Despre bărbaţi şi dans


12042790_930800993656114_3004791241132747903_n (1)creaţie foto: Andrei Gherasim

Este dimineaţă. Am dormit mai puţin decât de obicei. Este 7:30- ora mea favorită aşa că mă ridic din pat şi încep obiceiurile de dimineaţă. Mă aşteptam să fiu obosită, dar uite că văd în casă un titirez plin de energie. “Mai fată, ai băut ceva? Ai fumat ceva? De unde atâta energie?” Mai mă învârt eu prin casă ca un titirez şi îmi dau seama că am atât de multă energie pentru că aseară am fost la dans.

Aşa, femeie:) Acum se înţelege. Dar de ce vrei tu să vorbeşti astăzi despre bărbaţi? Păi sinceră să-ţi spun, habar n-am. Tot ce ştiu sigur este că mi-e drag să scriu şi astăzi simt să scriu despre bărbaţi.

În viaţa oricărei femei simt eu că a existat un moment în care încrederea în bărbaţi s-a clătinat puţin. Asta fie pentru că aşa am învăţat de la ale noastre mame, fie pentru că am avut noi o experienţă ciudată cu un bărbat şi am început să-i băgăm pe toţi într-o oală comună. Stai liniştită, draga mea, că nu vorbesc numai despre tine, vorbesc şi despre mine.

O femeie vine şi pune întrebări:
-Draga mea, vreau o relaţie sănătoasă şi simt că nu am încredere suficientă în bărbaţi. Cum să fac să îmi recâştig încrederea în bărbaţi?

Şi pentru că viaţa mea a început să fie din ce în ce mai simplă, a venit şi ranspunsul meu:
-Draga mea, te rog eu să începi să dansezi cu ei. O sa îţi recâştigi încrederea în tine si apoi în bărbaţi. 

Femeia revine:
-Atât?
-Eeee. Te credeam şi eu mai interesantă. Aşa păreai în postările tale de pe facebook. Credeam că ai şi tu un răspuns mai inteligent.

Începe povestea unui dans. Femeia rămâne prezentă şi parcă astăzi are chef de vorbă cum nu a mai avut vreodată.

Eu: Ora 21:45. Un bărbat invită o femeie la dans. O priveşte cu blândeţe, întinde mâna galant şi o întreabă simplu “ Dansezi?”

Femeia: Normal, a văzut că are fustă scurtă, buze frumoase, corp de zână şi ce crezi… se gândeşte şi el că astăzi este seara lui norocoasă. Numai la sex le stă mintea.

Eu: Mă potolesc şi nu-i răspund femeii. I-aş fi spus eu că şi ea se gândeşte la sex de multe ori şi că nu-i nimic anormal în acest lucru. Doar ea cu guriţa ei a zis că vrea o relaţie cu un bărbat. Doar nu vrea o relaţie cu un bărbat doar ca să-l pună pe fotoliul din sufragerie şi să-l privească. Aşa, zic să mergem mai departe.

Eu: Ea răspunde “ Da, dansez” şi merg împreună spre ringul de dans. El zâmbeşte. Tocmai a început melodia lui preferată. Începe să danseze.

Femeia: Normal că asta este melodia lui preferată, “Propuesta indecente”. Mă şi miram. Stai să-l vezi pe domnul Juan cum o să o pipăie peste tot. Stai să-l vezi. Îl cunosc, drăguţă. Îi cunosc.

