Cele 9 poduri


12376470_967625806640299_259948363679206935_n

creaţie foto: Andrei Gherasim

Văd o fotografie. Stau minute în şir în faţa ei. Sunt o zuză care se uită la o fotografie. Nu ştiu ce mă ţine atât de mult în faţa ei. Draga mea, uite câtă treabă este de făcut şi tu ce faci… stai şi te uiţi la o fotografie:). Draga mea, uite vine Crăciunul. Cum nu pregăteşti tone de mâncare şi nu freci podelele? Cât tupeu. Stai şi te uiţi la o fotografie. Încotro o să meargă lumea cu oameni ca tine. Spre lucruri esenţiale, drăguţă. Spre prezenţă şi lucruri făcute la momentul potrivit.

Hai să revenim. Mă uit la fotografia asta minute în şir. Simt cum tot vin gânduri către mine. Se scrie în gândul meu un articol. Cuvintele vin în linişte şi parcă în capul meu articolul este gata. Vine un alt gând cârcotaş. Parcă Mozard scria toate cântecele înainte în cap, modifica notele până când totul era gata şi abia apoi trecea totul pe foaie. Am momentul meu magic în care mă simt un mic geniu 🙂 Simt însă că articolul inspirat de o fotografie mai are nevoie să fie lăsat să respire puţin până când să vină în lume. Dragul de el, tot revine şi astăzi simt că este vreme ca el să păşească cu blândeţe în lume.

Văleleu, am să scriu despre poduri şi încă ce analogii frumoase vor exista. Respiră. Simt ca o să te regăseşti şi tu pe unul dintre aceste poduri. Stai în linişte şi respiră. Viaţa asta este pe respiraţii.

Este dimineaţă şi eu plec în călătorie. Astăzi mă văd cu cele 9 poduri magice din viaţa mea. Sunt pregătită pentru această experienţă şi simt că totul a venit în viaţa mea la momentul cel mai potrivit.

Este dimineaţă. În faţa mea apare un pod şi am sentimentul acela măreţ că acesta este un pod numai BUN DE TRECUT. Primesc putere. Nu ştiu de unde, dar pur şi simplu simt că acum am putere să trec acest pod. Simt parcă cum întregul universul mă ţine de mână. Simt că acest pod merită să fie trecut cu blândeţe şi feminitate. Mă uit la mine cu blândeţe. Au fost multe zile în care îmi doream să trec acest pod, doar că nu găseam puterea să o fac. Vine un gând. “Draga mea, lucrurile vin în viaţa ta la timpul potrivit. Aşa-i şi cu podurile astea numai bune de trecut.” Toţi îmi spuneau că “Poţi, Alexandra!” , “Meriţi, draga mea să treci acest pod”. Doar că numai eu ştiam ce este în sufletul meu. Eu simţeam că deşi merit, pur şi simplu nu pot să trec acum acel pod. Mă încânta sentimentul că lucrurile vin la momentul potrivit. Acum sunt în faţa lui. Mai magică decât în orice alt moment. Mă simt în viaţă. Respir şi fac un prim pas. Simt că acesta este locul meu.

Trec acest pod în linişte. Podul ăsta este un pod DE TRECUT ÎN LINIŞTE. Da, un pod pe care îl trec eu cu sufletul meu. Simt că nu este nevoie de data asta să împărtăşesc cu lumea întreagă experienţa asta. Podul acesta merită să fie trecut în linişte. Eu şi cu mine. Atât. Nimeni în spate care să-mi spună “Hai că poţi”. Nimeni în faţă care să-mi spună “Hai că mai ai puţin” şi nimeni pe margine care să mă aplaude pentru fiecare nou pas. Sunt pe podul ăsta eu cu mine şi asta este tot ce am nevoie.

