Reguli peste reguli


_DSC0171Da, m-am săturat până peste cap de regulile oamenilor pentru oameni.  M-am săturat ca ceilalţi să spună celorlalţi ce au de făcut. M-am săturat să văd oameni „controlând vieţile celorlalţi”. Mă tot întreb dacă vom ajunge să citim un papirus cu reguli despre cum să mergem la toaletă, despre cum putem ţine hârtia igienică fără să atragem energiile negative sau despre cum să  îmi ţin prietenul de mână. Simt o tot mai mare dorinţă a oamenilor de-a respecta regulile.

Simt şi văd cum oameni dragi mie îşi chinuie vieţile pentru a respecta regulile acestea de dezvoltare personală. Îi văd cum pur şi simplu se rănesc fizic şi psihic pentru simplul fapt că nu pot face toate schimbările pe care online-ul le cere de la ei pentru a intra în trend-ul de zen.

Observ oameni care se învinovăţesc pentru că nu sunt atât de zen pe cât sunt ceilalţi. Relaţia perfectă, meditaţia perfectă, iubirea de sine perfectă, încrederea în sine perfectă, regimul alimentar perfect, corpul perfect, mintea perfectă … toate acestea vin parcă peste noi şi începem să cultivăm vinovăţie pentru că pur şi simplu nu suntem în stare să facem schimbări în toate domeniile vieţii noastre.

Citim despre tot ce înseamnă dezvoltare personală şi vrem toate schimbările acum… altfel simt că nu sunt bun de nimic. Reguli peste reguli. Ne apucăm de toate şi ghici ce… nu finalizam mai nimic. Suntem prinşi în perioada de tranziţie şi zici că suntem fraţi cu România… nu putem să ieşim din strarea asta de tranziţie pentru că de fiecare dată mai apare ceva nou.

Începem noi într-o dimineaţă să avem un regim alimentar corect, la prânz citim despre relaţiile de cuplu, simţim că şi aici avem de făcut schimbări şi ne apucăm de treabă, mai citim pe undeva pe la ora 3 că x-ulescu a început să mănânce mâncare raw şi hop ţop mergi la piaţă şi îţi  cumperi şi tu şi începi să găteşti, apoi pe la un  6 ai intrat pe facebook… aici nebunie totală, toată lumea ştie, toată lumea este deşteaptă, toată lumea este „motivatoare profesionistă”, toţi au câte un sfat, câte o părere despre cum poţi tu să fii zen, te apuci să citeşti, şi citeşti şi tot citeşti şi simţi că ameţeşti de câte reguli găseşti, eşti obosit şi puţin pe gânduri… te uiţi la viaţa ta şi parcă ar avea nevoie de schimbările respective şi începi să îţi adresezi cuvinte nu tocmai frumoase. Te găseşte ora 8 şi tu tot nemulţumită de viaţa ta eşti. Mai ai atâtea reguli de aplicat şi uite că deja este ora 8. Ai apucat cei drept să mănânci sănătos de dimineaţă şi să ai o discuţie sinceră cu prietenul tău. În mod normal asta este un început bun, dar nu… tu nu eşti zen cum este x-ulescu şi asta te face să simţi nefericirea deplină. Ghici ce? Mâine renunţi la mâncarea sănătoasă şi la discuţiile sincere cu soţul tău pentru că pur şi simplu alte reguli au tăbărât pe tine. Acum este ora 12. Te chinui să adormi. Aaaaa… stai… ai uitat meditaţia. Te chinui să faci meditaţia după cum ai citit ieri în super materialul „cum să atingi strarea zen în 10 minute”. Nu îţi iese, încă gândurile tale nu se pot linişti şi nu poţi să stai liniştită nici 5 minute. Ïti spui „uite nici de asta nu sunt bună”.  Adormi pe la 12:30 cu un sentiment de vinovăţie.  Mâine începe să fie din ce în ce mai asemănătoare cu astăzi.  Meriţi tu zile din astea?

Şi uite ce simt eu că am eu nevoie?

Filtru personalsunt multe schimbări de făcut, dar nu este timpul tuturor acum. Le iau încet şi cu răbdare. Pun filtru pe toate informaţiile şi păstrez câteva, pe restul le dau la gunoi sau  păstrez câteva într-un sertar pentru mai târziu. Când simt că am ajuns să mă simt bine cu schimbările de acum, dacă simt, mai fac un pas.

