Iubirea de CUPRU


_DSC0095Dintr-o greşeală de pronunţie mintea mea începe să transforme şi să facă legături. Îmi place şi intru în jocul ei de copil. Mintea mea mi-a devenit prietenă. Am lăsat deoparte lupta cu ea. Ea nu vrea lupta ci colaborare. Am pus-o în legătură cu inima şi acum parcă stau toată ziua şi vorbesc pe facebook:) Clar este că au devenit prietene bune şi pas cu pas fac ca viaţa mea să capete din ce în ce mai mult sens.

Am greşit şi am zis relaţie de CUPRU. Aşa şi… ce dacă am greşit. Ia să văd ce pot face cu greşeala asta. Hai să ne jucăm şi să ne provocăm inima şi mintea să facă legături.

Apelez la Wikipedia şi caut informaţii despre CUPRU şi iată ce găsesc.

“Cuprul este un metal de culoare roșcată, foarte bun conducător de electricitate și  căldură. Cuprul a fost folosit de oameni din cele mai vechi timpuri. Se crede că elementul cupru a fost al treilea descoperit, după aur și argint. Unul dintre dezavantajele cuprului este fenomenul de coclire (înverzire), Duritatea cuprului este relativ mică (3 pe scara Mohs), dar este destul de rezistent la rupere, și foarte ductil (poate fi tras în fire), putând fi modelat la presiuni mari. Cu toate că este un metal, cuprul este, totodată, un element indispensabil vieții. Se găsește în toate țesuturile organismului, dar cel mai mult cupru se găsește în ficat, iar cantități mai mici se găsesc și în creier, inimă, rinichi și mușchi. “

Şi acum care sunt legăturile pe care le găseşte mintea şi inima mea. Hai la călătorie cu mine şi împreună descoperim că joaca este modul în care apar răspunsurile mari din lucrurile aparent mici.

Şi iubirea este conducătoare de electricitate şi caldură– Atunci când o relaţie îşi pierde proprietăţile CUPRULUI, cei doi oameni pierd conexiunea dintre ei. Stau în aceeaşi încăpere, în aceeaşi viaţa, dar pur şi simplu se simt la km distanţă unul faţă de celălalt. Nu-i nimic care să-i mai lege. Este vid. Este frig şi parcă şi electricitatea a lăsat să se aşeze un întuneric nesfârşit. Să mai stau aici? Nu. Pentru că sunt singură împreună cu el. Inimile noastre nu mai produc căldură. Suntem reci şi parcă mult prea întunecaţi. Eu văd ce este rău în el şi el vede ce este rău în mine. Atât. Am pierdut electricitatea şi căldura. Vreau alt drum. Am curaj să-i dau drumul şi să-mi dau drumul. Îl iubesc şi îi dau drumul către viaţa pe care o merită. Mă respect şi plec către o relaţie mai luminoasă.

Şi iubirea este parcă imediat după aur şi argint. Aurul şi argintul sunt cei doi oameni minunaţi care la un moment dat se întâlnesc. În drumul lui o întâlneşte pe ea. Se văd şi simt că se cunosc. Zâmbesc. Inima bate mai rapid. Trăiesc aur şi argint prin toate venele lor. Îşi dau voie să fie aur şi argint. Se acceptă şi încep pas cu pas să dea viaţă CUPRULUI, adică unei relaţii. Da, CUPRUL( relaţia) apare imediat după ce s-au acceptat ca aur şi argint. Au acceptat că fiinţele lor sunt diferite şi că împreună formează un tot. Te iubesc. Te accept. Te iert. Mă iubesc. Mă accept. Mă iert. Împreună construim o lume de AUR şi de ARGINT şi ne bucurăm de CUPRUL care se construieşte sub privirile noastre blânde. Dansăm parcă în relaţie. Acceptăm şi binele şi răul şi DA simt ca lângă tine îmi este locul.

Şi iubirea cocleşte– Ai văzut cum CUPRUL pur şi simplu se înverzeşte dacă mediul în care îl depozitezi este nefavorabil? Păi cam aşa este şi cu iubirea… ea cocleşte în timp dacă o păstrezi într-un mediul nefavorabil. Începe să arate diferit, să îţi deranjeze privirea şi să crezi că iubirea asta nu mai este pentru tine. Dai vina pe celălalt pentru coclirea iubirii. În timp iubirea se transformă. Când simţi că iubirea se cocleşte fă ceva cu tine. Schimbă un lucru la tine şi lasă-l pe celălalt să-şi vadă de viaţa lui. Noi ca oameni avem tendinţa să credem că o relaţie nu mai merge pentru că cel de lângă noi este de vină şi el trebuie să se schimbe. Nuuuu. Tu eşti cel care ai nevoie de schimbare. Tu ai putere asupra ta. Gândeşte-te că cel de lângă tine poate nu are nevoie de o viaţă idem ţie. Misiunea lui pe acest pământ este diferită faţă de a ta. Lasă-l să-şi trăiască misiunea. Acceptă-l şi dacă acceptarea îţi face rău…îndepărtează-te. Misiunea ta are nevoie de tine şi misiunea lui are nevoie de el.

Duritatea iubirii este relative mică, dar este rezistentă la rupere- ca şi cupru iubirea nu-i dură, ea este dulce şi caldă. Ea rezistă la rupere. Este poate provocator să te rupi de el/ de ea. Ai fost lângă sufletul lui mai bine de trei ani şi simţeai că el este omul alături de care vei mânca ultima felie de pâine. Era totul pentru tine. Îl iubeai şi simţeai ca iubirea ta vindecă şi transformă. Erai tu şi el- o fiinţă şi atât. A venit un moment în care ruperea s-a produs. El a mers pe un drum tu pe altul. De rupt ţi-a fost greu să te rupi. Erai mereu în gânduri, amintiri şi parcă nu trăiai deloc în ACUM. Cum să rupi o legătură atât de puternică? Dându-i drumul în linişte şi tot cu iubire. El este bine acolo şi tu aici.

Cu toate că acest metal, cuprul(iubirea) este, totodată, un element indispensabil vieții. Se găsește în toate țesuturile organismului, dar cel mai mult cupru se găsește în ficat, iar cantități mai mici se găsesc și în creier, inimă, rinichi și mușchi.

Legături sunt multe. Atât pentru astăzi. Îţi mulţumesc pentru că ai citit gândurile mele. Ia ce îţi este ţie de folos şi vindecă ce-i de vindecat, bucură-te şi mergi înainte  alături de tine în primul rând.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s