Este un pod pe care îl trec în cât timp vreau eu. Da este podul acela pe care MERITĂ SĂ TE OPREŞTI şi să savurezi fiecare moment. Da, podul ăsta este magic. Şi de data asta nu-i grabă. Pot să-l trec în linişte şi să fac fiecare pas după bunul meu plac. Îmi dau seama că nu-i nimeni care să-mi pună beţe în roate în viaţă şi nici nimeni care să facă paşii în locul meu. Sunt eu cu mine şi pare că asta este tot ce am nevoie pe podul ăsta. Nu ştiu cum, dar pe podul ăsta mă simt magică. Mă simt în viaţă. Am vreme să mă opresc să fac tot ce îmi doreşte sufletul. Simt să mă opresc să dansez. Dansez. Apoi nici nu fac bine câţiva paşi că simt să mă opresc să cânt la tilincă. Cânt la tilincă. Simt că acum este vreme de dans contemporan. Dansez dans contemporan. După ore bune tot pe podul ăsta mă aflu. Nu ştiu cum se face că de data asta mă surprind printre culori. Pictez şi mă simt în viaţă. Sunt printre culori şi pur şi simplu mă uit în stânga mea. Ce să vezi? Un univers magic. Sunt înconjurată de frumuseţe. Natura îmi zâmbeşte. Simt să încep să fotografiez ce văd. Şi văd multe. Natura din faţa mea zici că dansează, cântă şi pictează în acelaşi timp şi rolul meu pare să fie doar să fiu prezentă. Mă simt în viaţă pe podul ăsta. Am sentimentul acela magic că în sfârşit am voie să fac ce simt eu potrivit când simt eu potrivit. Pe podul ăsta anii trec potrivit. Aici nu am nevoie de o carieră într-un singur domeniu. Aici pot să experimentez multe. Aici pot să fiu cine simt eu să fiu. Aici pot să gust din plăcerile mai multor meserii fără ca cineva să-mi tot repete că sunt nebună. Pe podul ăsta am voie să fiu muncitoare, leneşă, cuminte, nebună, sexy, feminină, hotărâtă, blândă, ursuză, nesuferită, încântătoare, frumoasă, iubitoare. Aici îmi sunt acceptate toate stările. Adică, stai să ne înţelegem, eu le accept pe toate că doar nu este cineva exterior mie care îmi acceptă stările. Se face linişte. Simt să mă odihnesc. Mă odihnesc. Vine o nouă zi şi pare că ziua asta este de titirez. Simt să alerg de colo colo şi am energie cât pentru o viaţă. Merg mai departe pe podul meu.

La un moment dat văd cum pur şi simplu începe să se transforme. Peste noapte şi-a adăugat parcă o parte mai şubredă. Da, podul ăsta pare ŞUBREZIT. Nu pare deloc sigur. Da, dar ce-i siguranţa? Există? În capul nostru, că în realitate, siguranţa este un vis cu cercei. Mă uit în spate şi podul frumos tot acolo este. Pot să mă întorc oricând din drum şi să rămân acolo. Acolo o să fie mereu căldurică. Mă uit şi în faţă. Simt pur şi simplu că vreau să stau puţin. Vreau să-mi iau puţin timp de gândire. Vreau să simt dacă este potrivit sau nu să merg pe el. Ce mă bucur că am descoperit că viaţa poate să fie trăită pe respiraţii. Doamne ce binecuvântare că nu mai este nevoie să fiu într-o continuă alegare.

Şi stau aici în faţa podului zile întregi. Da, căci asta este un pod ÎN FAŢA CĂRUIA POŢI SĂ STAI. Ai vreme şi meriţi. Într-o dimineaţă, aşa că din neant, vine un gând către mine. Acum vreau să merg pe podul ăsta. Primi pasi sunt “bâlbâiţi”. Mai merg puţin şi îmi găsesc echilibrul. Am sentimentul că paşii erau bâlbâiţi pentru că eu încă mai credeam că sunt pe un pod şubred, în schimb el devenea din ce în ce mai puternic… cu fiecare pas pe care eu alegeam să-l fac. Simt energie de joacă. Simt să mă întorc puţin din drum. Vreau să văd cum mă simt când mă întorc din drum. Mă întorc. Acum pot să fac tot ce îmi pofteşte inimioară.

Găsesc un peisaj cunoscut. Doar că sunt momente în care redescopăr elemente noi. Da, pentru că asta este un pod UNDE DESCOPĂR LUCRURI NOI DE FIECARE DATĂ CÂND ALEG SĂ-L VIZITEZ. Un gând vine către mine. “Mai Alexandra, dar unde ţi-au fost ochii mai devreme. Ai fost pe aici acum câţiva ani, dar zău că nu ai văzut experienţa asta. “ Începe să-mi placă podul ăsta pe care îl redescopăr. Pare că acum sunt „femeie umblată pe poduri” şi pare că redescopăr podul ăsta din perspectiva unei femei magice. Sunt recunoscătoare pentru că am decis să mă întorc din drum. Aşa mi-am dăruit o nouă trăire. Mă simt completă. Mi-am luat din experienţa asta tot ce a fost potrivit şi uite că într-o după amiază simt să merg înainte. Revin după câteva “ore de mers” la locul unde podul începea să se şubrezească. De data asta nu simt să mai am timp de gândire. Poposesc cu bucurie pe el. Ghici de simt? Simt că am echilibru şi că de data asta nici măcar primii paşi nu mai sunt bâlbâiţi. Mă simt binecuvântată. Merg multe zile pe podul ăsta.

La un moment dat văd o plăcuţă. Scria cu litere mari : “ Urmează un pod pe care cei mai mari oameni ai lumii l-au traversat. Dacă vrei să ai succes, aici o să găseşti secretele succesului. “ Încep să râd. Da, se pare că tocmai am ajuns la podul PROMOVAT. Simt că aici nu-i de mine, doar că tare mă mănâncă spinarea să testez să văd dacă mesajul este adevărat. Am un moment în care nu mă încred în totalitate în intuiţia mea şi pornesc la drum. Nici nu merg bine câteva zile pe podul ăsta că dau de maldăre de gunoi. Un miros de îţi muta nasul “te mângâia” în fiecare dimineaţă. Mă uitam şi mă minunam. Dar unde sunt promisiunile de la început? Unde este marele secret? Mă opresc şi încep ca o nebună să râd. Aaaa… şi acum dacă mă cunoşti ştii cum este râsul meu. Râd şi iar râd. Râd ca o nebună şi îmi aduc aminte că eu nu cred în super secrete. Podul ăsta mă amuză. Este îmbrăcat bine, dar pute grav. Îmi aduc aminte de ce mi-a zis mie intuiţia iniţial. Îi mulţumesc şi îi spun că m-am lecuit de super secrete.