Am regulile mele– am şi eu minte şi suflet şi pot să îmi aleg regulile. Dacă pentru toată lumea „trebuie” înseamnă ceva uite că pe mine poate  acest cuvânt mă ajută. Îl patrez şi îl transform. Am regulile mele şi mă ţin de ele.  Dacă pentru ceilalţi meditaţie înseamnă ceva ciudat pentru mine înseamnă rugăciune şi cam atât pentru moment.  ACCEPT CE SUNT EU ACUM. 

M-am săturat de atotputernici– oameni care dacă mă ascultă cinci minute îmi ştiu toată viaţa…”sigur are probleme cu părinţii, îşi ţine mâine încrucişate şi ochii în dreapta şi urechile în stanga- asta este semn că nu are o relaţie bună cu mama ei”.

Suntem fiinţe individuale. Suntem aici să ne trăim viaţa noastră nu pe a altora. Dumnezeu nu ne pedepseşte ducându-ne în iad ci ne iubeşte pentru că ne-a dat dreptul să alegem. Alege tu regulile vieţii tale. Defineşte-te tu şi dă-i pe ceilalţi pe „mute”. Uite-te la viaţa ta şi vezi dacă nu cumva şi tu eşti în vârtejul ăsta al dezvoltării personale şi vezi când îţi faci bine şi când începe să fie rău.

Schimbarea este bună. Alege-i tu momentul.

Alege să faci lucrurile după cum simţi tu. Lasă regulile şi poate îţi vei fotografia viaţa altfel. Joacă-te şi rezultatul tău o să fie diferit. Ştiu că poţi să fii „fotograful” acela nebun care vede lumea diferită şi o transpune prin creaţia lui.

3 răspunsuri la „Reguli peste reguli

  1. Genial! si si ”mai” genial e cand ceea ce gandesti tu gasesti transpus in cuvinte de cineva care stie sa puna in ordine ideile acesta si sa le expuna. Ma bucur sa mi vad gandurile dezordonate ata de frumos prezentate de tine: )

  2. Iti datoram un raspuns de ceva vreme: nu stiu daca coachii despre care vorbesti in ultimul articol sunt acele persoane care se ‘ocupa’ de dezolatea personala a celorlalti. presupun ca aceasta ar fi definitia unui Coach in romania. Dar nu sunt sigura..de aceea am preferat sa intreb in un comentariu la ultimul tau articol. Cert e ca de ceva vreme am gasit prin intermediu facebookului multe persoane cu pagini de facebook, bloguri legate de aceasta dezvoltare personala..cred ca prefer sa le gandesc la lectii de viata, din acele adevaruri generale dupa care toti stim ca ar trebui sa traim si nu o facem…deci paginilea astea pt mine sunt un constant reminder…le adaug pe face sperand ca tot trecand peste ele cu rpivirea sa mi se intimpareasca in minte..pt ca multe se repeta..e dragut si cand oamenii pun aceste lectii de viata in citate binecunoscute..e mai simplu asa…chiar am in minte pe cineva care pe face publica acest gen de articole: de trezire la a trai mai cu adevarat viata..le pune in cuvinte f simple..ceea ce e f bine..dar…nu imi prea provoaca mintea, gasesc aceleasi idei, in acceasi forma..si pur si simplu nu prea mai rezonez..la inceput m am gandit ca poate nu rezonez pt ca autorul e mai tanar decat mine..dar nu e asa..si tu esti mai tanara si rezonez si apreciez.
    Poate e un detaliu unde nu as face exact cum fci tu lucrurile, dar imi place ca in articolele tale gasesc si idei clasice de a trai intelept, dar si alte idei f frumos expuse, si idei noi..de ex, teoria cu oamenii care sunt in etape diferite de dezvoltate, samd, si eu o aveam in minte..dar mi a placut mult cum ai venit cu ideea oamenilor ca santiere..si asta ca pt oarecare motiv, nu mi place cuvantul Santier..dar am apreciat ideea…
    Stii cum e..sunt oameni care pot avea o placere ‘orgasmica’ la auzul unei idei noi, la a vedea lucruile in o alta perspectiva, etc..
    La fel si cu articolul reguli peste reguli, de mai sus..sincer..am rezonat cu tot..si in special, acumularea de atat de multe rezonante, in un articol cu al carei teme rezonam, m-a bucurat mult…sa scriu la ce am rezonat ar fi sa repet articolul cu cuvintele mele: )
    Nu rezonez si nu apreciez bagarea lui Dumnezeu in articole, dar daca scrii asa articole bune, trec cu vederea…asa simti tu in acest moment al dezvolatii tale. Si daca asa vei simti pana la sf, f bine, tot am sa te citesc..sper sa continui cu articolele astea atat de pe gustul meu: )

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s