Dansul m-a însufleţit


11951101_1039208062779357_2547534431295982321_nSalutare omule fain,

Zilele astea mi-am dat seama că există două universuri, cel al lucrurilor cu adevărat importante pentru sufletul nostru şi universul cu nimicuri. Universul cu lucrurile potrivite sufletul nostru păstrează tăcerea, nu se promovează prea mult, te însufleţeşte  pur şi simplu şi îţi dăruieşte sentimentul că nu ai trecut inutil prin această viaţă. Universul cu nimicuri are brand mare, se promovează, iese mereu în evidenţă şi ne păcăleşte cu importanţa lui, ne consumă energie şi ne face să ne pierdem timpul cu nimicuri şi griji inutile.

Şi pentru că viaţa este super darnică, anul acesta am descoperit multe lucruri care mă însufleţesc, dar şi multe lucruri care îmi consumă energia inutil.

Hai să lăsăm vorba lungă şi să vorbim despre dans. Da, dansul anul acesta m-a însufleţit, mi-a dat sentimentul că nu trăiesc inutil şi m-a readus pe fiecare săptămână în universul cu lucruri cu adevărat importante pentru sufletul meu.

Cum a început totul? Când eram mică dansam ca o nebună prin casă şi mama a hotărât să mă ajute să-mi consum energia cumva şi m-a înscris la un club de dans. Am dansat, am dansat şi iar am dansat. Eram nebună pur şi simplu. Râdeam şi dansam. Îmi aduc aminte primul concurs… Ploieşti, costum roşu, franjuri şi emoţii cât casa. Am urcat pe scenă şi aşa copilă cum eram eu am trăit pentru prima oară sentimentul acela înalt că întreaga lume este a mea. Respiram dansul şi zâmbeam din tot sufletul. Am câştigat locul 2 atunci şi ghici ce… nu îmi păsa. Eu eram încă în energia aia frumoasă a momentului trăit pe scenă. Îmi tremura încă întreaga fiinţă şi micuţa fiind mi-am promis să mai trăiesc acel moment. Anii au trecut şi micuţa noastră a ajuns măricică. A plecat la liceu la Ploieşti şi a renunţat la dansuri.

Măricică fiind am continuat să dansez ca o nebună. Nu era petrecere la care să nu dansez ca o nebună. Adoram să dansez şi să zâmbesc. Nu îmi păsa dacă ştiam sau nu să dansez, eu dansam. Tot ce ştiam era că atunci când dansam întreaga mea fiinţă se simţea în viaţă.

Uite că a trecut timpul şi draga de Alexandra a ajuns din ce în ce mai măricică. Zâmbetul a rămas şi dansul a hotărât să revină în viaţa mea. Cum? Păi aveam unul dintre acele momente de sinceritate faţă de mine şi îmi tot veneau gânduri şi întrebări. M-am întrebat care sunt cele mai mari realizări ale mele de până acum şi instant a venit gândul că sunt recunoscătoare pentru cât de liber iubesc, pentru că mi-am descoperit pasiunea şi pentru că atelierul de creaţie a sosit în viaţa mea. Şi când îmi era lumea mai dragă şi începusem parcă să mă umflu în pene de cât de minunată mă simţeam… mai vine un gând: Care este cel mai mare regret al tău? Aici răspunsul a venit parcă cu TGV-ul. Cel mai mare regret al meu este că nu am continuat să dansez. M-a cuprins tristeţea, dar apoi tot cu TGV-ul a mai venit un alt gând către mine: Draga mea, dar nu ai 90 de ani să zici că este prea târziu să te reapuci de dans. În câteva zile, aşa ca din “întâmplare” vorbesc cu Moa, o prietenă dragă, şi ea îmi spune că la SALSA FACTORY începe o grupă nouă de salsa şi de bachata. Nu stau pe gânduri nici măcar o secundă şi decid că acesta este cel mai potrivit moment să mă reapuc de dans. Îi spun lui Andrei de decizia mea şi detaşată total îi spun că dacă vrea să vină şi el poate să vină, dar ce ştiu sigur este că eu merg oricum. Andrei m-a surprins cumva şi mi-a spus că şi el îşi dorea de multă vreme să se apuce de dans şi că vom merge împreună.

