O zi din viaţa de CARTE VIE


Neaţa,

_dsc0067

Eu sunt CARTEA Vie. Sunt Vie pentru că sunt scrisă în linişte. Sunt Vie pentru că vin pe lume atunci când sunt dorită. Sunt Vie pentru că îmi aşez cuvintele în linişte pe foile de hârtie. Sunt vie pentru că iubesc stiloul şi fiecare poveste pe care o aduce el cu al lui sunet. Sunt Vie pentru că primesc cât simţi tu să oferi pentru această experienţă. Sunt Vie pentru că îmi pasă şi am încredere că ale mele cuvinte sunt potrivite pentru sufletul tău. Sunt Vie pentru că ador culorile. Sunt Vie pentru că vin pe lume din iubire şi respect. Sunt Vie pentru că am plecat la drum cu gând să conţin între 3 şi 5 povesti scrise special pentru sufletul unui om.

Ei, dar hai să vă zic de unde am plecat. Am plecat dintr-o seară în care am recitit un articol scris acum mult timp, am plâns aşa din neant parcă şi cu lacrimi în ochi am scris câteva rânduri pentru sufletul meu. Mă simţeam vie şi mi-am adus aminte cât de mult iubesc să scriu din suflet şi în linişte. Mi-am adus aminte de o idee pe care am avut-o de multă vreme şi am început să scriu cu tot sufletul şi să GLĂSUIESC că vine pe lume prima mea CARTE. Simţeam o bucurie copilărească. Îmi simţeam emoţie în fiecare parte din corp. Doamne, ce trăire pură. Mă simţeam dilie, luminoasă şi frumoasă. Iubeam căci am curaj să dau pur şi simplu glas unui gând pe care îl iubeam şi că mă făcea să mă simt vie şi întreagă.

Uite, era 11 ianuarie 2017, ora 10:45 când am avut curaj să glăsuiesc despre CARTEA VIE:

Prima mea carte vine mai devreme decât îmi imaginam.

Am recitit acum un articol pe care l-am scris prin 2014 şi am plâns cu toată inima. Da, şi apoi i-am scris mamei o scrisoare. Şi da, apoi am scris pentru mine. Am scris cu lacrimi în ochi şi vă jur că pentru un moment am crezut că sunt nebună.

Mi-am adus aminte că acum câţiva ani îi spuneam unui prieten că vreau să scriu o carte de mână. Da, da, o carte din ăia pe care chiar să simţi că a scris-o un om pentru tine. Da, o carte specială. Da, o carte nebună. Da, o carte care nu are aceleaşi poveşti pentru toată lumea. Da, o carte care este scrisă pentru tine. Da, o carte care are în ea nişte cuvinte pe care nu o să le găseşti la alţi o mie de cititori. Da, o carte nebun de frumoasă.

Atunci a părut o nebunie. Mi-a fost frică şi am rămas în termeni de eficientă. Căcat( termen tehnic, vorbă lui Andy). De unde atât de multă fugă după eficienta?

Concret, în seara asta am simţit clar că vreau să scriu cartea asta. Cartea va avea între trei şi cinci povesti scrise pentru sufletul tău. Poveştile astea vor fi fie din cele pe care le-am scris deja şi simt că sunt potrivite pentru tine, fie unele pe care le scriu acum pentru tine. Tu spui că vrei cartea, eu respir şi mă aşez să scriu pentru tine. Cartea o să fie gata în 3 zile şi tu o să o primeşti prin poştă, sau chiar personal…lângă un ceai cald şi o vorbă bună.

Cât o să coste? Cât vrei tu. M-am săturat să tot pun preţuri. Vreau să pun preţ şi atât. M-am săturat să mă simt subapreciată chiar de către mine. M-am săturat să-mi tot spună oamenii ” Doamne serios, ce dăruieşti tu este măreţ, de ce ceri atât de puţin. ” M-am săturat să simt nodul ăla în gât când pun un preţ mai mare. M-am săturat să pun preţuri, vreau să trăiesc o viaţă în care să pun preţ.

