale ai avea aceasta sigur are nevoie de un timp de creştere/dezvoltare, timp în care tu trebuie să mănânci şi să mai plăteşti şi una alta.

  1. Ai făcut tu paşi să-ţi transformi jobul pe care îl ai?

Inspiraţia mea îmi spune că pe pământul ăsta avem de atins lucruri şi oameni. Putem să facem schimbări în viaţa noastră şi a comunităţii, dar dacă începem cu noi.  Ai tu curaj să spui lucrurilor pe nume?

  1. Crezi că Universul îţi va da de mâncare?

Inspiraţia mea este că da există o forţă superioară nouă care are grijă de noi. Nu putem însă să stăm să ne uităm pe pereţi în ideea în care universul ne va băga nişte mâncare în frigider. Hai să devenim realişti şi responsabili cu vieţile noastre şi cu ale celor din jurul nostru.

Scriu articolul ăsta pentru că îmi pasă, pentru că eu cred că avem nevoie de puţină claritate în viaţa noastră, avem nevoie să ne luăm noi deciziile şi să fim conştienţi de repercursiunile ulterioare. Avem o viaţă şi chiar merităm tot ce-i mai bun. Ce-i mai bun pentru mine, pentru el poate să fie varianta cea mai nefericită. Este o observaţie de-a mea. Şi eu am luat o decizie legată de jobul meu. O urmez şi fac ca lucrurile să se întâmple. Dau tot ce-i mai bun din mine ca eu să mă simt bine şi să pot să-mi construiesc un mediu în care să-mi construiesc în pace fericirea.  Îmi pasă de tine cititorule şi îţi spun cu dragă inima să ai grijă în cine ai încredere ca şi “coach, formator, trainer, psiholog, terapeut” şi ce informaţii iei din mediul online. Ai grijă de sufletul tău. Merită!

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s