Toţi sunt răi, toţi sunt urâţi….


Cândva a fost creat Binele şi pentru că se simţea singur pe lume tot el a ales să îl lase şi pe Rău să se nască. Binele şi Răul au trăit în echilibru. Se bucurau unul de celălalt. De ce? Pentru că tare erau diferiţi şi tare se amuzau de boacănele celuilalt. Nu era zi de la Dumnezeu să nu se distreze.  Binele într-o zi a plantat o floare şi Răul a venit şi a rupt-o fără milă. Binele a zâmbit. El îşi ştia puterea şi ştia că dacă va fi perseverent reuşeşte el cumva să planteze o floare. Au trecut multe zile în care Binele nostru planta câte o floare şi Răul o rupea. Binele era perseverent şi uite că într-o zi o floare nu a mai fost găsită de Răul nostru. Floarea a crescut mare şi frumoasă. A dat pământului seminţe şi uite cum a apărut o frumoasă grădină de flori.

Zilele celor doi treceau foarte frumos. Binele îl înţelegea pe Rău, el ştia de unde pornesc toate acţiunile lui, dar îl accepta şi îl iubea. Amândoi aduceau echilibrul. Unul fără celelalt nu puteau acţiona. Într-o zi stând ei pe prispă casei lor şi-au dat seama că le lipseşte ceva. Ce să fie oare se tot întrebau cei doi? Avem munte, mare, deal, câmpie, soare, lună, pământ, cer, apă , aer, foc. Ce lipseşte? Au stat ei să se gândească zile în şir şi parcă totul în jurul lor nu prea mai avea sens fără acel ceva despre care nici nu ştiau ce este. Într-o zi s-au uitat unul în ochii celuilalt şi şi-au zis concomitant:” Lipseşte un om care sa dea valoare tuturor lucrurilor pe care noi le avem pe lângă noi”. Zis şi făcut. Peste două zile dorinţa lor a fost pusă în aplicare. Şi uite aşa din acea zi Omul a apărut pe pământ ca să se bucure de toate cele existente. Binele şi Răul aveau o singură dorinţă: Omul ăsta să îi plimbe în lume, dar nu oricum…. Să-l ia la plimbare când pe Rău şi când pe Bine, nicicând pe amândoi, doar trebuia să rămână cineva acasă cu toate cele din gospodărie. Zis şi făcut. Iată că din ziua aia omul plimbă Binele şi Răul în lume pentru a aduce echilibru.

Într-o zi în drumul lor Binele şi Raul au întâlnit un om diferit. Ce avea omul ăsta diferit? Am să vă spun în rândurile care urmează. Înainte de asta am o rugăminte. Uite-te la omul ăsta şi vezi ce ai în comun cu el.

Omul nostru era nemulţumit de tot ce era în jurul lui.  Avea un partener de viaţă minunat, dar el avea nevoie de carieră. Se apucă el să construiască măreaţa carieră şi apoi văzând că lumea este rea vroia să se întoarcă la partenerul lui minunat, dar na, săracu era de mult dus. Când mergea la piaţa îi părea că lumea este rea şi că fiecare ţăran vrea să îl păcălească. Trăia într-o ţară nu foarte slabilă din punct de vedere economic şi politic şi nu există zi de la Dumnezeu să nu zică “ Guvernanţii ăştia nenorociţi, duc ţara de râpă.”. Avea vecini minunaţi, dar el se certa cu ei- păi unul făcea duş prea de dimineaţă, unul asculta muzică la 12 când omul nostru mânca şi doar nu putea să mănânce cu muzică pe fundal.  Într-o zi a mers în parc şi îl enervau toţi cei care ştiau să se dea pe role, avea o ură pentru ei şi mai că le-ar fi pus o piedică.  Zilnic spunea “ Toţi sunt răi, toţi sunt urâţi, nu-mi place, nu vreau.”  Omul nostru era lipsit de energie. Zilnic nemulţumit de ce i se întâmplă. Când ceva frumos se întâmplă în viaţa lui…nu stătea să se bucure…îşi îndreptă privirea către lucrurile care încă nu mergeau.

Într-o zi Binele şi Răul s-au hotărât să-i vorbească omului nostru şi i-au spus aşa “ De astăzi TU EŞTI RESPONSABIL  pentru tot ce se întâmplă în viaţa ta. Ţine minte asta. Noi vom apărea mereu şi mereu în viaţa ta să îţi aducem aminte”. Omul nostru a trăit încă 40 de ani în încercarea de a înţelege acele cuvinte.  La 65 de ani, aflat într-o boală grea şi-a dat seama pentru prima oară despre semnificaţia acelor cuvinte. Cum? Nu am să vă spun. De ce? Pentru că fiecare are drumul lui. Pentru că suntem diferiţi. Îţi spun însă  că el a înţeles că este responsabil de viaţa lui atunci când boala aproape că l-a răpus şi când zilele îi erau numărate, când abia mai avea energie să bea un pahar de apă. Îţi spun că pe patul de moarte a spus soţiei lui ” Îmi place de tine aşa cum eşti şi te iubesc şi respect pentru că m-ai acceptat aşa ursuz cum am fost eu. Iartă-mă şi învaţă-i tu pe cei mici despre RESPONSABILITATE şi IUBIRE căci eu nu mai am timp.”

Ia tu ce îţi este de folos din povestea asta şi dă-o mai departe oamenilor care contează în viaţa ta.

Un răspuns la „Toţi sunt răi, toţi sunt urâţi….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s