Povestea mea – Passion Catalyst Coach


1474527_256945807793379_800477536_nEste o seară frumoasă de ianuarie. Frigul îmi trezeşte toate oasele şi da, îmi simt corpul vibrând. De luni bune sunt liberă, fac şi sunt ceea ce îmi place în modul full time. Iubesc, greşesc, observ, vibrez şi trăiesc în toate cele şapte zile ale săptămânii. Caut o locaţie şi nu o găsesc. Găsesc în schimb doi prieteni dragi pe care nu i-am mai văzut de ani buni. Zâmbesc şi mă bucur că nu am găsit locaţia din prima. Întrebând de stradă Ion Brezoianu primesc  o altă întrebare la schimb “ Sunteţi pentru filmare?”…zâmbind şi amuzându-mă îi răspund jucăuş “ Nu. Crezi că am faţă?”. Respir o secundă şi îmi aduc aminte că strada trebuia să fie undeva pe colţ. Eram pe colţ:) Am ajuns. Amuzată intru în casa celor de la Friends for Friends.  Liftul merge încet, foarte încet aşa că am timp suficient să mă bucur de cât de bine mă simt. Sunt feminină şi pentru a mia oară în ultima perioadă mă simt bine cu mine. 

La intrare mă întâmpină un mesaj mişto “ Do the best or go home”. Mă uit în jur şi observ că sunt cam prima care a ajuns. Îmi aleg cu grijă un loc şi îmi aşez corpul pe scaun. Bomboanele de pe pereţi mai sunt aici încă de la petrecerea de Crăciun. Frumos. O fată frumoasă îmi zâmbeşte şi mă priveşte ca şi când mă cunoaşte de o viaţă. Era de la DOR. Încet încet, oamenii zgribuliţi de frig vin în mansardă. Începem. Mintea mea era pe modul mute. Mă relaxam. Doar lumina reflectorului care îmi bătea în ochi mă mai scotea din relaxarea mea. Ceaiul de vişine are mirosul de la ţară. Îmi amintesc pentru o secundă de călătoria mea în vişinul din grădină( recunosc că mă pierdeam cu orele prin el). Ştii şi tu mirosul ăla puternic de sâmburi de vişine… O pisică neagră îşi face loc printre noi alintându-se. Se sting luminile. Seminarul celor de la DOR începe. Alex Găvan are misiune grea:) să ne povestească despre cum povesteşte.

Îşi face intrarea agale, fără stres, dar puţin stingher. Ne spune din capătul locului că el n-are cum să ne înveţe pe noi de-ale scrisului. Începe autentic povestea lui.  Îmi place. Omul vorbeşte despre el. Pe alocuri se emoţionează. Mă simt bine şi nici prin gând nu-mi trece că în seara asta am să găsesc o informaţie de milioane. Îmi place ce aud şi tensiunea creşte ca într-un film bun. Treptat, treptat încep să simt prin ce trece omul ăsta care îşi trăiesc pasiunea în fiecare clipă a existenţei lui. Momentul ăla magic este aproape. Un cuvânt care are să schimbe toată viaţa mea prezentă. Înainte de cuvântul acela…Alex împărtăşeşte cu noi un videoclip care mă lasă fără de suflare. Simt durerea şi fericirea lui. Nu apuc să îmi revin bine că om darnic cum îl ştiu din fire vine cu un “croşeu de dreapta” şi ne spune că PASIUNEA ARE NEVOIE SĂ FIE ACCEPTATĂ.  Ochii mei devin mari( dacă nu cumva este pleonasm). Simt sângele cum parcă a luat-o la maraton printre vene. În stomac începe petrecerea de fluturaşi. Îmi simt trupul tremurând.

