Povestea Marelui DA


DSC_0481A fost odată un mare DA care trăia în lumea celor mulţi, era modest şi mergea pe stradă fără gardă de corp. Marela DA călătorea mult, îşi urma visul, se întâlnea cu mulţi oameni, le zâmbea, mergea mereu înainte şi făcea ca a lui călătorie în lume să fie genială.

Marele DA făcea parte din familia lui POATE. Familia lui POATE avea o mare problemă: erau oameni faini, dar trăiau mereu sub un acoperiş nesigur, îşi doreau lucruri frumoase, aveau idealuri mari, dar aveau un ritual care ruina totul într-o clipită. Familia lui POATE spunea în fiecare dimineaţă “ Poate astăzi vom avea ce ne dorim şi  vom face ce este potrivit pentru a fi fericiţi”. Marele DA era cel mai mic membru al familiei. Era însă un eretic fără semne de” recuperare”.  Ura ruga familiei lui şi nu credea nici cât negru sub unghie în crezul lui “Poate”. Părinţii marelui DA îl marginalizau, fraţii lui îl evitau. Era mult prea altfel pentru a familia ca a lui POATE.

Marele DA s-a hotărât. Pleacă în lume pentru că asta visează de când a venit pe lume “DA-UL”. Zis şi făcut. Îşi ia rămas bun de la părinţi şi fraţi şi porneşte în călătoria vieţii lui. Marele DA simte cum adrenalină îi cuprinde corpul. Marele DA pleacă în lume cu o misiune clară. El vrea să lase ceva meret în urma lui. În drumul lui întâlneşte rude ale familiei lui POATE şi cel mai dureros este că ajunge să se îndrăgostească de o fată din familia lui NU.  Dragostea lui începe să crească şi să înflorească. Pentru prima oară în viaţa lui face cunoştinţă cu sentimentul de iubire. Se poartă parcă puţin ciudat. Fata din familia lui NU iniţial îi spune NU marelui DA. Marele DA este perseverant, doar nu lasa el povestea asta de dragoste să se consume înainte de vreme. Marele DA începe “călătoria” vieţii lui, este interesat să cunoască lumea lui NU, să-i asculte povestea şi să o accepte.  Cu multă răbdare povestea lui DA şi a lui NU a început să se scrie. Marele DA a făcut un pas mare: a înţeles că el fără NU este lipsit de valoare în această lume. La scurt timp cei doi au plecat împreună în lume. Acum ei călătoresc şi vin acolo unde sunt chemaţi. Sunt fericiţi şi trăiesc în acceptare şi iubire. Au învăţat că se pot completa de minune, pot să construiască împreună şi că DA fara Nu este inutil şi Nu fără DA deasemenea.

Cei doi îşi vizitează familiile cu drag şi iată că au adus aici noi perspective. Familia marelui DA a înţeles că există şi familia lui NU. Cei doi îi ajută pe oameni să devină conştienţi de alegerile pe care le fac. Dacă spui DA, Marele DA vine să te viziteze. Vine mereu însoţit şi de fata NU. Sigur în drumul tău vei avea nevoie şi de prezenţa lui NU.

Ai grijă de NU-urile şi DA-urile din viaţa ta. Pentru mine a venit vremea unui NU mare şi a unui DA tot atât de mare. Pentru tine?

DA-ul şi NU-ul merg mereu pas la pas, într-o perfectă sincronizare. Călătoresc în oraşe vechi şi noi. Mereu sunt alături unul de celălalt şi construiesc cu răbdare şi perseverenţă lumea celor care or să vină în viaţa lor. 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s