De ce nu mai cred in evenimentele gratuite


_DSC0171Ieri stateam de vorba cu o prietena, Andra Ceana, si in sfarsit am si verbalizat noua mea credinta. Am auzit-o cu voce tare si parca i-am oferit si mai multa putere.

De cativa ani observ explozia evenimentelor gratuite. O observ si am facut front comun cu ea la un moment dat. Va spun din tot sufletul ca eram la toate evenimentele astea gratuite. Pur si simplu le vanam si eram prezenta ori de cate ori puteam la un astfel de eveniment.

Simt sa impartasesc cu voi trairile si gandurile mele de acum. Simt sa va mai spun ca ceea ce simt eu pentru viata mea nu este general valabil. Nu inseamna ca daca viata mea simte un drum, acel drum este bun pentru toata lumea. Fiecare are calatoria lui. Suntem diferiti si asta ne facem minunati.

Hai sa va spun ce a simtit viata mea intr-o zi:

Daca vreau ca energia banilor sa vina catre mine accept sa o si daruiesc.  Acum viata mea a luat o decizie. Merg la acele evenimente care includ si ideea ca eu sa intorc cu iubire aceasta energie a banilor. Viata mea a simtit mult mai multa valoare din acel moment in care am luat aceasta decizie.  Intr-o zi m-am intrebat….cum sa imi daruiasca viata abundenta cand eu vanez gratuitati? Ei bine in acel moment de aha mi-am dat seama ca am nevoie de schimbare. Si ce face omul cand simte? Pur si simplu face primul pas. La mine primul pas a fost sa refuz un eveniment gratuit atunci cand am simtit. A fost simplu si mai apoi lucrurile au curs.

Am nevoie de energie pentru o viata plina de sens– Va marturisesc ca de multe ori cand mergeam la evenimente mari si gratuite ma simteam secatuita de energie. Veneam acasa si parca lucrurile nu mai curgeau lin. Ma chinuiam sa-mi refac energia si pierdeam din viata. Atunci cand nu esti in locul potrivit sufletul tau iti sopteste asta. Ca eu nu aveam urechi sa-l ascult este partea a doua. Fain a fost ca al meu corp a perseverat si la un moment dat am auzit si eu strigatul lui.

Ma imbatam cu apa rece- Simteam ca mi-am luat niste informatii si niste trairi dupa aceste enenimente, dar drept sa-ti spun entuziasmul nu ma tinea mai mult decat in ziua evenimentului. Ei bine mi-am dat seama cand am mai deschis ochii ca ce se intampla era un miraj si nu schimbari comportamentale de durata. Ei bine viata mea acum are nevoie de esenta nu neaparat de un miraj care sa tina fix trei ore.

Timpul meu este pretios- si al tau si al tuturor oamenilor. Aleg acum sa-l investesc in lucruri cu sens pentru mine. Prefer sa merg in parc sa privesc lacul, sa ma plimb cu skateboard-ul, sa gatesc mancare de trei ori pe zi, sa merg sa colind strazile din Bucuresti, sa intalnesc oameni si sa ii ascult, sa pictez. Viata mea a avut nevoie de ceva mai mult decat niste citate pierdute intr-o agenda.

Clientii vin pur si simplu atunci cand sunt bine cu mine- Ei bine, iti marturisesc ca de multe ori mergeam la evenimente pentru networking. Il faceam in liniste. Imi doream sa fac mai mult decat un schimb de carti de vizita, dar iti marturisesc ca nu din evenimente gratuite au venit oamenii in viata mea. De foarte multe ori ma oboseam singura pentru ca pur si simplu vedeam ca se vorbeste despre niste lucruri, dar cand venea partea de actiune eram parca pasivi in viata noastra.

Viata mea s-a saturat de “Vino acum gratuit la eveniment ca apoi sa-ti vand super programul x”. Stiu ca modelul evenimentelor gratuite urmate de programe platite este unul de succes, doar ca viata mea nu mai are nevoie de ele. Si hai sa vorbim de gradina proprie. La un moment dat am lansat programul Coaching prin Tango. Am facut un eveniment gratuit si apoi un program platit. Asa ca la carte. Dragilor, era atat de ca la carte ca nu a functionat si pas cu pas mi-am dat seama ca pornisem proiectul intr-o energie nu tocmai buna. Proiectul s-a transformat si a fost ca un semnal de alarma pentru viata mea. Aveam nevoie de ceva real.  Chiar daca pornisem cu ganduri bune, “ca la carte”asta strica energia proiectelor. Acum am invatat ca este bine pentru mine sa le fac cum le simt.

Energia subtila se simte- Dragilor, va spun din tot sufletul ca energiile se simt.  Oamenii sunt foarte inteligenti emotional chiar si fara cartea lui Goleman. Oamenii simt niste lucruri in mod natural. Am inceput sa fiu foarte sensibila la intentiile subtile ale oamenilor. Pur si simplu ii simt.

Toate acestea sunt gandurile mele. Asta simte viata mea acum. Viata mea simte sa se indeparteze de energia lucrurilor a caror energie o simt nepotrivita pentru viata mea. Asa imi spune mie inspiratia.  Am facut un pact cu mine in aceasta perioada. Sa fiu alaturi de cei a caror energie o simt benefica pentru fiinta mea si lor sa le daruiesc din ceea ce are fiinta mea acum. Nu contest valoarea evenimentelor gratuite ci doar simt ca viata mea nu mai are acum nevoie de ele. De ce? Pentru ca vreau sa fac loc pentru altceva mult mai semnificativ pentru viata mea. Tu faci ce simti cu acest articol. Eu te iubesc si te accept orice simti tu sa faci in viata ta.  

Aaaaa…si de la orice regula exista o exceptie. Am hotarat sa merg la unele evenimente gratuite, dar pe care le simt ca au pornit cu o intentie benefica pentru fiinta mea.  Imi dau voie sa simt.  Imi dau voie sa simt lumina din interiorul meu si din interiorul celor din jurul meu. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s