În căsuţa simplă a ÎNCREDERII


13495237_1170411176324521_4678327530495262933_nIubesc dimineaţă. Pur şi simplu simt partea asta din zi este ca o deschidere spre un alt univers. Îmi simt corpul uşor. mişc în pace. Respir pe curat şi pur şi simplu bucur de viaţa mea cu încetinitorul. Dimineaţa asta văd mai bine. Sunt înconjurată de multe lucruri prin casă pe lângă care în unele zile trec fără le observ. În dimineaţă asta primesc claritate. Mi-e bine. Mi-e din ce în ce mai bine. Aşa, în liniştea asta, îmi aduc aminte de o discuţie faină cu un prieten tare drag sufletului meu. Nu ştiu cum se face dragă mea de minte zboară cu viteză către cuvântul ÎNCREDERE. Ne aşezăm noi lângă ÎNCREDERE şi decidem poposim câteva ore bune aici. Pare este ceva care tot atrage în acest univers.

Acasă la ÎNCREDERE totu-i simplu. Dragă de ea, este simplă şi spaţiul în care trăieşte este tot atât de simplu. Căsuţa ei este cu gust şi parcă poposeşti în răi când îi deschizi poartă. Respir lin şi simt fiecare pas ca pe o binecuvântare. Îmi bate inima cu putere. Îţi dai seama la cine am ajuns eu acasă….la magica ÎNCREDERE. Ioi şi câte drumuri am tot urmat, câte reţete de succes m-au tot ademenit şi iaca aşa astăzi am ajuns aici fără plan, fără reţete de succes şi pur şi simplu dinpură întâmplare” .

ÎNCREDEREA are în curte un leagăn. uit la el şi zici este copie fidelă a celui din copilărie. Cum grăbesc în curtea asta? N-am cum grăbesc, aşa iaca aşa, draga de mine îşi odihneşte corpul în leagănul asta de lemn. De ce o avea în curte un leagăn, magica ÎNCREDERE? Surprind întrebările cum tot călătoresc către mine şi zic: “Dragele mele,astăzi va dau liber? Nu avem nevoie înţelegem chiar tot ce se petrece în jurul nostru”. Simt corpul mai uşor. Parcă am trimis întrebările se dea şi ele în leagăn. Grădina asta a ÎNCREDERII este magie curată. Aici simplitatea, bunul gust şi raiul zici au dat mâna. “pierd” în grădina asta ore bune. Îmi simt corpul uşor şi asta este un semn magic că sunt bine. tot poartă paşii şi respiraţie cu respiraţie ajung la uşa ÎNCREDERII.

Uşa asta este simplă. Deschid lin uşa şi dau nas în nas cu ÎNCREDEREA. Dragă de ea, stătea şi aşteaptă în linişte. pofteşte la masă. Doamne câte culori? Zici au venit toţi copii din lume şi au pictat merindele astea. Stai nu ţi-am zis dragă de ÎNCREDERE era îmbrăcată simplu. Ştiam din „cărţile de specialitate”  dragă de ÎNCREDERE se îmbracă în haine de succes şi este cam greu de ajuns la nasul ei. Se tot zvoneşte în popor pentru a ajunge la încredere ai nevoie de multe lucruri şi te apuci de treabă şi vezi drumul asta către ÎNCREDERE ca unul anevoios. Începi cu încredere drumul către ÎNCREDERE şi apoi pas cu pas oboseşti şi începi crezi chiar şi tu drumul asta către ÎNCREDERE este mult prea greu. Îi apreciezi pe toţi ăştia din sat care zic au ajuns la ÎNCREDERE, te tot întrebi cum este ajungi acolo şi rămâi cu încrederea într-o zi vei ajunge şi tu ai încredere.

Când în realitate ce vezi. ÎNCREDEREA se poartă cu simplitate. pofteşte la masă şi aşa ca din neant îmi zice: “Nu-i adevărat. Tot ce se zvoneşte în sat despre mine sunt doar închipuiri ale oamenilor. Drumul către mine este simplu. “ Acum serios nu am cum o contrazic. Drumul către ea în dimineaţă asta a fost simplu ca bună ziua. Se face linişte în casa ÎNCREDERII. Mai mănânc din bucatele puse pe masă şi ÎNCREDEREA stă în linişte lângă mine. Mâncăm amândouă în linişte şi zici bucatele astea au venit din rai. Totul are gust de sat. ţi zic roşia asta pe care o mănânc acum zici -i din grădină de la mama. Respiraţie cu respiraţie o văd din ce în ce mai clar pe blanda noastră ÎNCREDERE.