Cum aducem cartea în realitate? Îmi spui că o vrei, respirăm şi ne apucăm de meşterit. Îmi dăruieşti cât simţi tu că valorează această experienţă şi eu îţi trimit cartea în trei zile de la confirmarea din partea mea.

Hai să punem preţ pe viaţa asta care curge cu atât de multă frumuseţe. Vă iubesc.

Da, da, poate ai citit şi ai zis :” Frate. tipa asta-i nebună.” Da, este nebună şi vie. Da, s-a săturat să tot ţină lucrurile nespuse.

Vă iubesc. Habar n-am unde duce gândul aşezat aici. Sunt curioasă şi deschisă.”

Ce a urmat? O realitate care mă tot surprinde şi mă bucură. Doamne, câte emoţii frumoase trec pe la mine în fiecare zi. Acum avem deja trei cărţi magice ajunse în case de oameni buni şi a patra acum se meştereşte. Până acum avem 19 oameni care au spus DAAAA şi mi-au devenit parteneri de joacă…

Mă simt binecuvântată de cât de fain vin cuvintele către mine. Mă aşez cu gândul că ce se aşează pe hârtie să fie potrivit pentru sufletul care urmează să primească această CARTE VIE. Mă aşez cu gândul să fie ca un suport de bucurie. Şi în linişte încep să curgă cuvintele. Dar hai să nu mai ne lungim cu povestea şi să vizităm împreună o zi din viaţa de CARTE VIE.

Ne trezim dimineaţa. Mâncăm în linişte şi avem vreme de obiceiuri mici, nebune, dar care par toate că susţin în zilele astea. Alexandra adoră ca înainte să se aşeze să scrie, să-şi dea cu rujul ei roşu, să se uite în oglindă, să-şi ia o rochiţă frumoasă şi lejeră, să îşi zâmbească, să-şi vadă ochii care par că zilele astea au o strălucire aparte şi abia apoi să se aşeze să scrie. Doamne ce iubim să ne trezim cu noaptea în cap…da, da, căci noaptea asta din cap aduce lumina pe foaia de hârtie.

Începem să scriem. Respirăm şi primul gând este că ceea ce scriem să fie potrivit pentru sufletul care o să primească această carte vie. Da, da, mă simt susţinută şi oricum ar suna simt că sunt ţinută în palmele lui Dumnezeu. Da, este pentru prima oară când simt că sunt susţinută atât de puternic şi de pur.

Şi scriu şi iar scriu şi ziua trece atât de lin. Am o concentrare pe care aş fi dat bani grei acum ceva vreme. Pur şi simplu se construieşte spaţiu ca eu să pot să aşez cuvintele pe foaie. Şi da, primesc inspiraţie şi am o încredere nebună. Trăiesc sentimentul că ceea ce se aşterne pe hârtie este cel mai potrivit. Scriu cu iubire şi respect şi cele două trăiri parcă răsună în fiecare cuvânt. Ei, şi mai aud o melodie, mai citesc un rând de la o prietenă, mai aud o vorbă şi par că toate vin să susţină CARTEA VIE.

Ei şi iaca aşa după ore bune de creaţie avem între 3 şi 5 povesti gata să fie aşezate pe foaia de hârtie. Mă uit la ele şi aleg care să deschidă cartea, care să o continue şi care să o închidă cu blândeţe. Totul se aşează în linişte. Ei, şi ce sentiment măreţ când meşteresc un document simplu în word care se numeşte cartea întreagă…..şi aici stau în linişte cele 5 poveşti care sunt gata să fie aşternute pe hârtie.

Şi în tot timpul ăsta de creaţie, mă respect. Mănânc, respir, dorm de simt să dorm, îmi sărut bărbatul cu iubire, mă privesc cu bucurie, scriu, îmi mai ofer câte un telefon cu o fiinţă dragă, dansez, fac yoga şi trăiesc conştientă de minutele mele. Este adorabil să vezi că ziua a trecut şi tu, ca om, ai respirat cu rost.