Prima zi la Salsa Factory. Eram ca un copil care începe grădiniţă, doar că de data asta eram super entuziasmată şi îmi doream să rămân la “grădiniţă” chiar şi peste program. Vali şi Laura( instructorii de dans) m-au cucerit de la prima întâlnire. Sentimentul pe care l-am avut în seara aia a fost că aici voi învăţa să dansez, dar mă voi şi distra pe cinste. Am plătit repede abonamentul ca să mă asigur că nu renunţ şi uite aşa a început o nouă poveste.

Ce a adus această nouă poveste?

A adus la viaţă o Alexandra care acceptă că poate să greşească- Da, mă împiedic de multe ori, greşesc, ratez un semnal, fac o mişcare ciudată şi în încercarea mea de-a face body movement arăt ca o sirenă pierdută, îmi alunecă piciorul şi ajung la distanţă de domnul băiat care săracu vrea să continue să danseze- dar ia fata de unde nu-i :). Greşesc şi zâmbesc. Şi zău că este genial să greşeşti. Ce-i cu atâtea perfecţiune? Suntem femei dragelor, nu minimarţieni.

A adus la viaţă o Alexandra care învaţă să se lase condusă– Este minunat când mă las condusă. Dansul este fluent, bărbatul se simte şi el bărbat, eu zâmbesc şi pur şi simplu dansul curge. Este ca o poveste care nu are nevoie de cuvinte. Este o poveste care pur şi simplu se simte. Se întâlnesc două suflete şi ele pur şi simplu încep să meşterească împreună o poveste. Când femeia nu se împotriveşte şi se lasă condusă oferă şansa acestei poveşti să ajungă în lume şi să atingă şi alte suflete. Da, eu am fost obişnuită să mă descurc singură, de la 14 ani locuiesc singură, am învăţat să am grijă de mine, am învăţat să îmi conduc viaţa după bunul plac şi să-mi asum responsabilitate pentru tot ce se petrece în viaţa mea. Dansul mi-a adus o nouă perspectivă. Este minunat să te laşi condusă şi să dai şansa bărbatului de lângă tine să construiască alături de tine o poveste magică. Dacă te împotriveşti energiei masculine, dansul este un bambilici.

A adus la viaţă o Alexandra care are voie să fie sexy– Da, draga mea avem voie să fim sexy. La ce bun să ne punem un batic în cap şi să mergem prin viaţă acoperite? La ce bun să ţinem ascunsă frumuseţea noastră? Da dragă mea, ştiu ce vrei să-mi spui. Dar cum fac că atunci când sunt sexy atrag tot felul de ciudaţi care vor sex de la mine şi încep să fluiere pe stradă ca nişte animăluţe cu băluţă? Da, draga mea, ştiu ce-mi spui, dar să fim sexy înseamnă să fim reale faţă de noi. Nu-i nevoie să exagerăm, dar nici să ne punem baticul în cap şi să mergem în viaţa acoperite. Îmi iubesc fiecare curbă a corpului meu şi hotărăsc să-mi las corpul să strălucească. Aaaaa… stai, să fim sexy nu are neapărat legătură cu modul în care te îmbraci ci cu modul în care înveţi să te laşi “descoperită”. Să fiu sexy pentru mine înseamnă să privesc cu drag, să zâmbesc cu bucurie, să îmi mişc corpul cu blândeţe, să mă bucur de fiecare om care stă în faţa mea şi să fiu conştientă de cât de minunată sunt în fiecare moment al vieţii mele.