Vreau ca un alt pod să apară în faţa mea. “Ca prin minune” apare un alt pod. Asta dragul de el era pur şi simplu. Nu avea plăcuţă la intrare şi nici nu îţi promitea marea cu sare. Podul ăsta era PUR ŞI SIMPLU. Aici mă regăseam. Totul aici era pur şi simplu. Totul era aici de un bun gust de îţi venea să rămâi pentru toată viaţa. Pur şi simplu începe să mă definească. Simt că vreau să-mi trăiesc viaţa pur şi simplu. Simt că de iubit vreau să iubesc pur şi simplu. Simt că pur şi simplu îmi defineşte cel mai mult viaţa de acum. Pe podul ăsta mă apuc să trăiesc ani la rândul. Aici totul îmi vorbeşte despre prezenţă. Merg pe el zile la rând. Aici nu obosesc. Când muncesc nici nu simt că muncesc. Lucrurile aici pur şi simplu curg de la sine. Când vin provocările, le accept cu blândeţe şi apoi ca prin minune totul se aliniază. Aici am voie să greşesc şi nu mai am nevoie să-mi dau singură în cap şi să-mi fac mii de mustrări.

Păşesc pur şi simplu pe un pod MAGIC. Aici trăiesc cu adevărat magia. Nu-i de povestit despre cum se trăieşte pe podul ăsta. Simt doar să-ţi trimit o invitaţie să trăieşti cel puţin o zi din viaţa ta pe podul ăsta. Magia este viaţă. Magia este la fiecare pas. Magia se trăieşte cu fiecare celulă din corpul ăsta de femeie/bărbat. Trăiesc aici cum nu credeam vreodată că pot să trăiesc pe pământ. La un moment dat zăresc oameni. Unul pictează dumnezeieşte. Dăruieşte magie prin fiecare pictură. Pictează pe teneşi, pe tricouri, pe sticlă, pe pereţi, peste tot. Mă uit la picturile ei şi am un sentiment măreţ. Picturile ei respiră. La câţiva paşi distanţă o fată cantă dumnezeieşte. Vocea ei are ceva special. Tremură şi cântă. Transmite. Închid ochii şi simt cum prin vocea ei un întreg univers se pictează. Ea cântă pentru ea. Cântă dumnezeieşte când crede că nimeni nu o ascultă. Nici nu respir bine că dau de un artist fotograf. Omul ăsta vede măreţia naturii. Sărbătoreşte fiecare clipă petrecută aici pe pământ prin fotografie. Fotografia lui dăruieşte viaţă şi magie. Fiecare are povestea ei. Sunt zile întregi în care urcă pe munţi pentru o singură fotografie magică. Omul ăsta este însufleţit pur şi simplu de creaţie lui. Pe tărâmul ăsta magia pare să fie la tot pasul. Podul ăsta este unul special. Aici inspiri pe cei din jurul tău prin simpla ta prezenţă. Parcă suntem ca într-o horă. Fiecare face pasul după cum simte el. Îşi aduce creaţie pe lume în stilul lui. Ne inspirăm şi binecuvântăm prezenţa celorlalţi creatori. Ne simţim pur şi simplu binecuvântaţi de ce trăim şi ce vedem. Aici oamenii au toţi loc sub soare. Există susţinere şi iubire. Suntem văzuţi aici. Aici simt binecuvântarea sentimentului că nu sunt singură pe lume. Uite câţi oameni magici am în jurul meu. Trăiesc pe podul ăsta ani întregi şi îmi dau seama că magia o pot lua cu mine pe oriunde merg. Simt să vorbesc oamenilor despre ceea ce trăiesc. Dăruiesc şi primesc pur şi simplu. Ador să văd cum oamenii înfloresc, cum îşi acceptă fiecare călătorie şi cum acceptă că viaţa asta este despre bucurie născută din toate tipurile de trăiri.

Călătoria pe podurile astea tot continuă. Cele 9 poduri sunt în fapt unul singur. Un singur pod care se tot transformă sub privirile mele. Povestea podurilor va continua. Mai sunt multe de povestit, dar mai ales, mai sunt multe de trăit.

Te iubesc, pentru că pur şi simplu binecuvântezi fiecare călătorie. Fiecare pod aduce magia în viaţa noastră. Mulţumesc viaţă pentru că mă simt însufleţită de prezenţa mea în această lume şi de toată magia pe care pot să o văd în cei de lângă mine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s