Poate că între timp a mai trecut o zi. Poate că afară este miez de noapte sau dimineaţă cu răsărit lângă ea…Uite-mă în faţa unei foi goale. Ador clipele astea. Se face linişte şi decid că orice o să vrea să se aşeze pe foaie de hârtie şi este potrivit…să se aşeze. Da, da, chiar dacă am eu meşterita deja o poveste. Şi se face linişte. Stiloul aşteaptă în linişte să înceapă să cânte.

_dsc0044

Încep să scriu cu iubire şi respect. Este fain să văd cum se aşează fiecare cuvânt. Parcă zici că sunt stelele de pe cerul ăla din vârf de munte. Aproape că se vede Calea Lactee. Mă observ de multe ori. Sunt dilie şi frumoasă şi port cu mine o bucurie pură.

Mă las inspirată de ce-i în jurul meu şi mulţumesc de mii de ori pe zi. Da, mulţumesc din inimă pentru că simt că nu sunt singură în povestea asta. Da, da, de data asta nu mai este Alexandra care le face pe toate. Uite, tocmai am primit nişte flori. Hai că uite pot să scriu şi în cartea asta ceva despre flori. Da, da, cât de lină este creaţia. Mulţumesc iar şi iar. Mulţumesc şi am emoţii cum parcă nu am mai trăit până acum.

_dsc0053

De unde vin poveştile din CARTEA VIE? Habar n-am. Tot ce pot să spun este că mă simt binecuvântată de fiecare cuvânt. Pornesc la drum cu gândul să fie meşterita o poveste de folos pentru omul care o să primească această carte. Şi uite aşa, apar începuturi, personaje, emoţii, trăiri şi tot ce mai este potrivit. Mă uit la ce am scris şi parcă îmi imaginez cum vor fi citite rândurile astea. Uite. Citesc câteva rânduri din cele care s-au aşezat şi încep să plâng. Şi plâng şi iar plâng. Mă bucur. Este un plâns lin. Un plâns care bucura fiecare colţ de suflet. Simt că aici s-au aşezat cuvintele potrivite.

_dsc0045

Şi în linişte mergem mai departe. Mai bem un pahar de apă. Daaaaa…..zilele astea bem parcă mai multă apă decât de obicei. Zici că aceste cuvinte vin pe lume şi vor să se bălăcească. Bun, dacă este rost de joacă mă bag şi eu şi le susţin. Scriu cu respect şi iubire. Scriu cu o bucurie pe care dacă o surprinzi zici că am primit cel mai frumos dar în noaptea de Crăciun. Şi da, chiar aşa este…am primit cel mai frumos dar. Mi-am onorat o idee şi am pornit cu ea în realitate.

Cartea asta VIE este iubitoare de culoare. Albastrul vă salută. „Jos pălăria” carte magică.

_dsc0050

Fiecare clipă este una VIE. Hai să respirăm puţin şi să privim culorile. Da, da, vă salutăm şi vă spunem din lumea noastră că suntem onorate să fim aici.

_dsc0036

Hai că acum dacă tot ai pus fotografia asta, trag şi eu cu ochiul să văd dacă primesc ceva şi pentru mine. Da da, ce îmi place asta „cu respect şi înţelegere…Raluca ta”

Acum zice că este vreme numai bună de odihnit în linişte. Vă invităm pe toţi la noi pe canapea sau

_dsc0055

pe covor. Oriunde alegi să stai noi îţi zicem că te bine primim. Aici, în camera asta este loc de odihnă.  Nu prea ai pe unde să alergi, dar dacă vrei să stai aşezat şi să-ţi clăteşti ochii printre culori, poveşti, speranţe, adevăruri goale goluţe….ăsta-i locul cel mai potrivit.

_dsc0061

Îmi place ce văd şi pagina cu pagina Cartea VIE primeşte claritate.

