Frica de oameni


_DSC0168 copyÎn ultima perioadă învăţ prin observare şi în faţa mea s-au arătat multe lucruri pe care pur şi simplu până acum nu le vedeam. Pur şi simplu văd lucruri pe care până acum refuzam să le văd şi ceea ce îmi place cel mai mult este că îmi pun capul la contribuţie şi fac corelaţii între ceea ce văd în exterior cu ceea ce trăiesc eu.

În ultima perioadă am observat cât de mult rău fac oamenii oamenilor. Da, ne facem rău între noi chit că vrem să recunoaştem ori ba. În condiţiile astea vine următoarea întrebare logică: Fiinţe superioare suntem noi?

Le facem rău fraţilor şi surorilor noastre pentru un petic de pământ. Îi facem rău fostului prieten pentru că a ales să îşi trăiască zilele lângă o altă persoană. Îi facem rău copilului nostru pentru că nu vrea să dea la medicină deşi în familie există această tradiţie. Îi facem rău unei femei pe stradă pentru că pur şi simplu, bărbat fiind, nu o poţi câştiga decât prin folosirea violenţei. Suntem bărbaţi şi le facem rău celorlaltor bărbaţi ca să părem mai tari în faţa femeilor. Părinţi fiind le facem rău copiiilor prin dorinţa noastră exagerată ca ei să ne stea aproape toată ziua. Bem cola sau fumăm o ţigară şi le facem rău oamenilor din jurul nostru evitând din lene şi indiferenţă să ne punem resturile la coşul de gunoi. Eşti suporter şi baţi oamenii pe stradă pentru că sunt îmbrăcaţi în culorile echipei pe care tu o urăşti. Îţi loveşti copilul pentru că aşa crezi că îl vei educa.

Până când dragilor? Până când o să le facem rău celor din jurul nostru? Până când vei avea somn noaptea ştiind cât rău le faci celor din jurul tău? Dăm vina pe Univers, pe Dumnezeu, pe preşedinte, pe americani, pe natură. Nu oamenilor. Eu cu minte mea de acum cred că cel mai mare rău ni-l facem noi … oamenii oamenilor. Da, era mai simplu să ştim că altcineva este de vină. Realitatea este asta.

Îţi este frică de întuneric. Îţi este frică de căţei. Îţi este frică de moarte. Îţi este frică de mare. Îţi este frică de înălţime. Îţi este frică de mersul cu metroul. Oare ce se întâmplă când începi să îţi fie frică de oameni?

Facem rău oamenilor din jurul nostru folosind masca de om bun care intră cu tine în scara blocului şi apoi îţi sare la gât, sub masca de prieten de nădejde care într-o zi îţi arată “posteriorul “în toată spendoarea lui, sub masca de părinţi buni şi grijulii, sub masca de coach/ trainer/ formatori care nu şi-au luat prima oară viaţa lor la o sesiune de transformare şi s-au aruncat direct la ceilalţi, sub masca de om blând şi lista ştii prea bine că poate să continue.

Poate te întrebi de ce scriu despre frica de oameni. Scriu pentru că am trăit-o şi acum îmi promit mie că am să fac tot ce îmi stă în putere să îmi fac mie bine şi apoi şi celor din jurul meu.

Uite-te la viaţa ta. Vezi pentru ce oameni eşti tu resursă pentru frica de oameni. Respiră. Întreabă-te: până când o să le mai fac rău? Gândeşte-te la tine omule. Cu fiecare om rănit viaţa ta mai varsă o lacrimă. Nu mă crezi? Atunci de ce crezi că te doare corpul? Crezi că boala vine din neant? Rămâi sincer faţă de tine şi lasă cărţile deoparte- dacă crezi că eşti un om plin de lumină(  pentru că aşa zice în cărţi să trebuie să fim) ai curaj să te uiţi şi la partea ta de întuneric. Ai răbdare şi caută oamenii cărora le-ai produs frică de oameni. Fă ceva astăzi pentru oamenii din jurul tău. Întoarce privirea către acei oameni cărora le-ai produs suferinţă. Ai curajul să îţi ceri iertare. Ai curajul să înlocuieşti ura cu un gram de iubire. Eu iubesc şi încep cu mine.

Frica asta este ca un şerveţel folosit de care tu sigur nu mai ai nevoie şi te asigur că nici cei din jurul tău nu merită un „şerveţel folosit”

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s