A adus la viaţă o Alexandra care are prieteni geniali– Da, dansul te ajută să ajungi într-un mod autentic în viaţa oamenilor. Şi da, oamenii ăştia nu te întreabă ce salariu ai, ce acreditari internaţionale ai, câţi bani ai în cont, câte diplome prăfuite ai acasă… lor le pasă de tine ca om. Cine eşti tu ca om? Da, prin dans arăţi cine eşti tu ca om şi ce este cel mai fain este că nu ai cum să minţi. Ştii tu, draga mea, când îţi cere cineva să vorbeşti despre tine, îi spui ce eşti pregătită să-i spui şi asta nu-i tot. Dacă ai chef poţi să pari altcineva. În dans însă nu poţi să minţi. Dansul este sincer şi arata cine eşti tu. Cu fiecare mişcare, cu fiecare zâmbet, cu fiecare melodie povesteşti mai multe despre tine… Şi ce este minunat este că ajungi să petreci clipe minunate alături de oameni pe care începi să-i cunoşti din ce în ce mai autentic. Descoperi cât de multe lucruri ai în comun cu ei şi pas cu pas începi să construieşti relaţii minunate.

A adus la viaţă o Alexandra însufleţită– Nu ai idee ce energie am după fiecare curs şi după fiecare seară de dans. Aştept ca un copil să dansez. Când intru la curs parcă se suspendă toată viaţa mea. Uit de toate provocările care şi-au făcut loc în viaţa mea şi aleg să fiu acolo 100%. Nu mă lasă sufletul să lipsesc de la cursuri. Îi iubesc pe instructorii mei, Vali şi Laura- da, sunt geniali oamenii ăştia şi aşa, în linişte învăţ de la ei cât nu învăţ de la 10.000 de cursuri de dezvoltare personală. De ce? Pentru că oamenii ăştia sunt reali şi vorbesc 100% din experienţa personală. Dansul mă însufleţeşte. Mă face să mă simt în viaţă.

Mulţumesc pentru cele mai însufleţite 6 luni din viaţa mea. Aseară am avut petrecerea de şase luni de dans. M-am simţit ca într-o familie nebună. Mulţumesc Andrei pentru că mă îndrăgostesc de tine pe fiecare zi mai mult. Mulţumesc Doris pentru cât de sexy eşti. Mulţumesc Bogdan pentru ce om deosebit descopăr zi de zi. Mulţumesc Alexa pentru feminitatea ta. Mulţumesc Andreea pentru cea mai frumoasă mămică dansatoare. Mulţumesc Radule pentru cât de nebun eşti. Mulţumesc Ciprian pentru călătoria şi melodia de la munte. Mulţumesc Bogdan pentru părul tău blond care nu vrea uneori să stea la locul lui şi pentru energia dansului tău. Mulţumesc Cătă pentru cât de blând eşti atunci când greşesc. Mulţumesc Carmen pentru că dansezi ca un fulg şi este o încântare să te privesc. Mulţumesc Paulică pentru că ai revenit. Mulţumesc Ana şi Nicoleta pentru ce prietene faine sunteţi. Mulţumesc Madă pentru că abia aştept să ne revedem. Mulţumesc Hilda pentru că eşti o creatoare. Mulţumesc Cati pentru cât de blând ne organizezi. Mulţumesc Bety pentru cât eşti de frumoasă. Mulţumesc Jose pentru energia ta mexicană. Mulţumesc Daniel pentru întâlnirile de la ora opt. Mulţumesc Cristina pentru mişcările tale fluente şi sexy. Mulţumesc Iulia pentru eleganţa ta din dans. Mulţumesc Florin pentru cât de puternic şi echilibrat simt că eşti. Mulţumesc Sorin pentru că de la tine am învăţat să mă las condusă. Mulţumesc Cristi pentru ochii tăi şi pentru puterea pe care o transmit. Mulţumesc dragilor pentru tot ce am trăit în aceste şase luni.

Hai că aş mai scrie vreo două ore, dar ce să-i faci… mai avem şi alte lucruri de meşterit. Ne vedem cu drag la cursul din seara asta de la Salsa Factory. Daaaaa, am cei mai tari instructori şi cei mai tari prieteni. Mulţuuuumesc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s