_dsc0043

Fiecare foaie are povestea şi culorile ei. Unele sunt scrise în bucătărie în miros de mâncare proaspătă, altele în lumina blândă a unei lumânări parfumate pe care cineva drag mie a aprins-o din întâmplare în camera mea, alta cu o muzică de îţi vine să te ridici de pe scaun să începi să dansezi ca o nebună. alta în liniştea din agitaţia de la mall unde ca prin minune există un loc unde liniştea este la ea acasă şi unde din întâmplare mai vin şi nişte fete şi desenează portrete chiar lângă mine, alta după ce tocmai m-am întors de la cinema şi m-am regăsit în La la land, alta dimineaţa când soarele abia dacă a ieşit din ţoale sau pur şi simplu într-o zi de creaţie.

Ei, şi cel mai fain este când observ coincidenţele sau micile detalii. Da, da, aşa, că din neant pe coperta Mariei a apărut o inimă. A apărut când am îndoit pictură. Da, da, a apărut din neant 🙂 Râd şi iar mulţumesc.

16295435_1439273766092113_1017343849_n

Încă puţin şi ajungem la Raluca acasă. Suntem în 56 şi purtăm în geantă o bucurie. Mi-e bine. Mi-e bine. Mă simt în viaţă şi simt că această carte aduce magie pură. Este magică prin simplitate.

Iată-ne ajunşi în casa magică a Ralucai. Să vă zicem că ea avea pictat în camera un tricou care mai aşteptă câteva culori şi este gata de trimis în lume. Ei, şi ce să vezi…pe tricou stătea scris „Dreams come true”. Ne aşezăm în linişte şi Ralu începe să descopere CARTEA VIE. Mă uit la ea câtă blândeţe are. Mulţumesc femeie pentru cât de frumos primeşti cartea asta.

16295637_1438502726169217_2028817841_n

Mulţumesc femeie minunată pentru cât de blând

_dsc0064

ai bine primit cartea asta VIE.

_dsc0066

Trăim în căsuţa atelier de creaţie a Ralucăi ore bune. Să vă mai zicem că eu şi Andrei am pierdut noţiunea timpului şi ne-am adus aminte pe la 11 că mai avem şi noi de plecat pe la casele noastre. Ei, dar aşa se întâmplă în căsuţa magică a Ralucăi. Uiţi de timp şi îţi aduci aminte de goarnele din copilărie, de torpilele cu noroi şi de alte de-ale copilăriei.

12.39 deja. Eu am o bucurie de îmi dansează în interior. Simt dor de somn. Dau să închid calculatorul când ce să vezi. Un mesaj „de la cald” de la Ralu a noastră: „Doamne, Alexandra. Îmi tot găseam motive să nu citesc azi că simțeam că îmi bubuie inima de când mi-ai adus cartea şi de când am răsfoit-o. Am vrut să dorm și să o las pe mâine, mă simțeam obosită și voiam să o citesc când pot urmări bine. Dar am început să citesc câteva rânduri…Și tot somnul s-a dus şi m-a cuprins atenția. Doamne zici că m-a trezit din vis citirea asta. Mi se tot zbârlește pielea şi vin chills așa prin tot corpul. Mulţumesc că ți-ai dat liber să scrii. Am citit-o pe toată în hohote de plâns…la drumul bărbatului călător din poartă în poartă…Pfoai de capul meu. Direct la sursă.

Mulţumesc Ralu pentru seara asta în care CARTEA VIE a ajuns la tine acasă.

16237754_1439273612758795_1465237066_n 16237988_1439273846092105_1026537710_n
Mulţumesc pentru cât de frumos ai lăsat-o să-şi spună vorba blândă.
16237414_1439275356091954_1224364333_n

Te iubesc, Ralu şi îţi mulţumesc pentru tot ce aduci tu în lume. Ei, şi aşa, între noi fie vorba, Ralu are acum un proiect magic. Pictează o mie de tricouri magice. Tricourile astea au o poveste minunată. Sunt poveşti aşternute pe o bucată de material şi unde mai pui că din ele mai dăruieşte şi 10% către nişte copii magici. Uite-o aici pe Ralu.

Eu îţi mulţumesc şi acuşi zice că este vreme de somn. Este 1.22 şi mâine( ups…adică astăzi) este altă zi de creaţie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s