Cu ce rămâi dacă pierzi totul?


_DSC0094_2Este trecut de fix şi se pare că m-a atins inspiraţia. Îmi alint auzul cu vocea diferită a lui Ellie Goulding  şi simt că sunt la locul potrivit, în momentul potrivit, lângă oamenii potriviţi şi că sunt, am, fac ce îmi doresc.  Melodia lui Ellie m-a inspirat şi mă tot întreb dacă chiar orice se poate întâmpla….cu ce rămâi dacă pierzi totul?

Stai liniştit/liniştită pentru că nu am să vorbesc despre ataşamente nesănătoase şi alte concepte discutate şi iar discutate. Hm…nici nu pot să vorbesc ci doar să scriu şi să sper că ceea ce aştern eu pe hârtie poate să atingă sufletul tău.

Ai pierdut ceva la un moment dat şi ai simţit că lumea ta se sfârşeşte acolo? Ai pierdut un om pentru că el a decis să se mute în altă lume şi ai plâns considerând că viaţa ta nu mai are rost? Ai pierdut o relaţie la care ţineai? Ai pierdut casa în care locuiai pentru că ai făcut prostia să girezi cu ea creditul la BCR? Ai pierdut cerceii cei verzi? Ai pierdut pisica sau căţelul? Ai pierdut timpul şi ai rămas cu clipa? Ai pierdut aparatul foto unde aveai toate fotografiile din super vacanţa în Grecia? Ai pierdut telefonul unde aveai toate contactele pretenilor? Aşa şi…..

Revin cu o întrebare… Cu ce rămâi atunci când pierzi totul? În seara asta am simţit o fericire cum nu am mai simţit de multă vreme. O stare de bine pe care wordpress-ul nu o poate ţine pe umeri. Am fost poate după multă vreme fericită autentic. Mă simt un om fericit pentru tot ce sunt şi pentru oamenii minunaţi pe care îi am lângă mine. Oricâte aş pierde tot aş mai rămâne cu ceva… ştii cu ce? Cu mine. Pe mine nu am cum să mă pierd. Orice aş face rămân lângă mine şi se pare că sunt o persoană foarte răbdătoare.

Atunci când pierdem ceva ne lamentăm, ne agităm, ne comportăm ca nişte gâşte ameţite şi pierdem vremea victimizându-ne. Am fost în weekend-ul trecut în Bulgaria cu Retro Regatta şi Gerry a poposit în a doua zi de distracţie cu un aparat foto şi câteva haine. I s-a furat în tren telefonul, bagajul şi zice el că a rămas şi fără prietenă. Omul ăsta mi-a zis că se bucură că a păţit asta. Cum adică? A zis că din experienţa asta a învăţat multe şi că prea era legat de toate lucrurile alea… Ce a făcut Gerry? şi-a continuat povestea. Cu ce a rămas el după ce a pierdut totul? Cu una bucată Gerry capabilă să cumpere alt telefon, alt bagaj, alte haine şi sigur pe munca lui.

Pierzi un om- rămâi cu tine şi accepţi că omul ăla a ales să trăiască “într-o altă lume”. Pierzi un lucru- rămâi cu tine şi sigur poţi să creezi sau cumperi acel lucru. Pierzi o casa-ramai cu tine şi poţi să pui osul la muncă şi construieşti alta. Pierzi toată munca de o viaţă pentru că a venit inundaţia- rămâi cu tine şi dacă îţi păstrezi calmul începi să vezi în jurul tău că ţi-a rămas familia neatinsă şi că avându-i pe ei lângă tine sănătoşi poţi să reconstruieşti totul. Pierzi autobuzul- rămâi cu tine şi mai ai timp să mai respiri puţin aerul ăla de dimineaţă. Pierzi relaţia ta minunată de 3 ani cu acel tip care sperai să îţi devină soţ– rămâi cu tine şi sigur o relaţie şi mai potrivită îţi va apărea în cale când tu vei fi pregătită.

Ce reţin eu din articolul ăsta? Orice voi pierde în viaţa asta, îmi promit să rămân cu mine.

Mulţumesc că mi-ai citit articolul, adică gândurile. Mă omule, tu ai potenţial să dai viaţa unui om şi crezi că dacă ai pierdut carneţelul cu amintiri viaţa ta nu poate să mai continue…  Ia o pauză şi priveşte-te. Ai de toate… Două mâini, două picioare, auz perfect, grai şi creierul limpede… ai tot ce ai nevoie.  Frumuseţea în viaţa asta este că totul este alegerea noastră. Tu alegi cu ce rămâi? Iubesc şi punct.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s