Eu: Primele 20 secunde din dans. Bărbatul da semnale către fată. Trebuie să fie creativ, căci altfel fata se plictiseşte şi a doua oară este posibil să-l refuze. Are grijă şi de corpul lui. Îşi face paşii concomitent cu transmiterea semnalelor către fată. Din stânga fetei vine o altă fată care face styling cu parcă prea multă energie. Femeia este în pericol. Dragul de bărbat, nu ştiu cum, dar face el un artificiu şi o îndepărtează pe femeie de pericol. Femeia cu styling-ul îşi face treaba şi cuplul nostru continuă să danseze fără vreo vânătaie. Se schimbă ritmul melodiei. El trebuie să fie atent şi să modifice ritmul dansului. Are grijă să o pună pe femeie în evidenţă şi gândeşte mişcările astfel încât femeie să poată să fie sexy şi frumoasă în dans. Ea îl urmează şi se bucură de dans. Între timp, bărbatul mai dă un semnal. Femeia nu se prinde, iar el este creativ şi aproape că inventează o ieşire din acea mişcare şi oferă şansă dansului să continue. Dragul de el, trebuie să gândească şi în avans. Adică ce crezi, că îţi dă un semnal şi după faci pas de bază? Nu, dragul de el se gândeşte la tot felul de combinaţii de paşi. Dansează, dă semnale şi tot aşa. Când îi este lumea mai dragă, un tip energic dintr-un alt cuplu aproape că intră în femeie( omul credea că tot ringul este al lui). Dragul nostru de bărbat, face el o mişcare minune, milimetric îl evită pe domnul energic şi voi mergeţi mai departe în dans. Are grijă să te pună în evidenţă. Are grijă să-ţi construiască spaţiu ca tu să îţi pui în evidenţă feminitatea. Şi ţie îţi place melodia aşa că nu prea eşti atentă la ce se întâmplă în jurul tău. Faci o mişcare ciudată şi aproape să dai cap în cap cu tipa din spatele tău. El este atent şi nu ştiu cum, dar şi de data asta salvează milimetric situaţia. Tu zâmbeşti şi habar nu că ai fost la un pas să-ţi spargi capul. Tu zâmbeşti, nu ai nici-o treabă în timp ce dragul de el, este atent la tot ce mişcă. Unde pui că femeia are rochiţa cam cârcotaşa, iar el are grijă ca să nu rămână fata dezbrăcată. Dragul de el, are grijă de femeie. Dragul de el, are grijă de mişcările lui. Dragul de el, are grijă de dans.

Femeie tace de câteva secunde, apoi că prin “minune” începe să turuie. Îmi povesteşte despre credinţele ei limitative despre bărbaţi, despre toate gândurile ei, despre toate fricile ei şi de data asta pare calmă şi blândă. Începem să vorbim şi pas cu pas descoperim multe lucruri despre bărbaţi şi femei.

Vorbim ore întregi şi amândouă ajungem la câteva concluzii.

Suntem minunaţi( fie că suntem bărbaţi sau suntem femei). Nu toţi bărbaţii sunt nesimţiţi şi porci. Nu toţi bărbaţii vor să te înşele. Atât femeile cât şi bărbaţii se gândesc la sex/dragoste şi zău că nu-i ceva anormal. Femeile au puterea să accepte sau să refuze. Avem puterea să punem limite. Avem puterea să punem STOP aşa cum avem putere să dăm START unei poveşti. Bărbaţii, de foarte multe ori, sunt aşa cum le dăm noi voie să fie. Un bărbat încearcă, este de datoria lui să încerce, dar tu ştii foarte bine ce vrei şi ce nu vrei.

Ador femeile care sunt conştiente de ce sunt ele. Ador femeia care este femeie atât în prezenţa bărbatului ei cât şi în absenţa lui. Ador femeile care îşi oferă şansa să fie frumoase şi sexy şi care nu-şi cumpără lenjerie intimă sexy numai pentru bărbatul pe care vor să-l cucerească ci în primul rând pentru ele. Ador femeile care au pasiuni şi vorbesc cu însufleţire despre pasiunile lor. Ador femeile care sunt vulnerabile şi deşi puternice îşi dau voie să fie “conduse” de bărbaţi.

Draga mea, femeie, îţi doresc să începi să-l priveşti pe bărbat cu blândeţe şi să ai încredere că totul merge de fiecare dată în direcţia potrivită. Draga mea, pe mine, dansul m-a ajutat să descopăr bărbatul şi din altă perspectivă. Ştiam despre ei deja că sunt minunaţi, dar prin dans mi-am dat seama că sunt şi mai faini decât îmi imaginam.

Dragele mele, hai să fim autentice şi să ne bucurăm de viaţa asta. Dacă te păcăleşte cineva, vestea este că nu bărbatul te păcăleşte ci tu singurică.

Eu am greşit mult, am şi eu limitările şi fricile mele, dar am certitudinea că bărbaţii sunt minunaţi.  Cred că atât timp cât începi să vezi tot ce este mai frumos în oamenii de lângă tine aceştia pur şi simplu înfloresc. Şi dacă nu vor să înflorească este minunat căci aceasta este alegerea lor.

Rămâi blândă cu tine, femeie dragă. La ce bune atât de multe gânduri, când viaţa te strigă să o trăieşti…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s