Pentru tine, visătorule


_DSC5502Te iubesc visătorule. Te iubesc când priveşti către un vis şi întinzi mâna către el şi pas cu pas el îţi devine realitate. Te iubesc când mă priveşti şi mă pierd în privirea ta. Mi-e bine, lângă tine visătorule. Nici nu ştiu cum m-a purtat viaţa lângă tine. A da… stai că mi-am amintit. Te iubesc pentru cât de sus zbori şi pentru cât de frumos mergi cu picioarele pe pământ. Te iubesc pentru fiecare părticică din a ta creaţie. Te privesc.

Te iubesc visătorule. Stai acolo zi lumină şi visezi la o lume mai bună. Tu cânţi, dansezi, priveşti, asculţi, iubeşti, fotografiezi, trăieşti magia şi iar dansezi. Visezi mereu la o lume în care oamenii sunt liniştiţi, sunt nebuni şi îşi trăiesc viaţa ca şi când secundele ei chiar contează. Visezi la o lume în care fiecare găseşte acel ceva care îl face să zboare. Visezi la o lume în care oamenii au curaj să facă ceea ce lor le place, acel lucru pentru care se trezesc la 5 dimineaţa şi adorm în miez de noapte. Tu visătorule, visezi la o lume în care munca oamenilor este apreciată. Visezi la o lume în care oamenii sunt liberi. Visezi la o lume în care oamenii îşi doresc binele semenilor lor. Visezi la o lume în care oamenii se ajută şi împreună zboară către visurile lor.

Te iubesc visătorule. Te iubesc dimineaţa când cu entuziasm pleci către o nouă aventură. Eşti în viaţă şi ştii că viaţa ta nu-i despre lucruri mărunte şi nici despre conversaţii mici. Te iubesc când te privesc meşterind la visurile tale. Te iubesc când pare că a ta creaţie te face să uiţi că ai nevoie de mâncare sau de apă. Eşti acolo. Eşti de neoprit. Tu ştii cât de magic eşti. Tu, visătorule, este de neoprit. Da, ştiu, uneori oamenii îţi spun că eşti mult prea visitor, că lumea este rea şi că trebuie să-ţi iei şi tu o casă, o maşină, să faci şi tu nişte copii şi să te căsătoreşti. Dar tu, îi priveşti şi le mulţumeşti. Tu vrei să călătoreşti şi casa ta este peste tot. Tu vrei să iubeşti şi viaţa ta nu se limitează la căsătorie. Tu, visătorule, eşti magic şi aduci magia în lume.

Te iubesc visătorule. Te privesc acum şi nu mă mai satur să te privesc. Eşti în viaţă. Pasiunea ta te-a readus la viaţă. Fiecare parte din a ta fiinţă respiră viaţă. Eşti frumos, visătorule. Indiferent de ce se întâmplă în jurul tău, tu, visătorule, îţi construieşti zilnic aripi şi zbori printre meleaguri necunoscute. Îţi place să explorezi lumea. Ai ales să zbori. Ai ales să-ţi trăieşti viaţa. Dar de unde ai atât de multă bucurie, visătorule? A…da… îmi aduc aminte ce mi-ai spus într-o noapte. Da, tu chiar eşti magic.

Visătorule, ti-am spus că te iubesc? A da, de o mie de ori. Visătorule, ştiu că mai ai şi tu uneori zile mai grele. Ştii ce ador la tine. Că le laşi şi pe acelea să fie. Ştii că lucrurile merg mereu în direcţia potrivită şi ai învăţat să ai răbdare. Ştii ce îmi place cel mai mult? Îmi place pentru că te văd de fiecare dată mergând în continuare. Tu nu te opreşti. Tu nu renunţi la visul tău doar pentru că un om vine la tine şi îţi spune că nu faci bine ce faci. Tu ştii că ai venit aici cu un scop măreţ şi nu te opreşti. Creaţia te ţine în viaţă. Tu când cazi, te bucuri pentru că ştii că ai de unde să te ridici. Tu când eşti bolnav, taci, aştepţi, respiri, te odihneşti şi te bucuri că ai cum să te faci bine. Tu când eşti respins, zâmbeşti şi te bucuri că a ta creaţie nu a mers pe mâini nepotrivite. Tu ştii că puţin mai departe se află un om care apreciază a ta muncă la adevărata ei valoare. Şi da, tu visătorule, ştii să te valorizezi.

Te iubesc pentru cum mă îmbrăţişezi. Te iubesc pentru cât de frumos şi liber iubeşti. Te iubesc pentru cum mă laşi să zbor. Te iubesc pentru că amândoi respirăm prin a noastră creaţie. Te iubesc pentru fiecare clipă în care suntem PUR şi SIMPLU. Te iubesc pentru nebunia în care alegem să trăim.

Te iubesc visătorule, pentru că tu faci oamenii să creadă în poveşti. Te iubesc pentru povestea ta cu dragoni, te iubesc pentru lunile de creaţie şi pentru nebunia care te-a purtat zi şi noapte. Te iubesc pentru toate orele nedormite. Te iubesc pentru fiecare călătorie. Te iubesc pentru fiecare oră de creaţie. Te iubesc pentru minutele în care făceai pauză doar ca să vezi cum poţi să continui mai frumos. Te iubesc pentru zilele în care renunţai la toată munca de până atunci pentru că încă nu simţeai că este varianta cea mai potrivită. Te iubesc pentru că aduci magia în lume. Te iubesc pentru cât de mult îi respecţi pe oamenii alături de care lucrezi. Te iubesc pentru că îţi pasă. Te iubesc pentru că eşti sincer şi puternic. Te iubesc pentru că mergi înainte şi ai încredere în lucrurile pe care le meştereşti.

Te iubesc visătorule. Acum mă întorc la povestea cu dragoni, foc şi jonglerie. Mă întorc la magie zi după zi. Povestea ta va atinge mulţi visători.

Simt să dau mai departe una dintre poveştile meşterite de visător. Este o poveste pentru tine, visătorule. Stai un minut. Respiră. Priveşte şi trăieşte magia. Pas cu pas povestea dragonului, a visătorului, a jongleriei, a focului va aduce magia şi în a ta viaţă. Trimite-l pe visător în lume.

Şi de mai ai vreme de visat, te invit şi în lumea fotografiilor meşterite de visător. Visează şi tu, visătorule. Ai libertatea să trăieşti magia acestei vieţi.

Te iubesc, visătorule.

ps: chiar şi visătorii sunt surprinşi în fotografii. Mulţumesc Cristi Ionescu. 

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s