Timp de calitate


Hai să intrăm puţin în spatele scenei acestui film. Întreaga idée s-a născut în Centrul Vechi.  Fără griji…nu eram în stare de ebrietate:) ci doar ne plimbăm prin Bucureşti ca un cuplu normal ce suntem. La un moment dat vedem  la shaormaria aia de pe colţ două fete care stăteau  la masa comună, dar pe telefoanele personale. Erau prietene, îşi mai aruncau câte o privire din când în când, dar telefoanele personale erau mult prea importante pentru a fi lăsate deoparte.  Erau în oraş împreună, dar nu prea.

 

În nebunia noastră ne apropiem de geamul restaurantului şi ne scoatem şi noi telefoanele şi începem să ne maimuţărim puţin în ideea că poate ne observă pe noi şi se vor întoarce la conversaţia lor. Nici gând. Ne-am jucat noi acolo, dar fetele nici măcar nu ne-au observat. Am plecat trişti pentru că am fost învinşi de un Iphone 5.

Mă uit la viaţa mea şi îmi dau seama că au fost multe momente în care am greşit magistral în direcţia asta şi două exemple mi-au venit imediat în minte.  Când mergeam acasă mă afundam în calculator şi “lucram” în loc să stau de vorbă cu mama şi să petrecem şi noi timp de calitate împreună.  În plus, când am început proiectul Ideas4Talent eram atât de implicată în proiectul ăsta încât chiar dacă eu şi el eram în aceeaşi cameră eu eram pe mail, la telefon, în creaţie şi alte activităţi de acest gen.  Eram în aceeaşi cameră, dar mult prea departe de el şi de timpul pe care am fi putut să îl petrecem împreună.

Am fost în weekend la un seminar cu un călugăr minunat, Jangchub, şi îmi aduc aminte acum de o învăţătură care se potriveşte foarte bine cu acest articol.  Spunea că moartea se poate petrece în orice moment şi că în viaţa reală astăzi eşti mâine nu mai eşti.  Un gând primit a fost că atunci când te întâlneşti cu un prieten/om să petreci timp lângă el ca şi când asta ar fi ultima voastră întâlnire.  Şi mă întreb eu acum…Dacă aş ştii că asta poate să fie ultima mea întâlnire cu mama aş mai sta eu inundată în calculator? Cu gândul ăsta plec de aici înainte. Ştiu că până să-l integrez cu adevărat mai am.

Ţi-l dăruiesc şi ţie şi sper să îţi oferi un moment să te uiţi la timpul pe care îl petreci alături de cei dragi şi să te porţi ca şi când “ Asta ar putea fi ultima ta întâlnire cu ei”.

 

 

 

 

 

2 răspunsuri la „Timp de calitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s