De o săptămână întreagă mă tot gândesc la o nişă pe care să o abordez. Tehnica frate. Uite cum omul ăsta mi-a răspuns într-o secundă. La ce? Stai că îţi povestesc imediat.  Am plecat de la seminar. Eram în stare de transă. Cum este când eşti în transă? Habar nu am. Aşa mi-a venit să zic că mă simţeam. Am mers pe jos până la metrou şi eram parcă mult mai conştientă de fiecare pas pe care îl făceam. Sinapsele mele erau la lucru. M-am uitat retrospectiv la viaţa meaASCIG– voluntariat pentru că adoram să pun umărul la dezvoltarea oamenilor şi adoram să-i asist în creşterea lor, IDEAS4TALENT-pentru că am crezut din toate colţurile fiinţei mele că societatea se clădeşte cu oameni talentaţi şi pasionaţi de ceea ce fac, COACHING- numele pasiunii mele pentru oameni echilibraţi.  Până la 2 noaptea mintea mea a făcut conexiuni. Mi-am dat seama că toate lucrurile care s-au întâmplat în viaţa mea au fost cât se poate de liniare. Întâmplările aveau acum sens. Stai să vezi ce se întâmplă… Mă uit eu la clienţii alături de care déjà am lucrat în coaching şi îmi dau seama instant că acolo a fost vorba de ACCEPTAREA PASIUNII LOR.  Mai toţi cei alături de care am lucrat aveau o provocare comună- aveau o viaţă care nu era în conformitate cu pasiunile lor. Mă uit inclusiv la provocarea clientei din ziua de astăzi şi îmi dau seama că povestea este aproape identică: ea ştia care îi este pasiunea, doar că alerga de ea din job în job, fără să o accepte pe deplin şi să înceapă să o valorifice.

Mă uit la mine şi îmi revăd viaţa de la începutul facultăţii: am venit la ASE, am ales să-mi umplu viaţa cu voluntariat, am ales HR-ul, l-am adorat, am descoperit coaching-ul, am trecut prin multe provocări, am mâncat pufuleţi  şi am mers mereu înainte. Am descoperit pasiunea mea şi iată că cineva deştept îi dădea şi un nume- coaching. Am alergat din job în job, din funcţie în funcţie( care mai de care mai cu pampoane) până când mi-am ACCEPTAT PASIUNEA şi ne-am declarat parteneri pe viaţă. Acum mă găsesc fericită şi împlinită.

Aşa logic, în claritatea mea de ora 2 noaptea mă lămuresc că dau oamenilor crâmpeie din povestea mea prin coaching, că îmi doresc din toată fiinţa mea să îi asist să îşi trăiască viaţa în conformitate cu pasiunile lor. De ce? Pentru că trăiesc povestea asta de mai bine de cinci ani şi în seara asta toate lucrurile s-au aliniat. Acum pun “cuburile” cap la cap şi lego-ul este gata. Înţeleg acum cum de au apărut oamenii în viaţa mea( de la mentori  la oamenii pe care îi observ zilnic pe stradă). Înţeleg acum de ce am ales să trăiesc lângă un om care îşi trăieşte zilnic pasiunea. Şi ştii ce? Acum înţeleg şi cu al meu corp.

Las lucrurile să se aşeze şi după două zile mă întreb ce nume să-i dau acestui drum pe care ACCEPT să-l urmez şi fără efort vine în timpul în care lucram la o semnătură de mail pentru şcoala de coaching vocaţional( proiect despre care vei afla în curând). Stau eu aşa cu al meu cursor după nume şi caut în mine să văd ce funcţie am 🙂 Muzica sună lin pe fundal. Aştept şi iată că răspunsul vine când nu mă aştept… PASSION CATALYST COACH.

Râd ca un copil. Beau o cană de apă. Respir şi mă bucur. Merit asta. Ce înseamnă totuşi passion catalyst coach pentru mine? Te asist să îţi găseşti, explorezi, accepţi şi valorifici pasiunile tale pentru a trăi o viaţă echilibratăPrin coaching facilitez relaţia dintre pasiunile tale şi orice obiectiv din viaţa ta ca tu să ai energia să te bucuri de cele mai măreţe scopuri. Pasiunile tale îţi vor da resursele necesare pentru atingerea oricărui scop măreţ.

Ajută-ţi viaţa să se exprime. Dă-i glas şi putere. Sunt lângă tine cu întreaga mea fiinţă. Îţi zâmbesc şi cred în potenţialul tău. Te aplaud şi te susţin.

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s