Interior de CARTE VIE


A patra carte VIE a ajuns ieri în mâini de om bun. Mulţumesc Denisa pentru cât de blând ai primit cartea VIE. Pentru mine a fost o experienţă nouă. Îmbrăcată ca un curcubeu am plecat să o văd pe Denisa. De data asta curcubeul pleca de acasă având în traistă o Carte Vie. Traista-i uşoară şi poartă cu ea o carte scrisă în linişte.

Ne aşezăm la masă. Mă uit la Denisa şi mă bucur pentru că ne vedem acum înainte ca ea să plece în călătorie. Am cartea VIE în trăită însă aşteaptă în linişte să fie cerută. Cartea asta nu se grăbeşte. Stă în linişte şi aşteaptă până când dragul nostru, stomacul, este pregătit şi el să se bucure pentru cartea vie.

Uite-o că a fost cerută. Simt că aduce bucurie copilărească. Mă bucur căci văd că este o carte pe care omul o atinge cu blândeţe. Da, ca ceva preţios şi drag sufletului său. Tac şi privesc. Mă bucur de fiecare trăire. Şi drept să-ţi zic trăirile astea mă surprind atât de blând. Când am pornit să glăsuiesc despre cartea asta aveam emoţii în întregul meu corp. Îmi simţeam glasul viu şi corpul în viaţă şi mă bucur acum de tot ce aduce ea în realitate.

Dar hai să intrăm puţin în interior de carte. Căci da, CARTEA asta Vie este una fotogenica şi fără inhibiţii. Hai să poposim puţin în interior de carte vie.

Buna să-ţi fie inima, Magia şi Denisa. Bine te-am găsit.
– Ei, dar bine ai venit, om blând. Respiră în tihnă şi hai să pornim la drum.

_dsc0133
-Uite, hai să-ţi fac cunoscute câteva persoane dragi mie. Uite, el este stiloul care mi-a aşezat în linişte cuvintele pe hârtie. Este un stilou colorat şi dragul de el crede că misiunea lui în lume este să aşeze bucurie. Da, căci bucuriei nu îi place să se alinieze ci doar să se aşeze în linişte. Stiloul colorat a fost cândva primit de la o prietenă. Ina este numele ei. Ina-i balerină, cântă la pian, iubeşte şi trăieşte viu. Ei, şi dragul de stilou este mare artist. Dar hai că zic că sigur îl vei mai cunoaşte pe stiloul colorat.
_dsc0090
Uite aici nişte domniţe elegante. Sunt culorile. Sunt ca nişte femei care au ieşit la dans şi în dansul lor fiecare se bucura de culorile ei, dar şi de culorile din jurul ei. Femeile astea ştiu să trăiască împreună. Da, parcă ele îşi sărbătoresc culorile. Şi da, o culoare văzută şi sărbătorită, primeşte parcă şi mai multă strălucire. Culorile astea spun poveşti care mai de care mai  cu rost.
_dsc0088
-Ei bine, uite aici un alt personaj tare drag nouă. Da, cartea VIE iubeşte să fie scrisă în linişte. Cartea Vie se scrie într-o căsuţă curată. Da, da, într-o căsuţă care din „întâmplare” primeşte daruri care mai de care mai darnice. Angel Love au sosit de la Corina, o femeie VIE care glăsuieşte lin şi blând.
_dsc0081
-Acum, zic că suntem gata să poposim în interior de CARTE VIE. Ei, dar ce să vezi?  Cartea asta VIE începe de la Zero. Acum de căutam interpretări, găsim….avem însă un mesaj primit de la cartea VIE. Zice că pur şi simplu aşa simte ea…să înceapă lucrurile de la zero. Ne mai zice că fiecare început este cu gând de iubire şi respect faţă de omul căruia îi scrie. Asta îi dă energie să se trezească dimineaţa şi să doarmă în miez de noapte. Tot asta parcă îi dăruieşte de vis blând….căci da, sunt multe dimineţi care vin cu gânduri clare. Se aşează să scrie de la zero şi cuvintele curg rând pe rând.
_dsc0106
– Uite, aici avem cuvinte aşezate cu bucurie, iubire şi respect. De unde vin? Habar nu am. Mă aşez în linişte şi scriu cu gând să fie de folos pentru omul care urmează să primească în dar CARTEA VIE. Primesc TIMP şi cuvintele vin la odihnă. 
_dsc0092