Dragă mea, eu trăiesc simplu. Oamenii îşi imaginează pentru a ajunge la mine au de străbătut probe grele. Of ce mai întristez când îmi mai pică în mână câte-o carte şi aşa printre rânduri dau de definiţii de-ale mele. Of ce pompoase sunt toate, când uite-te la mine cum trăiesc şi sunt.

Respir şi o ascult. Dragă de ÎNCREDERE îmi vorbeşte şi asta este cea mai mare binecuvântare de acum.

Hai ţi zic cum am ajuns eu la ÎNCREDERE, dragă mea. Doar nu crezi numele asta de ÎNCREDERE a venit aşa ca din neant. Am şi eu o poveste şi zău dragă mea de poveste este mult mai simplă decât definiţiile pompoase pe care le primesc.

-Eram mică, mică, mică. Mămică îmi făcea codiţe în fiecare dimineaţă şi trăiam simplu. Mâncăm „ciomdiţă” şi iubeam joc pe afară. Bunica era şi ea mereu alături de mineSimţeam iubire din toate direcţiile. Uite aşa, cu ciomdiţă şi iubire m-am făcut om mare. Aveam vreo patru anişori când am primit pentru prima oară darul asta cu „Ai încredere în tine”. Nu înţelegeam pe atunci cum stă treaba cu încrederea în sine. Am mâncat multă ciombiţă şi am fost înconjurată de iubire şi iaca aşa m-am făcut mare. Am dat de multe întâmplări în care parcă satul îmi tot amintea de frază asta magicăAi încredere în tine”. Ajunsă mare am dat şi eu citesc o carte, două, trei. Peste tot, lumea vorbea despre mine. Mi-am găsit definiţii pompoase şi parcă pur şi simplu durea văd cât de mult se chinuie omul în viaţa asta. Am călătorit mult, am văzut multe şi m-am întors aici….la simplitate.

Mi-am amintit am crescut cu lucruri simple….da, cu comdiţă şi iubire şi am început trăiesc lin. Îmi aduc aminte ca şi când ar fi astăzi. Eram aici pe prispă şi mi-am zis că pentru mine a avea astăzi încredere înseamnă îmi dau voie mănânc colorat. Am început gospodăresc şi mesele mele au început fie din ce în ce mai colorate şi maiîn viaţă”. Apoi am zis, uite a avea încredere în mine înseamnă scriu ceea ce simt când simt şi iaca aşa uite acolo mii de scrieri pe care din când în când le trimit în lume. Ele sunt simple şi uneori nebăgate în seamă, dar este potrivit. Eu tot ÎNCREDERE numesc. Apoi m-am uitat la chipul meu. Nu ştiu dacă de la ciomdiţă, dar nu ştiu cum se făcea deşi aveam mai mult de 20 de ani încă nişte coşuri îşi făceau loc pe chipul meu. Am zis atunci, uite am încredere în mine înseamnă acum arăt aşa cum sunt eu. Da, uite, pe lângă coşurile astea mai am şi nişte ochi superbi şi nişte buze magice. M-am arătat şi parcă ÎNCREDEREA a venit de la sine. Cu fiecare zi în plus, jocul meu începea mi îmbogăţească viaţă. Eu, ÎNCREDEREA, îmi defineam singură realitatea şi luăm pas cu pas. ţi zic într-o zi mi-am spus a avea încredere în mine înseamnă spun oamenilor ce simt eu. Îmi aduc aminte începeam aşa „Eu simt ….”. Îţi spun habar nu aveam ce urmă grăiesc, dar grăiam cu o încredere de lăsăm purtată în zbor de cuvintele care veneau către mine. Şi îl vedeam pe cel din faţa mea pur şi simplu se luminează. Dragul de el primea cuvintele de care avea nevoie, iar eu pur şi simplu căpătăm mai multă încredere în magia mea. Zi cu zi, am continuat mănânc ciomdiţă ( adică ciorbă, pentru cei care nu au copilărit cu mine) şi îmi tot dăruiesc jocuri prin care mi dăruiesc ÎNCREDERE.

