ÎNVĂŢ PRIN OBSERVARE(2)


_DSC0013-2Mă bucur de acest proces de învăţare în fiecare clipă a vieţii mele. Am găsit un instrument prin care să îi dau de treabă minţii mele. Am observat la mine ce putere au aceste observaţii zilnice, mă susţin să cresc sănătos din toate punctele de vedere. Învăţ jucându-mă, amuzându-mă şi uitându-mă la ce se întâmplă în jurul meu. Aduc lucrurile respective în viaţa mea şi mă întreb “De ce am observat asta?” şi “Cum mă poate ajuta observaţia asta să cresc sănătos?”. Ce am observat la mine în ultima perioadă? Observaţiile sunt din ce în ce mai cu esenţă. Vin din ce în ce mai autentic şi uneori fix atunci când am nevoie de ele. Aduc cu ele analogii la care înainte mintea mea plină de griji nu ar fi putut să îşi facă timp să se gândească.

Mă joc în continuare, mă provoc să-mi fac zilele frumoasă căci eu sunt responsabilă de viaţă pe care o trăiesc.

Îţi doresc o zi cu zâmbet şi dacă simţi că astăzi meriţi să observi şi tu ce este în jurul tău şi să începi să-i dai minţii tale de lucru, eu te invit la joacă.

1. LUMEA CELOR MICI

Am o surioară minunată care zilnic mă încântă cu poveştile ei faine. Zilele trecute m-a anunţat că a scris o poveste. Ascult povestea cu drag şi îmi dau seama ce frumos este acolo la ea în gânduri. După ce termină povestea îi spun că sunt tare fericită că am auzit povestea şi că mami se pregăteşte pentru lansarea de carte:)) Mai stăm noi de vorbă şi la un moment dat mă întreabă” Mai Dada, dar acolo la tine, la Bucureşti, nu se găsesc cărţi nescrise, aşa că să scriu direct în ele?”.

Lumea celor mici este foarte bogată. Ei nasc idei fără brainstorming şi alte procese fantasmagorice. Ei pur şi simplu se joacă. Suriora mea, Ştefania, mă încântă zilnic cu ideile ei despre lume.

2. MAMA ESTE GENIALĂ

Mama este genială. Povestim noi aseară una alta când îmi spune aşa cu încredere şi voioşie ” Am văzut şi eu la televizor ce faci tu cu …coaching-ul ăsta al tău. Am ascultat o femeie la emisiunea aia a Andreei Marin care vorbea despre coaching. Frumos, Frumos. „…Momentul acela genial când părinţii tăi se lămuresc cu ce te ocupi tu :)))

3. VÂNZARE CU BARDA

Merg eu liniştită prin magazinul Unirii… când la un moment dat îmi sare în faţă o tipă care îmi propune să încerc o nu ştiu ce cremă de mâini. Mi-am zis…”hai că mă opresc să cunosc un om”. Tipa era pusă pe treabă ce să mai. Mi-a pus crema pe mâini, după care a început să mă întrebe de manichiură, mi-a dat cu nu ştiu ce pilă care face minuni şi la final mi-a zis că aceasta costă 118 ron. Îi zâmbesc prieteneşte şi îi spun că pentru moment nu este o prioritate. Se uită ea aşa la mine şi îmi trânteşte ultima replică ” Ce…nu ai bani la tine?”. Am râs şi am spus mulţumesc.

M-am amuzat fantastic.

TU CE AI OBSERVAT ASTAZI?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s