-Mai călătorim puţin. Lăsăm câteva foi aşezate. Stau în linişte şi îşi cunosc culorile. Ei, păi normal, fiecare foaie are culorile ei.  
-Merg să beau o cană cu apă…când mă întorc….două culori stăteau la vorbă. Îşi povesteau una alteia despre ce povesti poarta paginile lor. Apăi aşa conversaţie să tot auzi.
_dsc0119

Lăsăm culorile să-şi vadă de povestea lor şi poposim în interior de copertă. Cartea Vie s-a bucurat să vadă cât de frumos a fost primită de Denisa. Fiecare colţişor de coperta a fost privit cu bucurie. Păi da, căci fiecare aduce lumea lui, o lume care din când în când o să-i mai tot vorbească Denisei.

Uite, dacă ai puţin timp liber, te invit şi pe tine să stai cât simţi tu potrivit şi să priveşti câteva din desenele de pe copertă. Poţi să cauţi mesaje pentru sufletul tău, poţi să respiri în linişte, să te bucuri cu simplitate sau pur şi simplu să-ţi clăteşti privirea.

_dsc0113
_dsc0134
_dsc0137
_dsc0112
_dsc0130
-Buna să-ţi fie inima, om bun. Iaca aşa, dacă mai intrăm puţin în interioare de Carte Vie, mai aflăm câte una
_dsc0103
câte alta. Cartea Vie vorbeşte cu simplitate, respira şi oferă spaţiu. 
_dsc0105
Ei, şi că tot a venit vorba de spaţiu. Uite ce avem noi aici…..Da. da. cartea asta are şi o „Scrisoare către mine”. 
_dsc0122

Mă uit la Deniaa. Răsfoieşte cartea, se opreşte şi citeşte. Eu tac şi mă bucur. Doamne, câtă bucurie simplă aduce cartea asta. Să ai un om în faţa ta care atinge cu respect fiecare foaie, se uită la culori, se opreşte şi citeşte şi zăreşte pe chipul lui trăiri mii şi mii….este unul dintre lucrurile la care parcă nici nu aveam curaj să visez. Acum mi-e realitate şi mulţumesc neîncetat.

Scrisoarea asta a adus râs în hohote 🙂 Doamne, cât spaţiu. Cât spaţiu… Am râs împreună şi parcă întreg spaţiu s-a bucurat alături de noi. Să vă zicem că la un moment dat au început nişte copilaşi să cânte „La mulţi ani”. Noi le-am făcut o fotografie, ei au venit la noi crezând că vrem să facem mişto de ei. I-am privit cu blândeţe şi le-am spus că ne-am bucurat alături de ele. Le-am zis că noi citeam o carte magică şi că fix atunci au început şi ei să cânte” la mulţi ani”. Fetiţa îmi zâmbeşte şi îmi zice: „Aaaaaa…..Bine atunci. Păi vrem să vedem şi noi cartea magică.” Şi uite aşa la masa noastră s-au adunat vreo 7 copilaşi care mai de care mai curios. „Ce carte frumoasă aveţi” se aude glas de copil. Cât curaj au cei mici. A simţit ceva, a venit şi ne-a spus şi uite aşa a cunoscut cartea noastră magică. De la întâmplarea asta când treceau cei mici pe lângă noi ne zâmbeau şi ne făceau cu mâna. Gata, cartea VIE şi-a făcut noi prieteni.

– Ei , mai avem puţin şi vă spunem „Noapte bună” Până atunci însă uite şi nişte…..ce sunt astea …„Baloane cu heliu” normal 🙂 şi urmează râs din suflet.

_dsc0073
_dsc0075
_dsc0078
-Uite, îţi mai spunem că nouă ne plac micile detalii. Iubim să dăruim atenţie. Da, cartea asta VIE dăruieşte atenţie.
_dsc0143
Vă iubim şi vă dorim o seară VIE.  Să fim sănătoşi şi să ne vedem cu bine.  Mulţumesc femeie blândă pentru cât de frumos ai bine primit CARTEA VIE. Urarea specifică noua „Sa…..” căci avem spaţiu 🙂 
16358608_10211002799326530_30581726_n
Mulţumesc pentru fiecare creaţie.
_dsc0126

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s