Femeia care se arată


dsc_0481Este dimineaţă. Mă simt îndrăgostită. Este un sentiment nou şi profund căci îndrăgosteala asta nu are ca subiect un bărbat ci pur şi simplu sunt îndrăgostită de ce simt acum. Ascult o muzică angelică. Uneori simt că muzica mă pune în legătură directă cu divinitatea din interiorul meu. Încep să scriu cu încredere că am să primesc şi am să dăruiesc tot ce este mai potrivit.

Este dimineaţă. În aşternutul ei roşu, o femeie se trezeşte. Priveşte în linişte tot ce o înconjoară. Se strânge în braţe. Îşi simte fiecare atingere şi se simte binecuvântată pentru că a mai primit o nouă zi de “dans în lume”. Pe geam se vede cerul. Se face linişte şi ea pur şi simplu stă în liniştea asta. Sufletul îi tresare şi un gând o înfioară. Începe să plângă. Da, recunoaşte că se simte singură şi că i-ar plăcea să împărtăşească bucuria asta a dimineţii cu EL. Care el? Nici nu ştiu cine este el. Nu ştiu unde să-l caut? Nu ştiu unde să-l găsesc? Mi-e teamă uneori că atunci când o să-l găsesc pe el am să mă pierd pe mine? Mi-e parcă frică să iubesc? Draga de ea, se ghemuieşte în plapumă şi începe să plângă. Plânge şi iar plânge. Se simte singură în dormitorul ei rece. Îi este teamă să iasă în lume şi să se arate.

Trec zilele. Trec dimineţile. Uneori îl întâlneşte pe EL pe stradă. Uneori îl întâlneşte pe EL la cumpărături. S-au văzut şi la teatru. Alteori îl vede şi trece pe lângă el în grabă spre “o nouă zi de muncă” Deseori se privesc şi nu se văd. Au stat unul lângă celalat la film, dar erau prea prinşi de film ca să observe realitatea. Aseară a invitat-o la dans, dar EL a rămas un simplu EL, a trecut neobservat în dans. Uneori EL o priveşte şi o vede, iar ea trece pe lângă el fără să-l observe. Ea crede că-l caută, dar atunci când îl caută mai mult, îl pierde şi mai des. EL este aici în fiecare zi.

Astăzi este Miercuri. Femeia tot singură se trezeşte în patul ei mult prea încăpător. Îşi bea cafeaua în grabă şi pleacă spre “o nouă zi de muncă”. EL stătea în linişte la metrou. Ea îl vede astăzi pentru prima oară. Simte cum inima îi vibrează de fericire. Îl recunoaşte şi simte că îl cunoaşte parcă de o viaţă. Prinde un curaj nebun şi merge să-i vorbească. Îi zâmbeşte şi îi vorbeşte. Amândoi uită de metrou şi rămân în staţie. Lumea în jurul lor se tot mişcă, iar ei s-au oprit parcă într-un moment. Îşi anulează amândoi “zilele de muncă” şi pornesc la drum împreună. S-au regăsit atunci când au renunţat să se mai caute.

Astăzi este Luni. EL şi EA sunt acum împreună. EL o priveşte şi îi prinde chipul în palmele lui protectoare. Ea îi dăruieşte un zâmbet. Dimineaţa asta îi prinde în linişte. Stau îmbrăţişaţi şi viaţa lor acum curge mai lin. Au uitat cât de “ocupaţi” obişnuiau să fie în trecut.  Draga de ea, se simte în viaţă. Dragul de el se simte binecuvântat.

Draga de ea, a hotărât să nu-l mai caute şi uite că abia atunci l-a găsit. A hotărât să facă lucrurile care o însufleţesc. A ales să trăiască autentic şi să-şi accepte fiecare stare. Da, femeia asta este magică, cu toate ale ei. Acum că l-a găsit şi pe el, continua să fie ce era înainte şi îşi dă libertatea să facă în continuare lucrurile care o însufleţesc.

EL s-a îndrăgostit de EA. Care EA? EA care încă de la început s-a lăsat descoperită în faţa lui. A avut curaj să-i vorbească despre defectele ei, dar şi despre magia ei. Au fost dimineţi în care a ales să iasă în lume fără machiaj. Ea a ales să fie ea încă de la începutul relaţiei. Şi-a dat seama că de data asta nu vrea să mai piardă vremea. La ce bun să-l lase să se îndrăgostească de varianta perfectă a EI când în realitate ea este imperfectă şi magică? Femeia asta este vulnerabilă. Femeia asta trăieşte în fiecare clipă. Femeia asta iese în lume fără fond de ten. EA este blândă, dar şi vulcanică. EA este cum vrea ea să fie în fiecare zi. EL o iubeşte pentru tot ce este ea. El o iubeşte PUR şi SIMPLU şi îi este recunoscător că i s-a dezvăluit fix aşa cum este ea încă de la început.

Este vineri. El o priveşte şi începe să-I vorbească. Draga mea, ştii de ce te iubesc eu? Te iubesc pentru că ai avut curaj să te arăţi cu toate ale tale. Te iubesc pentru că nu mi-ai pierdut timpul cu “minciuni perfecţioniste” despre tine. Te iubesc pentru că ai avut curaj să mă refuzi când ai simţit că asta este potrivit. Te iubesc pentru cât de magică eşti atunci când faci ce îţi place ţie. Te iubesc pentru că m-ai învăţat despre divinitate şi iubire fără ca eu să-mi dau seama. Te iubesc pentru că m-ai lăsat să fiu eu şi să mă îndrăgostesc de mine. Te iubesc pentru că ai înţeles că eu nu vreau să mă schimb. Te iubesc pentru că ai fost lângă mine şi ai crezut în fiecare vis nebun de-al meu. Te iubesc pentru că eşti vulnerabilă şi puternică. Te iubesc pentru cum îmi spui “Te iubesc”, “Mulţumesc” ,” Îmi pare rău”. Te iubesc pentru că eşti o visătoare care face lucrurile să se întâmple. Te iubesc pentru că eşti imperfectă. Te iubesc pentru că ai avut răbdare şi m-ai inspirit să vorbesc despre ceea ce simt. Te iubesc pentru cât de nebună şi frumoasă eşti. Te iubesc pentru că îmi dai libertatea să fiu eu. Te iubesc pentru că mă laşi să plec atunci când eu simt să plec. Te iubesc pentru că ai curaj să faci lucrurile care te însufleţesc. Te iubesc pentru cât de blândă şi vulcanică eşti. Te iubesc pentru că nu mi-ai pierdut timpul şi nu te-ai ascuns de mine. Mi-ai arătat cine eşti tu şi mi-ai dat şansa să mă îndrăgostesc de cine eşti tu.

EL şi EA există şi astăzi. Nu ştiu dacă mai sunt neapărat un cuplu. Nu am mai auzit de multă vreme veşti de la ei. De multe ori simt că povestea ei este a fiecărei femei care îşi oferă libertatea să se arate în faţa lumii fix aşa cum este ea, cu toate ale ei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s