Dragă mea, acum, iată într-o căsuţă simplă, cu o viaţă simplă şi cu uşa mereu deschisă pentru oaspeţi care vor respire lin. Dragă mea, eu sunt ÎNCREDEREA şi îţi spun cu mâna pe inima doare de fiecare dată când îi văd pe oameni prinşi în atât de multe poveşti care nu sunt deloc ale lor. Dragii de ei se chinuie capete încredere în ei şi cred că asta înseamnă aplici mii de reţete venite de la alţii. Ei bine, dragă mea Alexandra, încrederea vine pas cu pas şi din lucruri simple.

Ăăăăăă, nu mai zic am auzit în sat se zvoneşte omul care capătă încredere în el nu o mai pierde vreodată. Ei na, cum aşa? Viaţă noastră este în valuri. Astăzi valul te prinde sus. Simţi fiinţă ta pluteşte şi ai încredere construieşti tot ce este mai potrivit pentru sufletul tău. Mâine draga de viaţă îţi dăruieşte alt val. Pe valul asta nou ai nevoie de odihnă. Aici simţi frică şi teamă şi vestea magică este „ este ok nu fim ok” ( vorba cântecului). Aşa dragă mea copila, viaţă asta-i în valuri şi fiecare val vine cu rostul lui. La ce bun oprim un val? La ce bun oprim marea fie mare? La ce bun urmăm atât de multe drumuri către ÎNCREDERE când drumul asta este diferit pentru fiecare om şi vine după un soi de “testez ceva- văd îmi prinde bine- merg mai departe cu mai multă încredere

Dragă de ÎNCREDERE se ridică şi o văd cum merge lin. Îşi pune un pahar cu apă şi bea în linişte. Ce tare…nu-mi pune şi mie un pahar de apă. Se uită la mine şi apoi revine pe fotoliu. Parcă mi-a citit gadurile şi îmi zice Ştii dacă îţi este sete, poţi mergi singură ţi spui în pahar. ÎNCREDEREA îţi da de băut, dar nu îţi aduce paharul la nas.” ridic şi merg mi pun apă într-un pahar. Apă asta are un gust atât de bun. Am revenit pe fotoliu.

Dragă mea, atât mai vreau ţi zic astăzi. Ai încredere încrederea se construieşte pas cu pas. Joacăte. Nu ai te trezeşti într-o zi şi ai ai încredere o tonă. Ea este o stare…uneori vine pur şi simplu, alteori o pierzi pentru o perioada, alteori plecă pentru câteva zile doar pentru vrea revină cu şi mai multe daruri. Uite, îţi dăruiesc o provocare… le spui oamenilor renunţe la cuvinte mari şi nedefinite de ei. renunţe la “vreau am încredere în mine”, “ vreau am o relaţie”, “vreau îmi găsesc pasiunea”. le zici ÎNCREDEREA le spune definească lucrurile astea mari în lucruri aparent mici, şi mişte fundurile şi apoi natural ÎNCREDEREA, IUBIREA şi ce îşi mai doresc ei vor prinde aripi.

O văd cum se întinde şi adoarme în linişte. Ce fain, ÎNCREDEREA adoarme cu musafirul în casă 🙂 Păi normal, ea are încredere este peste tot în siguranţă. Simt vreau trag şi eu un pui de somn. Mai fac câţiva paşi, ajung în grădina şi tolănesc sub un nuc. Adorm în linişte şi am încredere a mea călătorie merge de fiecare dată în direcţia potrivită.Aaaaa, şi drept ţi zic nu am avut încrederea asta de la început. Am pornit cu un joc, am testat şi apoi am tot observat lucrurile mergeau de fiecare dată în direcţia potrivită.

Va îmbrăţişez cu drag şi când mai poposesc pe la ÎNCREDERE va mai dau de veste cum a fost. Acum am plecat cu multe gânduri. Magie curate este le pun şi în practică. Ioi ce m-aş bucură mi poveşti şi tu ce simţi când vine vorba de ÎNCREDERE în sine. 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s